Biskoppen
Biskoppens kalender

Biskoppens kalender

Biskop Marianne Christiansen deltager i mange forskellige møder og arrangementer. Desuden holder hun foredrag og afholder gudstjenester. 

På denne side vises et udsnit af  Marianne Christiansen kalender - nemlig de begivenheder, hvor alle har mulighed for at møde biskoppen.

28
feb

Inspirations- og orienteringsmøde om studieturen til Berlin ved Det Mellemkirkelige Råd

Fredag den 28. feb. er der inspirations- og orienteringsmøde om studieturen til Berlin, som Det mellemkirkelige stiftsudvalg arrangerer den 2. – 5. oktober 2020. Program: 17.00: Velkomst ved biskop Marianne ChristiansenOplæg ved cand.theol. Birgitte Brandt Koppehl: Om den aktuelle situation for kirken i Berlin og de første skitser til et billede af følgerne af undertrykkelsen i DDR (Birgitte er dansk, uddannet teolog fra Humboldt Universitet i Berlin, bor i Berlin og har færdiggjort den praktisk teologiske uddannelse til præst). Oplæg ved sognepræst Christa Hansen: Om kirkens opbygning i Tyskland. (Christa Hansen er præst for den tysktalende del af menigheden i Haderslev, er uddannet i Kiel og koordinerer stiftets forbindelser til Wittenberg og andre dele af Tyskland). Der vil være lidt at spise og derefter spørgsmål til og samtale mellem de to oplægsholdere. Tilmelding til inspirationsaftenen sendes til Haderslev Stift. Tilmeldingsfrist den 27. februar kl. 12.00 2020.

01
mar

Forbønsgudstjeneste for forfulgte

Søndag den 1. marts klokken 16.30 er der igen stiftets årlige forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne. Temaet for gudstjenesten er hentet fra Kaj Munks sang om den blå Anemone: ”Hvad var det dog, der skete?”.

Vi har fokus på den modbydelige situation vore medkristne lever under i store dele af verden – men vi har ved denne tjeneste også fokus på det skønne og store, der sker midt i det mørke.
En af disse ting er Sat7, der sender gudstjenester og kirkelige programmer til de mest afsidesliggende og fjendtligstemte steder i verden, hvor folk kan hente programmerne ned fra satellit. Vi har besøg af den danske direktør, Kurt Johansen, der bor i Christiansfeld. Han vil prædike og fortælle om Sat7 s arbejde.
Det er sognepræst Kim Legarth, der er liturg ved den tjeneste. Prædikant: Kurt Johansen, Sat 7.

06
mar

Temadag for Præster i og omkring Haderslev Stift - DÅBEN I SPIL

TEMADAG for præster: Dåben i spil – mellem tradition, identitet og relevans. Læs det fulde program her: Tilmeld dig på linket her:

12
mar

Foredrag - Sogneaften

15
mar

Dansk/tysk festgudstjeneste

Dansk/tysk festgudstjeneste i anledningen af Genforeningen 2020. Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen, deltager.

22
mar

Bibel festgudstjeneste

I anledningen af den nye Bibel- oversættelse 2020 inviteres der til en Festgudstjeneste i Haderslev Domkirke.

29
mar

Folkekirkens Ungdomskor inviterer til Alsangsarrangement

Invitation til Alsang i Haderslev Domkirke Her fejrer vi 75-året for Danmarks befrielse i 1945, og synger for fred, demokrati og håb for fremtiden. I kunne vælge at arrangere en Alsang-udflugt for menighedsrådet. I kunne også invitere jeres kirkekor med. Eller korene kunne komme med deres familier. Klik og del gerne dette facebook-link for at følge projektets løbende udvikling: https://www.facebook.com/Alsang-i-Domkirkerne-100588418178891/ Arrangør er Folkekirkens Ungdomskor i samarbejde med folkekirkens stifter, domkirker og Folkekirkens Nødhjælp.

12
maj

Emerituskonvent

Emerituskonvent ved Haderslev Stift med foredrag om ”Dåbsteologi i dag” ved Henning Kjær Thomsen, teologisk stiftskonsulent, Viborg Stift. Tilmelding er senest den 28. april 2020 - se nærmere i invitationen. Læs den fulde invitation her:

17
maj

Nordborg - højmesse

21
maj

Åbningsgudstjeneste med grænselandets tre biskopper

Åbningsgudstjeneste med grænselandets tre biskopper: Elof Westergaard, Ribe; Marianne Christiansen, Haderslev; Gothart Magaard, Slesvig

07
jun

Til bord på grænsen

I forskellige grænsebyer mødes kristne fra nord og syd, hen over den fysiske grænse, ved et langbord for at fejre gudstjeneste, spise og ha det godt med hinanden. Som Jesus samlede mennesker ved et bord og skabte fællesskab samles vi på disse dage hen over grænsen for at markere vores kristne fællesskab og gode naboskab. Vi leverer borde og bænke, alle bringer noget at spise til deling og pynt til opdækning af et bord med dug, tallerkener - fantasien kender ingen grænser. Ud fra de mange borde, vi har sat sammen, oprettes et langt, farverigt banketbord. Ved hver af de tre begivenheder deltager en biskop fra et af de tre stifter: Haderslev, Schleswig og Ribe. Vi starter med en fælles gudstjeneste. I dag deltager biskop Marianne Christiansen fra Haderslev. Deltagerne bliver bedt om at medbringe en picnic kurv (at dele) og en dug. Tænk også på pas og, hvis relevant, regnudstyr.

08
jun

Premiere på Romeo + Julie

Teateret Møllen genskaber og nyfortolker Shakespeares ”Romeo og Julie”. Forestillingen spiller på Grænseregionens særlige historie ved, at Romeo og hans familie taler dansk, mens Julie og hendes slægtninge taler tysk. Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen, deltager.

15
jun

Byvandring og koncert-foredrag

Kom med til byvandring og koncert-foredrag i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia. Borgmesteren vil byde velkommen og lægge en krans ved Genforeningsmonumentet til lyden af en trompet solo. Bagefter begynder byvandringen gennem byen, hvor Museerne i Fredericia fortæller om byens historie og genforeningen. Byvandringen ender ved Sct. Michaelis kirke, hvor garnisonpræst Kristoffer byder velkommen til en aften med musik fra SMUK (Slesvig Musik Korps) i sammenspil med korte refleksioner ved biskop Marianne Christiansen om tilhørsforhold, genforening og identitetsfølelse. Program: 19.00: Fredericias borgmester byder velkommen til 100 års jubilæum for Genforeningen af Sønderjylland med Danmark og lægger en krans ved Genforeningsmonumentet for de sønderjyder, der ikke kom med til Danmark.19.10: Trompet solo og regimentets fane.19.15: Museerne i Fredericia fortæller på en vandring til nogle af byens genforeningsmindesten om sporene efter Genforeningen i Fredericia og mindestenenes betydning som erindringssteder og mindekultur.20.30: Velkomst ved garnisonspræst Kristoffer Simonsen i Sct. Michaelis Kirke efterfulgt af koncertforedrag ved SMUK (Slesvigske Musik Korps) i samspil med korte refleksioner ved biskop Marianne Christiansen om tilhørsforhold, genforening og identitetsfølelse.21.30: Tak for i aften.

Vis flere