Biskoppen
Biskoppens kalender

Biskoppens kalender

Biskop Marianne Christiansen deltager i mange forskellige møder og arrangementer. Desuden holder hun foredrag og afholder gudstjenester. 

På denne side vises et udsnit af  Marianne Christiansen kalender - nemlig de begivenheder, hvor alle har mulighed for at møde biskoppen.

08
maj

Økumenisk Seminar i Hamborg

Mere info følger -

10
maj

Festgudstjeneste og genåbning af Rårup Kirke

Mere info følger – Følg med på Rårup, Skjold og Klejs Kirker Facebook:

12
maj

Emerituskonvent

Emerituskonvent ved Haderslev Stift med foredrag om ”Dåbsteologi i dag” ved Henning Kjær Thomsen, teologisk stiftskonsulent, Viborg Stift. Tilmelding er senest den 28. april 2020 - se nærmere i invitationen. Læs den fulde invitation her:

17
maj

Nordborg - højmesse

21
maj

Folkemøde i Ribe

21
maj

Åbningsgudstjeneste med grænselandets tre biskopper

Åbningsgudstjeneste med grænselandets tre biskopper: Elof Westergaard, Ribe; Marianne Christiansen, Haderslev; Gothart Magaard, Slesvig

31
maj

Gudstjeneste i Domkirken ved Biskop Marianne Christiansen

Tidspunkt og mere info følger-

07
jun

Til bord på grænsen

I forskellige grænsebyer mødes kristne fra nord og syd, hen over den fysiske grænse, ved et langbord for at fejre gudstjeneste, spise og ha det godt med hinanden. Som Jesus samlede mennesker ved et bord og skabte fællesskab samles vi på disse dage hen over grænsen for at markere vores kristne fællesskab og gode naboskab. Vi leverer borde og bænke, alle bringer noget at spise til deling og pynt til opdækning af et bord med dug, tallerkener - fantasien kender ingen grænser. Ud fra de mange borde, vi har sat sammen, oprettes et langt, farverigt banketbord. Ved hver af de tre begivenheder deltager en biskop fra et af de tre stifter: Haderslev, Schleswig og Ribe. Vi starter med en fælles gudstjeneste. I dag deltager biskop Marianne Christiansen fra Haderslev. Deltagerne bliver bedt om at medbringe en picnic kurv (at dele) og en dug. Tænk også på pas og, hvis relevant, regnudstyr.

08
jun

Premiere på Romeo + Julie

Teateret Møllen genskaber og nyfortolker Shakespeares ”Romeo og Julie”. Forestillingen spiller på Grænseregionens særlige historie ved, at Romeo og hans familie taler dansk, mens Julie og hendes slægtninge taler tysk. Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen, deltager.

15
jun

Byvandring og koncert-foredrag

Kom med til byvandring og koncert-foredrag i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia. Borgmesteren vil byde velkommen og lægge en krans ved Genforeningsmonumentet til lyden af en trompet solo. Bagefter begynder byvandringen gennem byen, hvor Museerne i Fredericia fortæller om byens historie og genforeningen. Byvandringen ender ved Sct. Michaelis kirke, hvor garnisonpræst Kristoffer byder velkommen til en aften med musik fra SMUK (Slesvig Musik Korps) i sammenspil med korte refleksioner ved biskop Marianne Christiansen om tilhørsforhold, genforening og identitetsfølelse. Program: 19.00: Fredericias borgmester byder velkommen til 100 års jubilæum for Genforeningen af Sønderjylland med Danmark og lægger en krans ved Genforeningsmonumentet for de sønderjyder, der ikke kom med til Danmark.19.10: Trompet solo og regimentets fane.19.15: Museerne i Fredericia fortæller på en vandring til nogle af byens genforeningsmindesten om sporene efter Genforeningen i Fredericia og mindestenenes betydning som erindringssteder og mindekultur.20.30: Velkomst ved garnisonspræst Kristoffer Simonsen i Sct. Michaelis Kirke efterfulgt af koncertforedrag ved SMUK (Slesvigske Musik Korps) i samspil med korte refleksioner ved biskop Marianne Christiansen om tilhørsforhold, genforening og identitetsfølelse.21.30: Tak for i aften.

25
sep

Reformationsseminar 2020

Haderslev Stift undersøger og diskuterer Reformationens betydning i nutiden. Det sker med et årligt reformationsseminar. Reformationsseminar og reformationsgudstjeneste ligger hvert år sidste weekend i september – reformationsseminaret fredag kl. 10-15 i Den gamle Latinskole, reformationsgudstjenesten søndag kl. 10.

27
sep

Reformationsgudstjeneste 2020

Haderslev Stift undersøger og diskuterer Reformationens betydning i nutiden. Det sker med et årligt reformationsseminar. Reformationsseminar og reformationsgudstjeneste ligger hvert år sidste weekend i september – reformationsseminaret fredag kl. 10-15 i Den gamle Latinskole, reformationsgudstjenesten søndag kl. 10.

10
nov

Fællesmøde Stiftsråd og Provsti

13
nov

Fællesmøde stiftsrådet og repræsentanter for provstiudvalgene

Fællesmøde mellem stiftsrådet og repræsentanter for provstierne - fast 2. tirsdag i november. Mødets tema og dagsorden følger.

Vis flere