Aktuelt
Kalender

Møder, arrangementer og rejser

I Haderslev Stift arrangeres løbende møder, kurser, faglige dage, konferencer, messer og konventer for såvel frivillige som præster og øvrige medarbejdere. Noget er efteruddannelse, andet faglige tilbud til folkekirkens ansatte og medlemmer af menighedsråd såvel som andre frivillige.
Rejser og en række af møderne vil desuden være åbne for øvrigt kirkeligt interesserede

25
feb

Forbønsgudstjeneste

2017 var det hidtil værste år, hvad angår forfølgelse af kristne på verdensplan. Forfølgelsen sker i Mellemøsten, hvor kristne forfølges af radikale muslimske grupper - men også i Asien, hvor national-religiøse bevægelser inden for buddhisme og hinduisme vokser kraftigt frem på bekostning af de kristne mindretal. Der afholdes forbønsgudstjeneste den 25. februar klokken 16.30 i Haderslev Domkirke. At bede for og med forfulgte kan være en måde at anerkende den gældende situation på. At vise de forfulgte, at de ikke er alene. Og at holde sig opmærksom på en problemstilling, der måske ligger langt fra vores egen dagligdag. Det er femte gang, der er forbønsgudstjeneste i Haderslev Domkirke. Sognepræst Kim Legarth, der også er medlem af bestyrelsen for Åbne Døre i Danmark, leder gudstjenesten, hvor også sognepræst Margaret Hammer medvirker.

28
feb

Udvalgsmøde vedr. Stiftsdagen 2018

Møde i udvalget, der forbereder Stiftsdagen 17. marts 2018

01
mar

Tilmeldingsfrist: Stiftsdagen 2018

Stiftsdagen – i 2018 på datoen 17. marts - er en faglig og festlig inspirations- og læringsdag, der traditionelt finder sted hvert andet år, og hvor menighedsrådsmedlemmer, præster, ansatte og frivillige i folkekirken stopper op og sammen undersøger, hvordan det væsentlige, vi er sammen om, kommer til udtryk. Tema i 2018: "Syng, fortæl og slå græs ..." Ud over oplæg indeholder stiftsdagen en række tilbud om workshops. Af hensyn til placeringen i disse er der sidste tilmeldingsfrist 1. marts, men derer tre signerede tryk på højkant til lodtrækning blandt dem, der tilmelder sig senest 10. februar.Link til tilmeldingsblanket.Læs programfolderen her.

01
mar

Orienteringsmøde forud for valg af provstiudvalg og repræsentant til stiftsrådet

I forbindelse med omvalg til provstiudvalget i Sønderborg Provsti og valg af menighedsrepræsentant til stiftsrådet i Haderslev Stift afholdes der offentlige orienteringsmøde i Menighedshuset, Østergade 1, Sønderborg. På mødet skal antallet af valgte medlemmer af provstiudvalget fastsættes, ligesom der skal vælges en valgbestyrelse. På mødet vælges også en præsterepræsentant til provstiudvalget. Læs mere her.

02
mar

Kvindernes internationale bededag

Hvert år den første fredag i marts markeres Kvindernes internationale Bededag. Den inspirerer kvinder overalt i verden til sammen at bekende deres tro på Jesus Kristus, til ikke at leve i isolation, men lade sig berige af trosfæller i andre lande, og til at dele håb og frygt, glæde og sorg, udfordringer og problemer med hinanden i bøn, offer og tjeneste. Læs om det lokale arrangement i Christiansfeld her. Bag den internationale bededag står Danmarks økumeniske kvindekomité. Læs mereher.

07
mar

Møde Stiftsudvalget Folkekirke og religionsmøde


Stiftsudvalget for Folkekirke & Religionsmøde arbejder med at motivere og inspirere til mødet med mennesker med anden religion eller livstydninger, og med at udruste til at præsentere og repræsentere kristen tro i mødet med mennesker af anden tro eller livstydninger. Læs om udvalget her.

11
mar

Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp

Vi kan hjælpe, når klimaforandringer, krig og ulighed driver millioner af mennesker ud i nød, sult og flugt. En rute søndag den 11. marts giver f.eks. mulighed for overlevelsespakker til en måned for fire personer efter en katastrofe, bæredygtige køkkenhaver til fem familier i en afrikansk flygtningelejr, eller hjælp til at seks flygtningekvinder kan starte en insektfarm, der giver proteinrig mad. Læs mere her.

11
mar

Indsættelsesgudstjeneste

Helga Døssing Bendfeldt indsættes som sognepræst i Sindbjerg.

12
mar

Ekstraordinært stiftsrådsmøde

Ekstraordinært møde medudgangspunkt i de faste dagsordenpunkter fra årshjulet -læs det her.

13
mar

Tilmeldingsfrist: Emerituskonvent

Der indbydes atter til emerituskonvent. Det finder sted i Gl. Haderslev Kirkes sognehus, Storegade 93, 6100 Haderslev, onsdag den 21. marts 2018 kl. 14.30-18.00. Efter velkomst ved biskop Marianne Christiansen er der foredrag ved Søren Lodberg Hvas: ”Præst og digter. En fortælling om Kaj Munk i Vedersø”. Derefter ”Nyt fra Haderslev Stift og fra folkekirken” ved biskoppen, og kl. 17.30 sluttes der af med et beskedent aftensmåltid og øl/vand. Tilmelding her senest 13. marts.

15
mar

Udvalgsmøde, stiftsudvalget for mødet det med nyspirituelle

Med udgangspunkt i den kristne tro er formålet med udvalgets arbejde at styrke folkekirkens møde med andre religioner og livstydninger i åbenhed og respekt - men primært at rette opmærksomheden mod det nyspirituelle. Læs om udvalget her.

16
mar

KFUM og KFUK's Børnefestival

KFUM og KFUK’s Børnefestival er KFUM og KFUK's helt store begivenhed for børn. Festivalen finder sted hvert andet år og afholdes forskellige steder i landet. I 2018 er turen kommet til Haderslev. Der er lagt op til en weekend fyldt med aktiviteter, store øjeblikke, et stærkt fællesskab, sus i maven og tid til refleksion og samtaler om tro og tvivl. Læs mere her.

17
mar

Stiftsdagen 2018

Stiftsdagen – i 2018 på datoen 17. marts - er en faglig og festlig inspirations- og læringsdag, der traditionelt finder sted hvert andet år, og hvor menighedsrådsmedlemmer, præster, ansatte og frivillige i folkekirken stopper op og sammen undersøger, hvordan det væsentlige, vi er sammen om, kommer til udtryk. Tema i 2018: "Syng, fortæl og slå græs ..." Ud over oplæg indeholder stiftsdagen en række tilbud om workshops. Af hensyn til placeringen i disse er der sidste tilmeldingsfrist 1. marts, men der er tre signerede tryk på højkant til lodtrækning blandt dem, der tilmelder sig senest 10. februar. Link til tilmeldingsblanket. Læs programfolderen her.

19
mar

Tilmeldingsfrist: Introkursus for nyansatte i folkekirken

Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindvis af ansatte inden for mange faggrupper. På introkurserne får nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed. Kurset, der finder sted 12. april, er obligatorisk for alle, der har fået deres første stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end otte timer, og som er ansat det seneste år forud for kurset. Læs programmet her.NB: Alle pladser på kurset er booket, og tilmeldingen er derfor lukket. Der er endnu ikke meldt en dato for næste kursus ud.

21
mar

Emerituskonvent

Der indbydes atter til emerituskonvent. Det finder sted i Gl. Haderslev Kirkes sognehus, Storegade 93, 6100 Haderslev, onsdag den 21. marts 2018 kl. 14.30-18.00. Efter velkomst ved biskop Marianne Christiansen er der foredrag ved Søren Lodberg Hvas: ”Præst og digter. En fortælling om Kaj Munk i Vedersø”. Derefter ”Nyt fra Haderslev Stift og fra folkekirken” ved biskoppen, og kl. 17.30 sluttes der af med et beskedent aftensmåltid og øl/vand. Tilmelding her senest 13. marts.

Vis flere