Aktuelt
Kalender

Se hvad der sker i Haderslev Stift

I Haderslev Stift arrangeres løbende møder, kurser, faglige dage, konferencer, messer og konventer for såvel frivillige som præster og øvrige medarbejdere. Noget er efteruddannelse, andet faglige tilbud til folkekirkens ansatte og medlemmer af menighedsråd såvel som andre frivillige.  
Rejser og en række af møderne vil desuden være åbne for øvrigt kirkeligt interesserede 

15
okt

Tilmeldingsfrist: Sprogets betydning i udlændingedebatten

Haderslev Stifts Migrantsamarbejde samt Sønderborg Provsti inviterer i fællesskab til foredrag med forfatter Knud Lindholm Lau om udlændingedebattens retorik.Se plakat her.Af hensyn til kaffe og kage, bedes man tilmelde sig til arrangementet.Tilmelding her.

15
okt

Tilmeldingsfrist: Diakonikonference den 26. oktober 2019

Vi ved godt, at de er derude. De usynlige. De sårbare. Dem, der lever på kanten af samfundet. Hvad kan kirken gøre? Sådan lyder det store spørgsmål, som deltagerne skal svare på ved i diakonikonferencen ”Sammen om det svære – diakonalt nærvær til de usynlige” lørdag den 26. oktober i Kolding. Læs mere her mere her om Diakonikonferencen.

17
okt

Tilmeldingsfrist: Teologisk salon den 30. oktober 2019 - oplæg ved Jørgen Demant og Tine Illum

Oplæg v/ Sognepræst Jørgen Demant: Gudstjenestens væsen og funktion og gudstjenestens liturgi. Efterfølgende sognepræst Tine Illum: Erfaringer fra et liturgisk frisogn. Tilmeldingsfrist den 17. oktober 2019 HER

22
okt

Workshop om udlændingedebattens retorik

I samarbejde med House of Citizenship i Sønderborg Kommune, Haderslev Stifts Migrantsamarbejde og Sønderborg Provstis Migrantarbejde afholdes en workshop for Sønderborg Kommunes ældste skoleklasser og forfatter Knud Lindholm Lau om udlændingedebattens retorik. Lau er forfatter til bogen ’Bare fordi at’ om sprog og forestillinger i udlændingedebatten.

22
okt

Foredrag med Knud Lindholm Lau

Haderslev Stifts Migrantsamarbejde samt Sønderborg Provsti inviterer i fællesskab til foredrag med forfatter Knud Lindholm Lau om udlændingedebattens retorik. Se plakat her. Af hensyn til kaffe og kage, bedes man tilmelde sig til arrangementet. Tilmelding her.

25
okt

Tilmeldingsfrist: Fællesmøde den 12. november 2019 for Stiftsrådet, repræsentanter for stiftsudvalgene og provstiudvalgene 2019

Det årlige fællesmøde mellem stiftsrådet og repræsentanter for stiftsudvalgene og provstiudvalgene. Fællesmødet mellem stiftsråd og provstiudvalg indledes i år med det højaktuelle emne: Hvordan forberedes kirkegårdene til fremtiden? Et oprids af de store linjer og betydning for drift af kirkegårdene. Efter pausen vil domprovsten opdatere os om status på skole-kirke samarbejdet. Der er tilknyttet en migrantpræst til alle 7 provstier, og tiltaget har efterhånden opnået et del praksiserfaring. Hvad kan migrantpræsten hjælpe med i provstiet? Flere af migrantpræsterne har lige været i Libanon for bedre at kunne forstå mødet imellem forskellige religioner. Måske kan nogle af erfaringerne bruges herhjemme? Se programmet her Tilmelding her

25
okt

Tilmeldingsfrist: Obligatorisk introkursus for nyansatte

KURSET ER OVERTEGNET. NÆSTE KURSUS I FORÅRET 2020. Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner ramme om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken en professionel arbejdsplads for tusindvis af ansatte inden for mange faggrupper. På introkurset får nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed. Kurset finder sted den 7. november 2019. Det er obligatorisk for alle, der har fået deres første stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end otte timer, og som er ansat det seneste år forud for kurset. Fyens Stift arrangerer dette kursus. Læs mere her og tilmeld dig her Bemærk, at pladserne på introkurserne altid bliver booket forholdsvis hurtigt.

26
okt

Diakonikonference

Vi ved godt, at de er derude. De usynlige. De sårbare. Dem, der lever på kanten af samfundet. Hvad kan kirken gøre? Sådan lyder det store spørgsmål, som deltagerne skal svare på ved i diakonikonferencen ”Sammen om det svære – diakonalt nærvær til de usynlige” lørdag den 26. oktober i Kolding. Læs mere her mere her om Diakonikonferencen. Biskoppen holder tale fra kl. 9.50 – 10.30 om ”Diakoni er en kerneydelse i Folkekirken”. Biskoppen afslutter mødet fra kl. 14.45 - 15.00.

28
okt

Tilmeldingsfrist: Kursusdag om at gøre det abstrakte konkret den 6. november 2019

Stiftsudvalget for kirkens arbejde for børn og voksne med særlige behov (SUFO) inviterer til kursusdag den 6. november 2019 med bl.a. rundvisning på TV Glad samt foredrag ved lektor på UC-Syd Finn Steenfatt Thomsen. Se program for dagen HER. Tilmelding senest den 28. oktober 2019 til ilm@km.dk. Kursusdagen er gratis.

30
okt

Teologisk salon - oplæg v/ Jørgen Demant og Tine Illum

Oplæg v/ Sognepræst Jørgen Demant: Gudstjenestens væsen og funktion og gudstjenestens liturgi. Efterfølgende sognepræst Tine Illum: Erfaringer fra et liturgisk frisogn. Tilmeldingsfrist den 17. oktober 2019 HER

01
nov

Møde i Stiftsudvalget for mødet med det Nyspirituelle

02
nov

Stiftsrådenes fællesmøde i Ribe Stift

Fællesmøde i henhold til årshjul – læs mere her

04
nov

Tilmeldingsfrist: Kollokvium for præster den 13. november 2019 - oplæg v/ Ph.d. Nete Enggaard

Ph.d. Nete Enggaard KU, der har været teologisk rådgiver for arbejdsgruppen vedr. nadver, vil holde oplæg om: Nadveren – teologisk og liturgisk belyst. Tilmelding på link

05
nov

Møde i Stiftsudvalget SUK

06
nov

Kursusdag om at gøre det abstrakte konkret

Stiftsudvalget for kirkens arbejde for børn og voksne med særlige behov (SUFO) inviterer til kursusdag med bl.a. rundvisning på TV Glad samt foredrag ved lektor på UC-Syd Finn Steenfatt Thomsen. Se program for dagen HER. Tilmelding senest den 28. oktober 2019 til ilm@km.dk. Kursusdagen er gratis.

Vis flere