Reformationen 500 år
Nyheder

Camino Haderslev Næs åbner 18. juni

En både cykle- og vandre-venlig kulturhistorisk perle og lillebror til Hærvejen åbner 18. juni på Haderslev Næs. Den afmærkede rute adskiller sig markant fra Hærvejen ved flere gange at strejfe fjord, sø og bælt.

Hvis man har prøvet Hærvejen og gerne vil noget tilsvarende, men også anderledes, er den nye Camino Haderslev Næs et af sommerens mere oplagte valg.
Bl.a. adskiller Camino Haderslev Næs sig ved at være bygget op omkring næssets kirker, ved at være kortere og dermed mere overkommelig som samlet rute, og ved en markant anderledes natur, hvor man flere gange går langs med vand og/eller med udsigt til vand. Det gælder bl.a. ved engen på Starup Hede, ved Halk Strand, ved Hejsager Strand, ved Slivsøen og naturligvis ved Årø, der kræver en tur med færgen. 
Den nye camino åbner søndag den 18. juni kl. 8.30 med en andagt ved biskop Marianne Christiansen i Haderslev Domkirke. 
Efter åbningsandagten er der en lille byvandring med guide i Haderslev. Her får man bl.a. historien om Haderslev Domkirke. Den lille byvandring vil slutte ved Hertug Hans Kirke, hvorfra det stort anlagte program flytter og bevæger sig ud til de enkelte kirker på næsset. I løbet af dagen vil man kunne både løbe, gå, ride, cykle og geocache ad forskellige ruter. Den lokale afdeling af Fodslaw udbyder således en vandring fra Hertug Hans Kirke over Heden til Starup Kirke. I Vilstrup arrangerer de "en festlig tur med faner og trompetspil", hvor man går, så langt man kan. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder en pilgrimsvandring på ca. 10 km med afgang fra Halk Kirke. Den slutter med Luther-gryde. På Årø, hvortil der er gratis færge hele åbningsdagen, vil der både blive udbudt en jazzgudstjeneste og to vandreture. Vil man derudover gå til færgen, kan man gå fra Øsby Kirke med flere muligheder for at stå på "trækket" undervejs.
Tilmelding her til pilgrimsvandringen med Elisabeth Lidell.
Se det fulde program for dagen på caminoens hjemmeside. 

Blandt de sidste forberedelser i den gruppe af frivillige, der har udviklet camino-projektet, er at trykke et kort, der kommer til at vise overnatnings- og indkøbsmuligheder på vejen. På den måde er der også en lokal erhvervsvinkel på caminoen.
Kortet bliver ligesom Jette Dahls nye bog om at vandre på Haderslev Næs til salg på turistkontoret i Haderslev, på Camino Haderslev Næs' hjemmeside samt i kirkerne.


Fotograf v. begge billeder: Allan Poulsen