Aktuelt
Kalender

Møder, arrangementer og rejser

I Haderslev Stift arrangeres løbende møder, kurser, faglige dage, konferencer, messer og konventer for såvel frivillige som præster og øvrige medarbejdere. Noget er efteruddannelse, andet faglige tilbud til folkekirkens ansatte og medlemmer af menighedsråd såvel som andre frivillige.
Rejser og en række af møderne vil desuden være åbne for øvrigt kirkeligt interesserede

28
mar

Tilmeldingsfrist: Emerituskonvent

Tilmeldingsfristen for emeritus-konvent den 6. april 2017. Foredrag ved Carl Christian Jessen - Rundt om reformationsjubilæet 1917 i Slesvig.Tilmelding her

30
mar

Introkursus for nyansatte

Tilmeldingsfrist: 6. marts 2017 - kurset finder sted den 30. marts 2017 og erfor alle nyansatte i folkekirken iRibe, Fyens og Haderslev stifter. Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindvis af ansatte indenfor mange faggrupper. Det er kursets formål at give nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed. Kurset er obligatorisk for alle, der har fået deres første stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer, og som er ansat det seneste år forud for kurset. Hent programmet HER.

31
mar

Dansk-tysk præstestævne

Det årlige dansk-tyske præstekonvent - hvert andet år i Breklum, hvert andet år i Løgumkloster. For præster i Haderslev og Ribe stifter samt præster i Sydslesvig. Læs programmet her. Yderligere oplysning ogtilmelding senest 30. januar på www.fkuv.dk

02
apr

Indsættelsesgudstjeneste

Heidi Sørensen Freund indsættes i embedet i Oksbøl Kirke. Læs om Heidi Sørensen Freund her.

02
apr

Indsættelsesgudstjeneste

Heidi Sørensen Freund indsættes i embedet i Nordborg Kirke.Læs om Heidi Sørensen Freund her.

02
apr

Indsættelsesgudstjeneste

Marianne Leonhard Ring indsættes som sognepræst i Tinglev Kirke. Læs om hende her.

06
apr

Møde i reformationsudvalget

Læs om udvalget her.

11
apr

Tilmeldingsfrist: Åbent hus på bispegården

Bispegården slår to eftermiddage i april - 19. og 20. april -dørene op for nyansatte kirkefunktionærer, nyvalgte medlemmer af Kirkerådet i Sydslesvig og alle nyvalgte medlemmer af menighedsrådene i Haderslev Stift. Tilmelding samlet pr. sogn, således at der i videst mulig udstrækning kun kommer én tilmelding pr. sogn (og fra Kirkerådet i Sydslesvig). Tilmelding her senest 11. april.

16
apr

Indsættelsesgudstjeneste

Simon Nørgaard Skaugen indsættes i embedet som sognepræst i Hover og Grejsdal Kirke. Læs om ham her.

19
apr

Tilmeldingsfrist: Inspirationsaften om frivillighed

Inspirationsaften 25. aprilom frivillighed i folkekirken. Arrangementet finder sted i Simon Peters Kirke, Kolding. Arr.: Kirkefondet. Pris: 275 kr.for deltagelse inkl. spisning, kaffe og drikkevarer.Tilmelding til Kirkefondet på kirkefondet@kirkefondet.dk senest onsdag den19. april 2017. Læs mere her.

25
apr

Inspirationsaften om frivillighed

Inspirationsaften om frivillighed i folkekirken. Aftenen er både for menighedsrådsmedlemmer, kirke- og kulturmedarbejdere, præster, andre ansatte og frivillige mv. Der sættes fokus på frivillighed i Haderslev Stift, og der vil være en række indlæg med lokale erfaringer og ideer til frivilligt engagement i de enkelte sognekirker. Efter pausen oplæg ved Kirkefondets udviklingskonsulent, Dorte Kappelgaard - bl.a. om rekruttering af frivillige, men også det helt grundlæggende: Hvorfor overhovedet have frivillige, og hvad er det særlige ved frivilligt engagement i kirken? Prisen for deltagelse inkl. spisning, kaffe og drikkevarer er kr. 275. Tilmelding til Kirkefondet på kirkefondet@kirkefondet.dk senest onsdag 19. april 2017 . Læs mereher.

27
apr

Tilmeldingsfrist: Sognets tal og brugen af dem

Sognets tal og brugen af dem. Mødet finder sted den 3. maj - dette er datoen fortilmeldingsfrist. Mødets tema:Vi henter gratis data i sogn.dk, Statistikbanken og kirketællingen, og ser på, hvordan de kan anvendes til at forstå og sætte ord på, hvem man er som sogn og menighedsråd - og hvordan det kan bruges. Medbring bærbar computer. Mødeleder: Birthe Jørgensen. Tilmelding senest 27. april. Begrænset antal deltagere.

30
apr

Pilgrimsgudstjeneste og pilgrimsdag

I forbindelse reformationsmarkeringen og at Næssets Camino åbner i løbet af sommeren, afholdes en anderledes gudstjeneste både i form og indhold. Jette Dahl, tidl. sognepræst i Åstrup-Vonsbæk, tager udgangspunkt i Lutherrosen, som udtrykker folkekirkens grund. Herfra leder hun gudstjenesten gemme de syv pilgrimsord, som bliver gudstjenestens røde tråd. Efterfølgende workshop, hvor de syv pilgrimsord fortsat vil være i spil. Gudstjenesten er gratis at deltage i, workshoppen koster 100 kr.Læs mere her, bl.a. vedr. tilmelding. Tilmeldingsfrist: 23. april.

03
maj

Tal-kursus: Sognets tal og brugen af dem

Sognets tal og brugen af dem. Vi henter gratis data i sogn.dk, Statistikbanken og kirketællingen, og ser på, hvordan de kan anvendes til at forstå og sætte ord på, hvem man er som sogn og menighedsråd - og hvordan det kan bruges. Medbring bærbar computer. Mødeleder: Birthe Jørgensen. Tilmelding senest 27. april. Begrænset antal deltagere.

12
maj

Tilmeldingsfrist - Stiftskonvent for præster 6.-8. juni 2017

Det årlige konvent for præster i Haderslev Stift har temaet: Make Reformationen Great again. Tilmelding her

Vis flere