Aktuelt
Kalender

Møder, arrangementer og rejser

I Haderslev Stift arrangeres løbende møder, kurser, faglige dage, konferencer, messer og konventer for såvel frivillige som præster og øvrige medarbejdere. Noget er efteruddannelse, andet faglige tilbud til folkekirkens ansatte og medlemmer af menighedsråd såvel som andre frivillige.
Rejser og en række af møderne vil desuden være åbne for øvrigt kirkeligt interesserede

27
apr

Tilmeldingsfrist: Sognets tal og brugen af dem

Sognets tal og brugen af dem. Mødet finder sted den 3. maj - dette er datoen fortilmeldingsfrist. Mødets tema:Vi henter gratis data i sogn.dk, Statistikbanken og kirketællingen, og ser på, hvordan de kan anvendes til at forstå og sætte ord på, hvem man er som sogn og menighedsråd - og hvordan det kan bruges. Medbring bærbar computer. Mødeleder: Birthe Jørgensen. Tilmelding senest 27. april. Begrænset antal deltagere.

28
apr

Udvalgsmøde, missionsudvalget

Stiftsudvalget for Mission er et inspirations- og ressourcested for sognes og provstiers arbejde med mission. Udvalget afholder seminarer og kurser om religion og mission, herunder missionsteologi, og søger at være i kontakt med de frie folkekirkelige missionsorganisationer, der arbejder i stiftet. Mere om udvalget her.

30
apr

Pilgrimsgudstjeneste og pilgrimsdag

I forbindelse reformationsmarkeringen og at Næssets Camino åbner i løbet af sommeren, afholdes en anderledes gudstjeneste både i form og indhold. PilgrimspræstElizabeth Knox-Seith tager udgangspunkt i Lutherrosen, som udtrykker folkekirkens grund. Herfra leder hun gudstjenesten gemme de syv pilgrimsord, som bliver gudstjenestens røde tråd. Efterfølgende workshop, hvor de syv pilgrimsord fortsat vil være i spil. Gudstjenesten er gratis at deltage i, workshoppen koster 100 kr.Læs mere her, bl.a. vedr. tilmelding. Tilmeldingsfrist: 23. april.

03
maj

Tal-kursus: Sognets tal og brugen af dem

Sognets tal og brugen af dem. Vi henter gratis data i sogn.dk, Statistikbanken og kirketællingen, og ser på, hvordan de kan anvendes til at forstå og sætte ord på, hvem man er som sogn og menighedsråd - og hvordan det kan bruges. Medbring bærbar computer. Mødeleder: Birthe Jørgensen. Tilmelding senest 27. april. Begrænset antal deltagere.

05
maj

Ordination

Morten Brosbøl Vibert, ny sognepræst i Rise Sogn, ordineres. Læs mere her.

07
maj

Indsættelsesgudstjeneste

Morten Brosbøl Vibert indsættes som ny sognepræst i Rise Kirke.

09
maj

Møde i diakoniudvalget

Møde i diakoniudvalget.

12
maj

Tilmeldingsfrist - Stiftskonvent for præster 6.-8. juni 2017

Det årlige konvent for præster i Haderslev Stift har temaet: Make Reformationen Great again. Tilmelding her

15
maj

Tilmeldingsfrist - Introkursus for nye medarbejdere

Introkurset i Harte Kirkecenter 14. juni for nyansatte i folkekirken i Haderslev, Ribe og Fyens stifter er fuldtegnet. Der vil snarest blive udbudt et nyt kursus, som vil finde sted i efteråret. Det bliver annonceret her på hjemmesiden og på Den digitale Arbejdsplads, så hold øje der.

16
maj

Stiftsrådsmøde

Ordinært kvartårligt stiftsrådsmøde. På dagsordenen er bl.a. budgetopfølgning vedr. stiftsbidraget og fællesfondens budget 2018.

17
maj

Udvalgsmøde SUK-Haderslev

Samtaleforum Unge og Kirke -læs om udvalget og dets aktiviteterher.

24
maj

Udvalgsmøde Stiftsudvalg for Folkekirke og Religionsmøde

Udvalgsmøde i Stiftsudvalget for folkekirke og religionsmøde. Læs om udvalget her.

01
jun

Udvalgsmøde, Reformationsudvalget

Udvalget er en af aktørerne bag reformationsmarkeringen i Haderslev Stift.

02
jun

Haderslev-mødet - Folkemøde Reformation

Haderslev kaldes ”Nordens Wittenberg”, fordi Reformationen her kom 10 år tidligere end i kongeriget. Haderslev-artiklerne fra 1528 er den første evangelisk/lutherske kirkeordning i verden, og Nordens første lutherske præster blev uddannet i Haderslev. 500-året markeres med et folkemøde – Haderslev-mødet – fredag den 2. juni i et stort telt på Gravene og rundt i den øvrige by. Børneprogram om formiddagen. Eftermiddag og aften: sang, musik, debat og teologi i øjenhøjde. Oplev bl.a. Niels Henrik Gregersen, Jonas Breum, Teitur, Georg Metz, Özlem Cekic, Peter Lodberg, Café Hack og Lisbeth Smedegaard. Syng nye salmer, smag på Luther-øl, Luther-gryde og landets bedste Luther-lagkage, gå med Bibelselskabet på bibelvandring, og mød stiftets præster i samtalesofaerne. Følg ogsåprogrammet på reformationen.nu og hent en flyer her.

04
jun

Reformationsgudstjeneste

Den officielle nationale festgudstjeneste i anledning af Reformationen. Procession med biskopper fra flere lande, præster fra flere lande samt repræsentanter for det officielle Danmark. Processionen gårfra biblioteket (Bispen) på Wittenberg Plads op gennem Bispegade til domkirken og ledesaf Slesvigske Musikkorps. Alle er velkomne til at fejre gudstjenesten medvia storskærm i det store telt på gravene, hvor gudstjenesten tv-transmitteres live. Gudstjenesten i teltet vil være ledet af en præst og med kor-deltagelse. Tv-transmissionen starter kl. 13.45, gudstjenesten starter kl. 14. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe i teltet.

Vis flere