Statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved festgudstjenesten

"I dag, hvor vi har tyske gæster, vil jeg citere forbundskansler Angela Merkel, der for nogle år siden sagde i en debat om kristne værdier kontra islam: ”Landet lider ikke under for meget islam, men under for lidt kristendom.” 
Læs statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved festgudstjenesten pinsedag, 4. juni:… Læs mere

Marianne Christiansens tale ved kirkeministerens reception

I den reformatoriske bevægelse, som vi i år fejrer begyndelsen på, er den inderste kerne genopdagelsen af nåden. Kan nåden blive den drivende kraft i vores liv og samfund, i vores forhold til naturen og til verden, så er vi og verden godt hjulpet. Læs biskop Marianne Christiansens tale ved kirkeminister Mette Bocks reception efter festgudstjenesten 4. juni i Haderslev Domkirke.
Læs mere

Peter Skov-Jakobsens prædiken ved festgudstjenesten

Læs biskop over Københavns Stift Peter Skov-Jakobsens prædiken ved festgudstjenesten pinsedag i Haderslev Domkirke i anledning af 500-året for Reformationen. … Læs mere

Medierne løftede festen

TV Syd, Der Nordschleswiger, JydskeVestkysten, DR K, DR Nyhederne, P1 Eftermiddag, P4 Syd, TV 2 Nyhederne og Kristeligt Dagblad medvirkede på hver deres måde til at dække reformationsfejringen i Haderslev i pinsen - fra folkemødet fredag til 2. pinsedag, hvor TV Syd rundede af med et tilbageblik og en samtale med biskop Marianne Christiansen. Og så hjalp DR Vejret festlighederne godt på vej fredag aften.

Læs mere

Camino Haderslev Næs åbnet 

En både cykle- og vandre-venlig kulturhistorisk perle og lillebror til Hærvejen åbnede 18. juni på Haderslev Næs. Den afmærkede rute adskiller sig markant fra Hærvejen ved flere gange at strejfe fjord, sø og bælt.
Læs mere

Festlig, formel og folkelig fejring af 500-året

Det bliver i alle måder en festdag og en oplevelse, når folkekirken nationalt markerer 500-året for Reformatioenen ved en fælles officiel festgudstjeneste i Haderslev Domkirke. Den finder sted pinsedag, der regnes som kirkens fødselsdag, og i Haderslev, fordi Reformationen, som det hele drejer sig om, blev indført i Haderslev, 10 år før den blev indført i det øvrige Danmark.… Læs mere

Ny pilgrimsbog lægger op til camino-åbning

18. juni åbner Camino Haderslev Næs med en andagt i Haderslev Domkirke og en efterfølgende vandring på ca. 20 km på den nye camino. Men allerede nu kan man stemme sindet til vandring. Lørdag den 20. maj fejrer en reception på Aarø nemlig to bøger, der begge hænger sammen med caminoen.… Læs mere

500-året for den lutherske kirke fejres med to dages fest i Haderslev

Den lutherske kirkes tilblivelse fejres med to store reformationsfester i pinsen i Haderslev. Pinsedag, søndag den 4. juni, strømmer store dele af det officielle Danmark til en fælles fejring af 500-året for Reformationen. Blandt deltagerne er Hendes Majestæt Dronningen. To dage før, fredag den 2. juni, er der Folkemøde Reformation med et stort program, der rækker fra Sigurd Barrett over nogle af Danmarks stærkeste teologiske profiler til unge musikere, der sætter nye ord og toner på tro og eksistens i nutiden.… Læs mere

En stor festdag om og for Reformationen

Fredag den 2. juni er der stort folkemøde i Haderslev om Reformationen og dens arv til og aftryk i nutiden. Det bliver et stort folkeligt arrangement med masser af historier, sang og musik, foredrag og debat. Folkemøde Reformation har tre lokaliteter:
Læs mere

Hele historien om Reformationen lokalt

Hvordan udviklede Reformationen sig i Sønderjylland, og hvad var det for et område, de nye tanker kom til? De spørgsmål har fire lokale eksperter besvaret i en serie af artikler, som er blevet bragt i Ugeavisen Haderslev hen over hele 500-året for Reformationen. Tilsammen er artiklerne blevet til "hele historien om .." Læs artiklerne her på siden.

Læs mere

Vis flere