Reformationen 500 år
Nyheder

Medierne løftede festen

TV Syd, Der Nordschleswiger, JydskeVestkysten, DR K, DR Nyhederne, P1 Eftermiddag, P4 Syd, TV 2 Nyhederne og Kristeligt Dagblad medvirkede på hver deres måde til at dække reformationsfejringen i Haderslev i pinsen - fra folkemødet fredag til 2. pinsedag, hvor TV Syd rundede af med et tilbageblik og en samtale med biskop Marianne Christiansen. Og så hjalp DR Vejret festlighederne godt på vej fredag aften.

Kristeligt Dagblad: Statsminister: Vi lider under for lidt kristendom

De seneste terrorangreb i Storbritannien kom til at spille en rolle ved en af årets vigtigste reformationsgudstjenester i Haderslev pinsesøndag. Reportage i Kristeligt Dagblad.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fik ordet, umiddelbart inden processionen gik ud efter festgudstjenesten. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave


TV Syd: Højdepunkter fra tre dages fest

I tre dage har Haderslev fejret Reformationen for 500 år siden. TV SYD har samlet nogle af pinsens højdepunkter og talt med biskop Marianne Christiansen.


Der Nordschleswiger: Fantastischer Auftritt des Haderslebener Mädchenchores

Ein fantastischer Auftritt des Haderslebener Mädchenchores rundete die Reformationsfeierlichkeiten im Dom zu Hadersleben ab. Med billedreportage og lyd v. Ute Levisen.

Haderslev Domkirkes pigekor

Der Nordschleswiger: Stimmungsvollen Festgottesdienst

Mit einem stimmungsvollen Festgottesdienst klangen am Sonntagnachmittag die Feierlichkeiten zum 500-jährigen Reformationsjubiläum in Hadersleben, im Wittenberg des Nordens, aus. 

Dem Vorsitzenden der Domgemeinde, Paul Erik Brodersen, wurde die Ehre zuteil, Königin Margrethe in den Dom zu geleiten. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave


TV Syd: Fint, at præsten lyste velsignelsen i teltet

"En interessant blanding af domkirke-festgudstjeneste på den ene side og så øltelt-stemning på den anden side". Sognepræst Peder Kristiansen i TV Syd om den helt særlige opgave, han varetog i teltet under festgudstjenesten. Deltagerne i teltet kom langvejs fra og var ikke i tvivl: En stor oplevelse.


TV Syd: Luther-lagkager måtte bæres fra bageren til teltet

Ingen havde tænkt på, at søndagens omfattende sikkerhedsforanstaltninger omkring centrum af Haderslev ville betyde, at det ikke var muligt at få bragt Luther-lagkagerne pr. bil til teltet. Så tog frivillige over. Se nyhedsomtalen fra TV Syd pinsedag 4. juni.


JydskeVestkysten: Lut(h)er glade mennesker i Haderslevs gader 

Gæster fra Sønderborg i syd til Frederikshavn i nord fik sig noget af en oplevelse søndag i Haderslev. Reportage i JydskeVestkysten.


JydskeVestkysten: Festgudstjenesten i teltet blev en stor oplevelse

Der var stor ros til sognepræst Peder Kristiansen, Øsby Kirke, for hans måde at forvalte den helt særlige opgave at ledsage og overføre domkirkens festgudstjeneste til folkemøde-teltet. Reportage i JydskeVestkysten.    


JydskeVestkysten: En rebel blev fejret med pomp og pragt

"Martin Luther har en stor del af æren for det danske demokrati og den menneskelige frihed på vore breddegrader. Sådan lød afskedshilsenen fra statsministeren, da toppen af det officielle Danmark fejrede 500-året for Reformationen." Sådan lyder det indledende i JydskeVestkystens reportage fra folkekirkens fælles festgudstjeneste i anledning af Reformationen. 

Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave


DR Nyhederne: Jubilæum fejret i Haderslev

Reportagen starter 13.38 inde i udsendelsen.

DR K: Festgudstjenesten 4. juni

- direkte transmission fra 13.40 til 15.25, herunder sammendrag fra folkemødet fredag. 

Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave

Video: Stor procession

Processionen var anført af Slesvigske Musikkorps, der spillede "Nu bede vi den Helligånd" i processionstempo. 

Festgudstjenestens procession gik fra Wittenberg Plads til Haderslev Domkirke. Foto: Haderslev Stift. Video v. Ole Blume

TV 2.dk: Det vidste du ikke om Reformationen

TV 2 markerede optakten til festgudstjenesten med en gennemgang af Reformationen. Stationens faglige ballast: domprovst Torben Hjul Andersen.

De første af de 95 teser


TV Syd: "Unge gør op med problemerne i dag"

Det var i høj grad Luthers 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, der var gnisten til Reformationen. Op til og under Folkemøde Reformation gjorde unge ham kunsten efter med bud på, hvordan vi kan forbedre verden i dag. Reportage fra TV Syd.


Der Nordschleswiger: Luther auf Augenhöhe

In der Domstadt feiert man Luther und Herzog Hans im Rahmen des 500. Jubiläums. Erste Eindrücke vom Auftakt in Bild und Ton. 

Stehende Ovationen für den Haderslebener Knabenchor. Foto: Haderslev Stift / Lene Esthave


TV Syd: Kendte musikere skriver nye salmer

Den nye "Kirkesangbogen", som blev lanceret på Folkemøde Reformation, er  et tillæg til salmebogen. Det skal gøre salmer mere tidstypiske og moderne.
Læs TV Syds nyhedsomtale her - se samme sted flere billeder fra dagen - se videoen direkte nedenfor.


TV Syd: "Sigurd Barrett gør Luther cool"

TV Syds reportage fra første dag i fejringen af 500-året for Reformationen.


Direkte radio på P4 Syd og Esbjerg

To timers direkte radio fra folkemødet - flere af folkemødets gæster lægger vejen forbi P4-bordet, der var bemandet med journalisterne Gert Eilrich og Mine Suurballe. 

Foto: Henrik Engelbrekt Refshauge


DR Vejret: "Man må jo tro" - biskoppen solgte ud af paraplyerne på forhånd

Der blev holdt øje med vejrudsigten i dagene op til pinsen, og da det tegnede lyst, blev en del af de til lejligheden indkøbte 500-års-paraplyer sat til salg i folkemødets bod.