Biskoppen
Kalender

Biskoppens kalender

Kalenderen viser et udsnit af de gudstjenester og offentlige arrangementer, som biskoppen deltager i. 

23
jun

Sankt Hans - båltale

Sankt Hans-fest v. Café Parasollen, Y’s Men og KFUM & K. Tilmelding til Hanne Clayusen, tlf. 7473 1402 eller 2320 7082, mail hc@hanne-clausen.dk

13
jul

Reformationsskibet i Sønderborg Havn

Sønderborg Havn er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleveNordkirches reformationsskib. Gudstjeneste i forbindelse med reformationsskibet kl. 11 i Sankt Marie Kirke - efterfølgende procession fra kirken til skibet.Læs her om dagen og arrangementet.Se heroversigten over, hvor reformationsskibet ellers lægger til.

15
jul

Nordkirchenschiff - reformation

Den tyske kirkes reformationsskib lægger til i Flensborg Havn. Læs mere her.

27
jul

Spejdernes Lejr 2017 - officiel reception

Spejdernes Lejr i Sønderborg i dagene 22.-30. juli er Danmarks største spejderlejr. Lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Sønderborg i dagene 22.-30. juli 2017 og i samarbejde mellem de fem danske spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Lejren er med mere end 40.000 deltagere også Danmarkshistoriens største spejderlejr. Torsdag den 27. juli kl. 14-16 deltager biskoppen i en reception og rundvisning i den helt særlige lejrstemning. Læs mere her<http://spejderneslejr.dk/da>.

17
aug

Luther-akademi - en temadag

Tre oplægsholdere: Lektor Kirsten M. Andersen, UC Syd, lektor og associate professor Hans Krab Koed samt biskop Marianne Christiansen. Om dannelse og skolesyn, kristendom og samfund, Luther i den demokratiske velfærdsstat, religion og politik samt Reformationen i undervisningen. Deltagelse er gratis - tilmelding på gb@km.dk

01
sep

Landemode

Landemodet er fra gammel tid det årlige officielle møde mellem biskop, stiftsamtmand og stiftets provster. Det afholdes i Haderslev om formiddagen på landemode-dagen i starten af september. I Haderslev Stift er landemodet udvidet, således at biskoppen om eftermiddagen samme dag mødes med alle præster, menighedsrådsmedlemmer, frivillige omkring og ansatte i folkekirken i stiftet. Eftermiddagens program indeholder et gæsteforedrag, musik samt biskoppens landemodetale, hvor hun vender årets gang i folkekirken i almindelighed og stiftet i særdeleshed. Der afsluttes med festgudstjeneste i Haderslev Domkirke om aftenen.Læs her årets invitation-find her oversigt over parkering-tilmelding her senest 23. august.

01
sep

Landemodets festgudstjeneste

Landemodet afsluttes med festgudstjeneste i Haderslev Domkirke om aftenen.Læs årets invitation her. Find oversigt over parkering her.

08
sep

Reformationens døgn

Der opstilles 95 døre, som kunstnere og børn i Vejle har dekoreret rundt om på byens torve. Sigurd Barrett optræder med "Luther på 60 minutter", der serveres Luther middag, kirkevandring og aftengudstjeneste. Tidligt lørdag morgen er der fælle kaffebord på gågaden, hvor alle kirkerne er fælle som at servere kaffe. På Rådhustovet er der åben paneldebat om "Hvad skal vi med kirken" - formand for kirkeudvalget Karen Klint, biskop Marianne Christiansen, repræsentanter fra den katolske kirke og frikirkerne deltager. Efter debatten opføres Gospelkoncert. Sideløbende er der på Kirketorvet en række arrangementer for unge arrangeret af ungdomspræst Anders Michael Grønfeldt.

09
sep

Paneldebat på Reformationens Døgn: Hvad skal vi med kirken?

Reformationens Døgn i Vejle. Debat: Hvad skal vi med kirken? Panel med bl.a. biskop Marianne Christiansen, folketingsmedlem Karen Klint, Ib Bermann Schmidt,Baptistkirken,og Gregers Mærsk-Kristensen, katolskpræst i Haderslev. Læs mere om programmet her.

10
sep

Bispevielse i Maribo Domkirke

Læs her om bispevalget i Lolland-Falsters Stift .

11
sep

Dialogmøde - Hvorledes kan kunsten medvirke til at fremme religiøse dialog

I perioden den 1. september til 5. november opstilles Jens Galschiøts skulptur Fundamentalisme på Søndertorv i Vejle. I den periode gennemføres et dialogprojekt med bl.a. et dialogmøde med deltagelse af biskop Marianne Christiansen, overrabbiner Jair Melchior, Mufti Imran bin Munir samt kunstneren Jens Galschiøt.

12
sep

Jelling - Foredrag om troende og ateister

Efterårets foredragsrække i Jelling Kirke stiller spørgsmålet ”Hvad kan troen bruges til?” til fem forskellige mennesker. Biskop Marianne Christiansen åbner rækken med et oplæg om en fornyet diskussion mellem troende og ateister. Men hvorfor overhovedet tro? Hvad kan troen egentlig bruges til? Og kan man overhovedet spørge på den måde? De øvrige deltagere i foredragsrækken: Pensioneret astrofysiker Leif Hansen, ”Tro og videnskab”, hospicesygeplejerske Elisabet Hermansen: ”Tro og sorg”, sognepræst Kristian Bøcker: ”Er du så meget troende – om kulturkristendom”, og sognepræst Henrik Højlund, Løsning: ”Hvad kan vi bruge troen til”?

18
sep

Gudsbilledet i salmebogens børnesalmer

Børnelitteraturen kan fungere både som en oplukker til det bibelske og kirkelige univers og som en eftertanke til det. Det er en litterær genre, hvor gudsbilleder ligger i svøb. Børnelitteraturen kan tale ind i den kirkelige undervisning, hvad enten det gælder børn eller konfirmander, ligesom den også har en naturlig plads i sjælesorgen for børn – og her betyder de gudsbilleder, som præsenteres, vældigt meget – hvis man da kan identificere dem! I børnelitteraturen er mange livserfaringer samlet op, erfaringer, der kan klinge med, når vi genfortæller for børn – Bibelen såvel som andre fortællinger. Læs mere her.

30
sep

Engum - Lutherdag

Vis flere