Biskoppen
Kalender

Biskoppens kalender

Kalenderen viser et udsnit af de gudstjenester og offentlige arrangementer, som biskoppen deltager i. 

17
aug

Luther-akademi - en temadag

Tre oplægsholdere: Lektor Kirsten M. Andersen, UC Syd, lektor og associate professor Hans Krab Koed samt biskop Marianne Christiansen. Om dannelse og skolesyn, kristendom og samfund, Luther i den demokratiske velfærdsstat, religion og politik samt Reformationen i undervisningen. Deltagelse er gratis - tilmelding på gb@km.dk

20
aug

Kirkejubilæum

Brejning Kirke fejrer 50 års jubilæum. Biskop Marianne Christiansen prædiker, derudover deltager Verner Helwig Pedersen og Lisbeth Holm Filtenborg i gudstjenesten. Efter gudstjeneste er der reception.

26
aug

Debat på Folkekirkemødet i Aarhus: Den relevante gudstjeneste

Hvordan kan en gudstjeneste sættes sammen, så den bliver endnu mere relevant? Hvordan kan lægfolk inddrages i gudstjenesten? Hvilke grundelementer har gudstjenesten? Og hvordan har det moderne menneske det med ritualer? Kom med ind i liturgiens maskinrum, når Folkekirkemødet sætter spot på den relevante gudstjeneste.I panelet: biskop Marianne Christiansen, forsker Lars Qvortrup, postdoc Jette Bendixen Rønkilde, ungdomskirkepræst Thomas Nedergård fra Vesterbro Sogn og menighedsrådsformand Inge Lise Pedersen fra Lindevang Sogn, der er liturgisk frisogn. Dagens input er et indspark i debatten om biskoppernes arbejde med gudstjenestens liturgi. Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding. Arr.: Landsforeningen af Menighedsråd m.fl. Læs mere her.

27
aug

Sang i bispehaven

Højskolesangbogen er fuld af sange om liv og tanker, natur og kærlighed - alt det , som vi er fælles om som mennesker. ”Sang i bispehaven” er en anledning til at dele et par timer og mange sange med hinanden. Haderslev Lærerkor deltager og er med til at løfte stemmerne. Biskop Marianne Christiansen vælger og fortæller om sangene, og der bliver også mulighed for selv at foreslå yndlingssange. Medbring kaffe og noget at sidde på – også gerne en højskolesangbog, hvis du har. Det hele er på "græsrodsplan". I tilfælde af regn rykker arrangementet indenfor. Det vil da finde sted i Sangsalen på Den gamle Katedralskole, Gåskærgade 28 i Haderslev. Arr.: Biskoppen og Haderslev Sangakademi. Hent en plakat her.

29
aug

Møde med stiftets kirke- og kulturmedarbejdere

Kirke- og kulturmedarbejdernes årlige møde med biskop Marianne Christiansen.

01
sep

Landemode

Landemodet er fra gammel tid det årlige officielle møde mellem biskop, stiftsamtmand og stiftets provster. Det afholdes i Haderslev om formiddagen på landemode-dagen i starten af september. I Haderslev Stift er landemodet udvidet, således at biskoppen om eftermiddagen samme dag mødes med alle præster, menighedsrådsmedlemmer, frivillige omkring og ansatte i folkekirken i stiftet. Eftermiddagens program indeholder et gæsteforedrag, musik samt biskoppens landemodetale, hvor hun vender årets gang i folkekirken i almindelighed og stiftet i særdeleshed. Der afsluttes med festgudstjeneste i Haderslev Domkirke om aftenen.Læs her årets invitation-find her oversigt over parkering-tilmelding her senest 23. august.

01
sep

Landemodets festgudstjeneste

Landemodet afsluttes med festgudstjeneste i Haderslev Domkirke om aftenen.Læs årets invitation her. Find oversigt over parkering her.

02
sep

Danmissions repræsentantskabsmøde

Foredrag om Namibia på Danmissions repræsentantskabsmøde efter biskoppens deltagelse i Det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling tidligere på året i Namibia.

09
sep

Paneldebat på Reformationens Døgn: Hvad skal vi med kirken?

Reformationens Døgn i Vejle. Debat: Hvad skal vi med kirken? Panel med bl.a. biskop Marianne Christiansen, folketingsmedlem Karen Klint, Ib Bermann Schmidt,Baptistkirken,og Gregers Mærsk-Kristensen, katolskpræst i Haderslev. Læs mere om programmet her.

10
sep

Bispevielse i Maribo Domkirke

Marianne Gaarden tiltræder den 1. september som ny biskop over Lolland-Falsters Stift. Hun indsættes søndag den 10. september ved en gudstjeneste i Maribo Domkirke.

11
sep

Dialogmøde - Hvordan kan kunsten medvirke til at fremme religiøse dialog?

I perioden den 1. september til 6. november opstilles Jens Galschiøts skulptur Fundamentalisme på Søndertorv i Vejle. Kunst- og dialogprojektet Abrahams Børn af kunstneren Jens Galschiøt sætter fokus på de tre religioner jødedommen, kristendommen og islam, der alle har Abraham som fælles udgangspunkt. Hvordan forholder de tre religioner jødedommen, kristendommen og islam sig til dialogen mellem religionerne? Hør en rabbiner, en biskop, en imam og kunstneren debattere, hvordan det meget aktuelle kunstprojekt Abrahams Børn kan have indflydelse på dagens religionsdialog. Hvilke hensigter har kunstneren haft med sit værk “Fundamentalism”? Mød kunstneren Jens Galschiøt, overrabbiner Jair Melchior fra København, biskop Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og en teologisk repræsentant for muslimerne. Facilitator Stefan Nüchel, Vejle Bibliotek. Deltagelse er gratis.

12
sep

Jelling - Foredrag om troende og ateister

Efterårets foredragsrække i Jelling Kirke stiller spørgsmålet ”Hvad kan troen bruges til?” til fem forskellige mennesker. Biskop Marianne Christiansen åbner rækken med et oplæg om en fornyet diskussion mellem troende og ateister. Men hvorfor overhovedet tro? Hvad kan troen egentlig bruges til? Og kan man overhovedet spørge på den måde? De øvrige deltagere i foredragsrækken: Pensioneret astrofysiker Leif Hansen, ”Tro og videnskab”, hospicesygeplejerske Elisabet Hermansen: ”Tro og sorg”, sognepræst Kristian Bøcker: ”Er du så meget troende – om kulturkristendom”, og sognepræst Henrik Højlund, Løsning: ”Hvad kan vi bruge troen til”?

17
sep

Christianskirkens 75 jubilæum

Christianskirken i Fredericia, opkaldt efter kong Christian X, blev indviet i 1942. Jubilæet markeres med en festgudstjeneste, hvor biskop Marianne Christiansen prædiker, og efterfølgende festmåltid og fødselsdag i det nærliggende Christianshus. Læs mere her.

18
sep

Gudsbilledet i salmebogens børnesalmer

Børnelitteraturen kan fungere både som en oplukker til det bibelske og kirkelige univers og som en eftertanke til det. Det er en litterær genre, hvor gudsbilleder ligger i svøb. Børnelitteraturen kan tale ind i den kirkelige undervisning, hvad enten det gælder børn eller konfirmander, ligesom den også har en naturlig plads i sjælesorgen for børn – og her betyder de gudsbilleder, som præsenteres, vældigt meget – hvis man da kan identificere dem! I børnelitteraturen er mange livserfaringer samlet op, erfaringer, der kan klinge med, når vi genfortæller for børn – Bibelen såvel som andre fortællinger. Læs mere her.

28
sep

Foredrag: "Her står jeg - jeg kan ikke andet"

I år er det 500 år siden, Reformationen tog sin begyndelse med Luthers opslag af 95 teser på en kirkedør i Wittenberg. Siden har Reformationen præget vores samfund og kirke grundlæggende. Der er god grund til at kaste et blik på sporene og se, hvor de førte hen, hvor vi står, og hvor sporene måske kan føre videre. Foredrag v. biskop Marianne Christiansen

Vis flere