Arkiv 2017
Nyheder

Diakoniudvalg sætter fokus på frivillighed i folkekirken

Efterspørgslen på viden om og hjælp til at rekruttere og lede frivillige er massiv. Det har Haderslev Stifts diakoniudvalg hørt igen og igen, bl.a. på møder i 2016 i alle provstier. Udvalget reagerer nu med et frivillig-møde onsdag den 15. november. En af landets fremmeste eksperter i at samarbejde med og lede frivillige er kaldt til.

Folkekirkens mange aktiviteter og store berøringsflade nødvendiggør, at der er frivillige at trække på. Men hvordan skaffer man frivillige? Hvordan leder man, og hvordan fastholder man motivationen?
Det er nogle af de spørgsmål, der er blevet rejst igen og igen, når diakoniudvalget i Haderslev Stift har været ude til netværksmøder både i stiftet og i provstierne.
Nu svarer udvalget på behovet med en temaaften om frivillighed i folkekirken. Den finder sted onsdag den 15. november. Aftenens gæstetaler og ekspert er Connie Jantzen, der er leder af Filadelfia Uddannelse i Dianalund. Efter sit oplæg om frivillighed i folkekirken indgår hun i debat og drøftelser i mindre grupper om rekruttering, samarbejde og fastholdelse af frivillige. Der er altså en ekspert at spørge og trække på.
Aftenen er for alle, der har med diakoni i folkekirken at gøre, dvs. diakoninetværket i stiftet (som er under opbygning, læs her), præster, kirke- og kulturmedarbejdere, frivillige ledere og koordinatorer, menighedsrådsmedlemmer og andre interesserede. 

Diakoniudvalget er mødeplanlægger og aftenens vært. Deltagelse i mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejningen. 
Læs mere om tid og sted her. Tilmelding her.

Biskop Marianne Christiansen åbner fyraftensmødet med en kort gudstjeneste med fokus på diakoni i sognene. Diakoni er netop et af stiftets primære indsatsområder.

Foto fra forrige fyraftensmøde i diakoniudvalget i Haderslev Stift - dengang med korshærspræst Morten Aagaard.