Regional kalender
Hedensted Provsti

Reformationsarrangementer i Hedensted Provsti:

25
okt

Samtalesalon: Til bords med Luther

Nåh, mine herrer, hvad er der af nyt? Sådan begyndte måltiderne oftest i Martin Luthers hjem i Wittenberg med en broget flok af kolleger, logerende studerende, skiftende gæster, forældreløse børn og bortløbne nonner rundt om bordet. I anledning af 500-året for Reformationen inviterer din kirke alle, der har lyst til at komme, til at spise og tale sammen. Der vil før måltidet komme oplæg til emner, som kan tages op, men ellers er samtalen fri. Gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig til mhla@km.dk

29
okt

Reformationsgudstjeneste

Som en markering af 500-året for Reformationen vil der være mulighed for at opleve en reformationsgudstjeneste,som vil bryde med den almindelige gudstjenesteform.

31
okt

Reformationsgudstjeneste

500-året for Reformationen markeres med en anderledes gudstjeneste, som bryder med den almindelige gudstjenestes form. I Tørring Kirke kl. 17 og i Aale Kirke kl. 19.

31
okt

Reformationsgudstjeneste

500 år er gået - det skal fejres, og det bliver det over hele verden. Nebsager, Bjerre og Stenderup fejrer 500-året med en særgudstjeneste, hvor vi markerer Reformationen og accentuerer Martin Luthers ærinde.

31
okt

Reformationsgudstjeneste

500-året for Reformationen markeres med en anderledes gudstjeneste, som bryder med den almindelige gudstjenestes form. I Tørring Kirke kl. 17 og i Aale Kirke kl. 19.

31
okt

Fælles klokkeringning fra alle stiftets kirker

Biskoppen opfordrer til et kvarters fælles aftenringning på samme tid, kl. 17.00-17.15, fra alle kirkeklokker i stiftet, i anledning af 500-året for Reformationen.

31
okt

Reformationsgudstjeneste, Luther-øl og pølser

Tirsdag 31. oktober er der fest i kirken. Denne dato har Reformationen fødselsdag, og vi fejrer det med en gudstjeneste, der forener fortid og nutid. Oplæsning af teser, der stadig har betydning i dag, og vi synger både gamle og nye salmer og hører musik fra dengang og nu. Efter gudstjenesten er menighedsrådet vært for Luther-øl og pølser i et stort telt, der i dagens anledning er sat op bag ved kirken.

07
nov

Foredrag: Luthers Käthe og andre kvindfolk

Luther betragtede samfundets sociale hieraki som gudskabt og manden som familiens overhoved. Men nonnen Katharina von Bora fik ham på andre tanker. De to blev gift, og hr. og fru Luthers ægteskab blev forbillede for protestantiske familier. Foredrag v. Pia Fris Laneth

08
nov

Alt om Luther på 60 minutter

For alle 3.-klasser i provstiet. Kl. 9.30-10.30; 11.20-12.20; 13.10-14.10 Sigurd Barrett fejrer 500-året for Reformationen med en ny bog, der udkommer i 2017. Den fortæller Luthers historie i børnehøjde. I forlængelse af bogen drager Sigurd og hans orkester rundt i landets kirker og fejrer reformationsjubilæet med fortælling, sang, musik og teater i forestillingen "Alt om Luther på 60 minutter".

25
nov

Salmer til folket

Luther gav kirkemusikken tilbage til folket, og det er værd at markere! Det har haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande. Den danske Salmeduo, Christian Vuust,saxofonist, klarinettist og komponist, og Hans Esbjerg, pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia, har lavet spændende og stemningsfulde nye bud på, hvorledes klassiske danske salmer kan spilles. De har tidligere gæstet JuelsmindeKirke.Juelsminde kirkekor medvirker. Entre kr. 50,-.