Regional kalender
Aabenraa Provsti

Reformationsarrangementer i Aabenraa Provsti:

29
okt

Fælles dansk-tysk reformationsgudstjeneste

Stor fælles dansk-tyskgudstjeneste med deltagelse af flere af sognets præster. Efter gudstjenestenerder procession til kirkegården, hvor der plantes Luther-ege.

29
okt

Reformationsgudstjeneste

Reformationsgudstjeneste med efterfølgende plantning af Luther-eg og frokost i konfirmandhuset.

29
okt

Reformationsgudstjeneste

Reformationsgudstjeneste efterfulgt af kirkekaffe og Luther-kage. Den gamle kalk fra kirkens rejsesæt er blevet repareret og pudset op, den tages denne dagi brug som kirkens nye kalk til alkoholfri vin.

29
okt

Reformationsgudstjeneste

Reformationen markeres med salmer og Luther-citater.

29
okt

Gudstjeneste i Reformationens tegn

Vi fejrer 500-året for den evangelisk-lutherske gudstjeneste med Reformationens salmer og med deltagelse af mini-konfirmander fra Bylderup Sogn. Efter gudstjenesten inviteres der til en let frokost i Bylderup Kirkekro i anledning af, at det er barselsvikar Katrine Gaubs sidste gudstjeneste i Bylderup-Ravsted Pastorat.

29
okt

Familiegudstjeneste og reformationsjubilæum

Gudstjeneste med minikonfirmander og teater ved ”Det lille Teater i Gråsten”. Teatret opfører fire små kirkespil: “Tro”,“Retfærdighed”, “Den rette vej” og “Synd” - en sammenhængende fortælling om Martin Luther og hans betydning for kristendommen. Efter gudstjenestenen der kaffe og Luther-lagkage i skolens aula. Lagkagerne er indleveret i konkurrencen om den lækreste/ flotteste/ mest fantasifulde ”Luther-lagkage”. Der kåres en vinder, og der er præmieoverrækkelse. Lagkagerne til konkurrencen indleveres i Varnæs Skoles aula i tidsrummet 13.00-13.50.

29
okt

Ein Reformatorisches Requiem

Reformatorisk requiem af Leon Tscholl. En helaftensforesstilling for sopran, baryton, kor og orkester. Værket står i naturlig sammenhæng med 500-året for Reformationen og har til formål at minde den dens konsekvenser - positive som negative. Medvirkende: 75 sangere, 63 orkestermusikere og to solister. Koncerten uropføres i København 20. oktober, har tysklandspremiere i Berlin 22. oktober og opføres tre gange i dagene derefter i Sønderjylland: 26. oktober kl. 20 i Haderslev Domkirke, 28. oktober i Løgumkloster Kirke og 29. oktober kl. 16 i Sønderjyllandshallen i Aabenraa. Billetter til forestillingerne i Sønderjylland sælges i døren - 150 kr./20 EUR - elever og studerende: fri adgang

30
okt

Foredragsrække: Reformation - dannelse og kultur

Hvorfor arbejder vi så meget – og så gerne? 
Hvordan opstod velfærdsstaten? Hvor kommer ideen om lighed mellem kønnene fra? 
Hvorfor mener vi, at børn skal gå i skole? Hvorfor er stat og kirke (næsten) adskilt? 
Hvordan blev dansk vores fælles sprog? Søger man svar på disse og mange andre spørgsmål, må man medtænke 1500-tallets reformation og de forandringer, som fulgte i dens kølvand. Reformationen var et vendepunkt i Danmarks og Europas historie. Også for samfund og kultur. I 10 små foredrag belyses Reformationens og Martin Luthers betydning for Danmark og Europa, for dig og mig og vores hverdag. Foredragene finder sted den sidste mandag i hver måned fra januar til oktober. 30. oktober kl. 16.30: Sognepræst i Kliplev, Michael Westh, om Reformationen og kirke i den vide verden. Den armenske ortodokse kirke og Luther.

31
okt

Fælles klokkeringning fra alle stiftets kirker

Biskoppen opfordrer til et kvarters fælles aftenringning på samme tid, kl. 17.00-17.15, fra alle kirkeklokker i stiftet, i anledning af 500-året for Reformationen.

31
okt

Reformationsgudstjeneste

Reformationsgudstjeneste i umiddelbar forlængelse af den fælles klokkeringning kl. 17.00-17.15. Gudstjeneste med gamle Luthersalmer og et par af de nye. Gudstjenesten er også en markering af våbenhusets 200-års jubilæum. Det blev rejst i 1817 til markering af Reformationens 300-år. Efter gudstjenesten serveres der Luther-øl, sodavand og chips, og vi uddeler Luthers Lille Katekismus i Thomas Reinholdts oversættelse til nutidsdansk.

31
okt

Koncert og aftenandagt

Fælles arrangement for Bylderup og Ravsted sogne. Koncert og aftenandagt i Reformationens tegn. Ulkebøl Koret medvirker. Efterfølgende kaffe i våbenhuset.

31
okt

Musikgudstjeneste

Musikgudstjeneste med prædiken over temaet "Tro". Se programmet her.