Reformationen 500 år
Nyheder

En mand prøver at finde sin plads i tilværelsen

En ny podcast i anledning af reformationsåret bygger bro mellem Luthers tanker og det helt almindelige moderne liv. Podcasten er også målrettet mennesker, der ikke af sig selv finder vej til og kommer i berøring med folkekirken.  

En ny podcast, som er blevet til i folkekirken i København i anledning af reformationsåret, tager emner op, som ikke direkte har med Luther at gøre, men som har en krog i hans tanker. Podcasten, som man kan lytte til på sin computer eller på en smartphone, hedder "Manden & præsten". Den følger en mand, der beskriver sig selv som passivt medlem af folkekirken. Han bor på Nørrebro i København, døjer med stress-symptomer, har begyndende grå hår, bekymrer sig om flygtninge og klima, men har svært ved rigtigt at engagere sig - måske fordi han mest af alt bekymrer sig om sig selv.
I hver episode opsøger han en præst for at finde svar og måske endda finde sig selv. Hvorfor kan kirken ikke give ham det han søger? Eller kan den? 
Spørgsmålene handler bl.a. om misundelse, fællesskaber, selvrealisering og kærlighed, til døden os skiller.
Manden er Anders Haahr Rasmussen, journalist på Zetland, foredragsholder, forfatter og tenniskommentator.
Find podcasten og læs mere her, eller find podcasten i den player, du normalt bruger til podcast på din telefon.
Den første episode har overskriften "Tro, håb og tinder-dates" og præsenteres med følgende:  
Kan man være forældre sammen, når man ikke længere er kærester, og er der en grund til at få børn, som ikke starter med dig selv? Skal vi miste kontrollen, miste noget af os selv og være sårbare, for i virkeligheden at leve? Anders Haahr Rasmussen besøger Mette Kathrine Grosbøll, præst i Sionskirken på Østerbro, for at snakke om kærlighed, forhold og børn eller fravalget af samme. Presser samfundet den moderne mand ind i ulykkelig monogami, eller findes lykken i far-mor-barn-modellen?