Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene
06
mar

Sangaften - syng foråret ind

Har du en salme eller sang, som du synes, vi skal synge eller lære og som måske ikke står i højskolesangbogen eller salmebogen, så kontakt sognepræst Ditte Freiesleben, så vi kan kopiere sangen og finde noder. Der vil være et lille oplæg hver gang om en salme eller sangdigter. Der vil være kaffe, kage og masser af vand til de slidte stemmer. Hvert arrangement koster 25,- kr. Der er ingen tilmelding.

07
mar

Antoni Gaudi

Guds arkitekt - genial kunstner og stærk, vedkommende prædikant gennem sine værker ved Poul Langagergaard. Barcelona er en metropol af dimensioner. Ingen arkitekt har sat stærkere aftryk på byen end Antoni Gaudí (1852-1926). Gaudí var barn af sin tid og en af tidens vigtigste kunstnere – og skabte sin helt egen stil, som går igen hos mange sam­for­ tidige kunstnere. Hans bygningsværker står i dag som kunstneriske monumenter. Syv af dem er optaget på Unescos Ver­densarvsliste. En præstation af format fra én person. Det handler om huse/palæer til førende erhvervsfolk, en sommerresidens i Garraf, det er et kollegium, det er et par spekta­kulære parker, det er kirker og kapeller – og den mest markante og kendte: La Sa­grada Familia, katedralen som har været under opførelse siden 1883 og ventes færdig i 2026. Vi skal høre om personen Gaudí, hans tid og inspirationskilder, hans tro – og hans markante forkyndelse gennem sine vær­ker. Arbejdet med La Sagrada Familia gav ham tilnavnet: Guds arkitekt! Det er et billedforedrag, som afspejler en fascination af Gaudí.

07
mar

Matador i ord og toner

Her lukker Jegerup Kirke sine døre op til en festlig aften i den kendte tv-series tegn. Der er Helle og Dynes Skovkjær, som på en levende og nærværende måde synger og spiller de kendte sange fra Matador bundet sammen af små fortællinger og fællessang. Der er pause undervejs, hvor der serveres en forfriskning i tårnrummet. Pris 50 kroner som betales ved indgangen.

09
mar

"Dannelse det hele menneske" - kirkehøjskoledage

Hvad er dannelse, og hvad vil det sige at være et dannet menneske? Kirkehøjskolen har sat sig for at undersøge, hvad naturvidenskaben, litteraturen, filosofien, teologien og historien har at sige om dannelsen og det hele menneske. Se programmet og information om tilmelding på kirkens hjemmeside.

10
mar

Indsættelse af ny provst i Slesvig

Indsættelse af provst Hasse Neldeberg Jørgensen

10
mar

Koncert med Sigurd Barrett

Sigurd Barrett synger salmer for store og små. Det er i år 450 år siden den første salmebog blev trykt. En forestilling for alle generationer. Entré :Voksne kr. 200,- Børn og unge t.o.m. 14 år kr. 80,- på billetten.dk

14
mar

Grundtvigs skoletanker v / Dorthe Esbjørn Holck, tidligere seminarierektor og højskoleforstander

2. af 5 aftener i selskab med Grundtvig, forår og efterår 2019. Få danskere har haft så stor indflydelse på dansk kultur, skole- og kirkeliv som Grundtvig. Han markerede sig på mange områder og ønskede at styrke den almindelige borgers dannelse og gøre uddannelse tilgængelig for alle. Friskoler, højskoler og landbrugsskoler er en direkte følge af Grundtvigs tanker. Men også valgmenigheder, frimenigheder, foredragsforeninger og andelsbevægelsen er et resultat af Grundtvigs teologiske og folkelige idéer. Grundtvig fik også indflydelse på dansk historie. Han var repræsenteret i den grundlovgivende forsamling og havde dermed indvirkning på demokratiets indførelse. Som digter leverede han et mægtigt bidrag til både den danske salmesang og højskolesang, som lever i bedste velgående også i dag. Også kunstnere var inspirerede af Grundtvigs tanker, når de skulle udarbejde kunst til kirker i Danmark, bl.a. Joakim Skovgaards billeder i Viborg Domkirke. Grundtvigs indflydelse har været enorm, han er stadig aktuel. På 5 aftener i 2019 vil Løjt og Genner sogne sætte fokus på Grundtvig og hans betydning også i dag.

15
mar

Kaffekoncert med organist Vibeke Astner

Organist Vibeke Astner spiller 40 minut­ters koncert efterfulgt af gratis kaffe i vå­benhuset. Gratis entré

16
mar

Gospelworkshop og - koncert for tresognspastoratets konfirmander

Konfirmanderne mødes i Vojens Sognegård kl. 14.00 med Henrik Engelbrekt Refshauge og hans kone Christine, og sammen bruger de eftermiddagen til at øve både gamle og moderne gospelsange. Om aftenen kl. 19.00 indbydes alle til et brag af en koncert, når alle konfirmanderne sammen med instruktørerne og en håndfuld musikere viser os, hvad de har lavet i løbet af eftermiddagen. Kirken plejer at være fyldt til bristepunktet denne aften, så kom i god tid og fortæl allerede nu familien om arrangementet, så de kan sætte kryds i kalenderen. Koncerten er gratis, og alle er velkomne!

17
mar

Gudstjeneste

17
mar

Kirkekoncert med Haderslev Domkirkes Pigekor

Haderslev Domkirkes Pigekor under ledelse af Thomas Berg-Juul. Pigekoret består af sangere i alderen 12-18 år. Koret giver adskillige koncerter i både ind- og udland. I november 2010 besøgte koret Wittenberg i Tyskland og sang i den historiske Slotskirke. Gratis entré.

21
mar

Tilmeldingfrist: Emerituskonvent den 2. april 2019

Konvents-udvalget har fastlagt flg. program: Velkomst v/ biskop Marianne Christiansen. Foredrag v/ Kirsten Nielsen – ”Nyere salmer – hvad skal vi med dem”. Nyt fra Haderslev Stift og fra Folkekirken v/ biskoppen. Der sluttes af med et beskedent aftensmåltid og øl/vand. Vi håber på stor tilslutning igen i år. Tilmelding senest 21. marts 2019 til kmhad@km.dk, mærk tilmeldingen emerituskonvent. Det er også muligt, at tilmelde sig elektronist via Haderslev Stifts hjemmeside eller her. OBS. parkering: Hertug Hans Plads.

21
mar

"At stille den gamle krukke " - foredrag v/ billedkunstner Gitte Buch om ikoner, malerier og en altertavle

En indføring i udvalgte motiver fra Østkirkens hellige billeder - og en personlig beretning om mødet med mystikken og bibelen i billeder. Med masser af billedeksempler vil Gitte Buch fortælle om ikonernes indflydelse på hendes liv og maleri. Særligt fokus vil der være på den udfordrende og ydmyge proces med at fremstille en altertavle til Tryggelev kirke på Langeland. Se mere på www.gittebuch.dk Efter Foredraget serveres der 3 snitter som sædvanligt Husk! Tilmelding senest fredag d. 15. marts Klokken 12 på tlf.: 7454 1104 eller som mail til gsh@km.dk Pris kr. 50,- inkl. Frokost - Drikkevarer kan købes.

24
mar

Musik og fællessang

Musiker Ole Busk Jepsen kommer på besøg med sanghæftet. Vi synger fællessange og hygger over kaffen. Entré inkl. kaffe/te 50,-

26
mar

Koncert med Haderslev Domkirkes Drengekor

Målet er at skabe et kor, der i kraft af et stærkt fællesskab får gode musikalske og sociale oplevelser. I 2018 var drengekoret i USA og sang for 1500 mennesker i Washington. Fri entréSe mere i de enkelte sogne:


Sådan bliver oversigten til:

Der er flere veje til denne sides kalender. To af dem:

  • Del sognets arrangement med hjemmesidens kalender (navn: HaderslevKalender, mail: hadkal@km.dk 
  • Send sognets kirkeblad til Haderslev Stift Kommunikation