Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over hverdagen og det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her. 

17
aug

Foredrag med forfatter Jón Kalman Stefánsson

Mød Jón Kalman Stefánsson (f. 1963) er en af Islands allerstørste forfattere. Han debuterede i 1988, har udgivet flere digtsamlinger, noveller og romaner. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris fire gange, senest i 2015 for romanen Fisk har ingen fødder. Denne aften vil han tale om sine bøger og sit forfatterskab sammen med oversætter og mangeårig islandskender Kim Lembek. Seplakat her Sepressemeddelelse her

22
aug

Kursusdag om at gøre det abstrakte konkret

Programmet for dagen er: Erfaringsudveksling: Hvad er jeres erfaringer med at skulle gøre svære emner konkrete? Medbring gerne eksempler. Hvad går godt og hvad går ikke godt i jeres undervisning? Hvad er de fysiske og kognitive udfordringer for unge med opmærksomhedsforstyrrelser? To lærere fra Fjordskolen i Aabenraa vil give et indblik i, hvilke udfordringer der kan være, når både krop og hoved har svært ved at samle sig. Se hele programmet her. Tilmelding kan ske til Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk. Kursusdagen er gratis.

22
aug

Dansk-amerikansk høstgudstjeneste

Særlig høstgudstjeneste med dansk-amerikansk forbindelse. Alle er velkomne! Roy Bork, født i USA men opvokset i Sønderjylland fylder 90 år den 22. august. Roy har ønsket at fejre sin fødselsdag med en udflugt til Aarø, hvor der er sightseeing bagefter høstgudstjenesten.

23
aug

Sogneudflugt arrangeret af Jelling Sogn

Turen får først til Christiansfeld. Byen er optaget å UNESCOs verdensarvsliste som en idealby, der gennem sin helt særlige byplan og unikke arkitektur vidner om Brødrekirkens forståelse af et samfund bygget på en kristen baggrund. Samtidig var Christiansfeld ved sin grundlæggelse i 1773 en fristad, der som den eneste by i Danmark havde religionsfrihed. Derefter får turen til Haderslev Domkirke. Vi kører fra Brugsens parkeringsplads kl. 08.30, samler op ved Højagercentret kl. 08.40, og kører derefter til Christiansfeld. Middag og senere eftermiddagskaffe indtages på lokale kroer. Vi forventer at være tilbage i Jelling ca. kl. 17.00. Pris pr. deltager er 250 kr., inkl. middag med en øl/vand, kage og kaffe på kroen – og en kop eftermiddagskaffe på vejen. Vel mødt. Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet til præstesekretæren tlf. 7587 1117 eller e-mail mak@km.dk senest den 19. juli.

23
aug

Travetur til Gl. Hornstrup

Den årlige sognetravetur går til Gl. Hornstrup. Vi går et lille stykke ad den gamle kirkesti, ind igennem kolonihaverne og forbi de nye regnvandsreservoirer. Undervejs på turen får vi en forfriskning samt kaffe og kage senere i Gl. Hornstrup. Vi mødes på parkeringspladsen foran kirken, og det vil som altid være muligt at blive kørt i stedet for at gå. Det kræver dog en tilmelding til Anne Mette Ramsgaard Johansen på tlf. 2082.4832 eller e-mail anmj@km.dk . Arrangementet er gratis, og vi mødes på parkeringspladsen ved Hornstrup Kirke, Kirkebyvej 64, 7100 Vejle.

27
aug

Tilmeldingsfrist: Salmefest - I anledning af Holger Lissners 80 års fødselsdag

I anledning af Holger Lissners 80 års fødselsdag, vil vi samle Danmark til et glas for og med Holger Lissner. Både i anledning af hans runde dag, men også for at gøre status og sammen fejre, at der blæser nye salmevinde i Danmark. Se programmet her Tilmeldingsfrist den 27. august. Tilmelding til mail@lissner80.dk

29
aug

Høstgudstjeneste for udviklingshæmmede

29
aug

Sogneaften i Simon Peters Hus: "Slip livet løs"

”Slip livet løs” – om friheden ved ikke at ha’ styr på det hele! Foredrag af tidl. sogne- og sygehuspræst, sjælesørger og forfatter Preben Kok. Et gammelt visdomsord siger: ”Hvor der er helhed, er der altid mindst to sandheder, der er sande på samme tid”. I de sidste 40 år har vi i mange af livets væsentlige forhold undertrykt (glemt) den ene af de to sandheder, for bedre at kunne lade som om, vi har kontrol over livet. Det er der nu ved at live rettet op på, så livet kan komme ud af kontrolgrebet og blive sluppet fri igen. Hvordan? I den forbindelse spiller tro og kirke en særlig rolle, men hvilken? Kontakt Simon Peters Kirkes for yderligere information.

29
aug

Filmklub: "Dræb ikke en sangfugl"

En film baseret på USA’s mest læste roman skrevet af Harper Lee, der fik Pulitzer priser for romanen, der var hendes første. Filmen foregår i Maycomb - en lille fattig by i Alabama, hvor den sorte Tom bliver anklaget for voldtægt. Den hvide højtrespekterede advokat Atticus Finch risikerer sin karriere for at forsvare den anklagede. En tankevækkende film med bl.a. Gregory Peck /der fik en Oscar for denne rolle). Kom og se hele historien. Tilmelding senest 4 dage før til tlf. 5150 1281 eller jennyskovmand@bbsyd.dk

31
aug

Salmefest - I anledning af Holger Lissners 80 års fødselsdag

I anledning af Holger Lissners 80 års fødselsdag, vil vi samle Danmark til et glas for og med Holger Lissner. Både i anledning af hans runde dag, men også for at gøre status og sammen fejre, at der blæser nye salmevinde i Danmark. Se programmet her Tilmeldingsfrist den 27. august. Tilmelding til mail@lissner80.dk

02
sep

Sogneudflugt arrangeret af Hvejsel-Ilved sogns menighedsråd

Program: Kl. 09.15 Afgang Hvejsel kirke (der serveres morgenmad i bussen) Kl. 10.30 Gudstjeneste i Fonnesbæk kirke Kl. 12.00 Middag på Hotel Medi i Ikast Kl. 14.00 Rundvisning og fortælling i Søby Kl. 16.00 Kaffe og medbragt kage (har du lyst at medbringe en kage, så sig det ved tilmeldingen) Kl. 17.00 Afgang fra Søby Kl. 17.30 Hjemkomst Ved du, at du vil med, så kan du allerede nu tilmelde dig – tag gerne din nabo med. Prisen er 150 kr. pr. person for alle over konfirmantionsalderen, børn er gratis. Læs mere her. Tilmelding til Fritse Madsen: 60633254 senest den 24. august

03
sep

Foredragsrække: Kultur og kristendom

Foredragsrække om kunst i krydsfeltet mellem religion og billedkunst. Otte præster og kunsthistorikere har udvalgt værker fra Brundlund Slots samlinger, som de vil tale ud fra, hen over otte mandage i 2018. Denne gang: Formand for Billedkunstrådet, Aabenraa Kommune, Elizabeth Hertzum: En Rose i Soldatens Knaphul af O.D. Ottesen.Læs mere her.

08
sep

Pilgrimsvandring

Få en stressfri og dejlig tur, hvor man har tid til at vende tankerne indad, og få en rejse ind i sit eget indre. Tørring er omkranset af en skøn og enestående natur med både Gudenåen og 32 km anlagt stier i kærområdet, og derfor er tanken at turen skal foregå i lokalområdet. Turen vil indeholde både kano sejlads og vandring med overnatning i shelters. Læs mere på Tørring-Hammers hjemmeside.

08
sep

Fælles kirke-kaffebord

LØRDAG DEN 8. SEPTEMBER er der fælles kaffebord for sognene i Vejle Provsti. Alle sogne i Vejle Provsti kan komme og stille deres bord op, medbringe kaffe og så ellers få sig en hyggelig snak med dem, der kommer forbi. I vores sogn ønsker vi selvfølgelig også at bakke op om arrangementet, og derfor vil I kunne finde os et sted på gågaden, lørdag den 8. september mellem 10 og 11.

09
sep

Friluftsgudstjeneste i Bredballe Kirke

Medens solen endnu står varm og stærk, vil vi nyde den friske luft og samles til en gudstjeneste på tværs af de mange grupper, som kommer i sognegården/kirken. På bænke i det fri, vil vi mødes: børn, unge, voksne og ældre. Vi vil synge salmer og lytte og takke. Kontakt sognepræst Birgith Vestergaard tlf. 7581 4870

Vis flereSe mere i de enkelte sogne:


Sådan bliver oversigten til:

Der er flere veje til denne sides kalender. To af dem:

  • Del sognets arrangement med hjemmesidens kalender (navn: HaderslevKalender, mail: hadkal@km.dk 
  • Send sognets kirkeblad til Haderslev Stift Kommunikation