Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over hverdagen og det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her. 

22
okt

Aften med Peter AG

Peter AG vælger salmer fra salmebogen og sange fra højskolesangbogen, ligesom han fortæller om sangene og om sin tro. Alle er velkomne. Der er fri entre. Læs mere her. Arrangører: Bjerre-Stenderup-Nebsager sogne, Stouby-Hornum sogne, Ørum-Daugård-Urlev sogne, Glud sogn, Barrit sogn, Vrigsted sogn og As-Klakring-Juelsminde sogne.

23
okt

Sogneeftermiddag: "Det genoprejste hjertemod - om sjælesorg, og nyere danske salmer"

Ved cand.mag. i diakoni og sorggruppeleder Lise Fauslet, Hjortshøj. Lise Fauslet vil denne eftermiddag fortælle, hvordan vi kan bruge de nyere danske salmer til hjælp og lindring, når vi oplever sorg. Vi skal også synge nogle af salmerne sammen. Kontakt Simon Peters Kirke for yderligere information.

25
okt

Foredrag med Birgitte Graakjær Hjorth - Lad livet komme til sig

Vi lærer at planlægge og vælge det til, som passer til os, og som vi får mest muligt ud af. Vi lever i en oplevelseskultur - en tid, hvor vi jagter højdepunktsoplevelser. Vi vil have mest muligt ud af alting – arbejdslivet, familielivet og fritiden, og vi accepterer helst ikke middelmådighed. Det stiller krav til os om at leve i konstant forandring. Vi skal hele tiden være i bevægelse og udvikle os personligt. Det er forbudt at stå stille. Vi stiller os ikke tilfredse, før vi har fået optimalt udbytte af livet, og før vi har udnyttet tiden og mulighederne så godt som muligt. Er tiden kommet til at gå mindre op i at træffe de rigtige valg og få mest muligt ud af alting og i stedet lære at blive gode til at vælge noget fra? Tør vi gå glip af noget? Hvad sker der med folkekirken i en tid med oplevelseskultur? Om Birgitte: Tidligere sognepræst og universitetslærer. Nu leder i Folkekirkens Uddannelsesog Videncenter. Har også været formand for Rederne og KFUK´s Sociale arbejde.

30
okt

Sogneeftermiddag: "Livsfortællinger om at miste, sørge og komme videre i livet"

Hvordan oplevede jeg sorgen? Hvordan kom jeg igennem, så det blev muligt igen at glæde mig over livet? Hvad hjælp mig? Hvad gjorde sorgen ved mig, og hvordan bærer jeg den med mig? Birgitte Molin, Lis Gundersen og Bente Bechmann Pedersen fortæller om hhv. at miste en far, en livsven og en ægtefælle. Kontakt Simon Peters Kirke for yderligere information.

01
nov

Foredrag med Annette Jakobsen

Flygtningelejren ved Gl. Rye 1945-1948 ved Annette Jakobsen. Annette Jakobsen underviser på Himmelbjerg Egnens Natur- og idrætsefterskole. Har speciale i den Tyske historie og her især anden verdenskrig og dens følger. Foredraget er baseret på Annette Jakobsens bog ”Hvis suk var luftballon” hvor hun fortæller om flygtningelejren ved Gl. Rye. Bogen bygger på samtaler, film- og lydoptagelser fra omkring 30 tyske flygtninge og 20 danskere, som har arbejdet i eller boet i nærheden af lejren. Lejren ved Gl. Rye var en af de største lejre i Danmark, og husede mere end 10.000 tyske flygtninge, der i de sidste krigsmåneder flygtede i panik for den fremrykkende Sovjetiske Hær i Østeuropa.

03
nov

Koncert - der opføres Faurés og Requiem

Haderslev Drengekor og dirigent Henrik Skærbæk Jespersen opfører Faurés smukke og betagendeRequiem. Drengekoret har engageret en af tidens lovende og fremadstormende bas-barytoner som solist, nemlig unge Frederik Rolin. Som sopran-solist er det en af drengene fra koret der synger den berømte ”Pie Jesu”. Foruden kor og solister medvirker flere musikere, bl.a. Kristian Lumholdt på orgel. Billetter á 75 kr. købes ved døren, og dørene åbnes 30 minutter før koncerten.

06
nov

Sogneeftermiddag: "Jeppe Aakjær i ord og toner"

ved tidl. forstander på Bornholms Højskole Lillian Hjorth-Westh. Den afholdte tidligere højskoleforstander skriver: ”Alle kender Aakjærs dejlige sange. Han skrev også romaner, noveller, skuespil og folkeminder. Han levede fra 1866 til 1930 og levede de sidste mange år på gården Jenle i Salling. Jeg vil fortælle Aakjærs livshistorie og sangene synges om fællessang”. Kontakt Simon Peters Kirke for yderligere information.

07
nov

Laternelaufen

Måske har du de foregående år lagt mærke til et lysende og syngende optog igennem byen en tidlig aften i november? Hvad du har set, var ikke en larmende demonstration, men blot den tyske skole og den tyske børnehave sammen med det tyske mindretal, der også i år med selvbyggede lanterner og sang inviterer til en hyggelig gåtur om inderdammen og igennem Haderslevs gamle bydel for at minde om helgenen Skt. Martin. Martin, der levede i 300-tallet, var en romersk soldat, der delte sin kappe i to stykker for at redde en tigger, der var ved at fryse ihjel. Senere blev han biskop. Optoget efter den tyske og i Danmark ukendte tradition starter på gårdspladsen foran Hertug Hans Kirke onsdag den 7. november kl. 17.00. Ruten er via Lavgade, Torvet, Apotekergade, Bispegade, Bispebroen, Damparken, Klosteret og over Lavgade tilbage til Hertug Hans Kirken.

08
nov

Tro Møder Tro

Tro møder Tro er et tilbud til alle 9. klasser i Kolding kommune. En kristen og en muslim kommer ud i klasserne og fortæller om deres religions helligbøger og egen praksis som troende. Herefter får elever og undervisere mulighed for at spørge ind til forskelle og ligheder. Tro møder Tro foregår i samarbejde med det lokale skole-kirke samarbejde. Kontakt migrantpræst Michael Markussen Telefon: 75 52 50 61 E-mail: mima@km.dk

11
nov

Våbenstilstandsdag

Den 11. november 1918 kl. 11 sluttede den Første Verdenskrig.Traditionen tro markeres våbenstilstanden med kransenedlæggelse ved monumenterne for de faldne på de sønderjyske kirkegårde. Læs programmet her. Tilmeld dig her. Våbenstilstandsdagen i Haderslev markeres i samarbejde med Haderslev Stift og Domsogn, Haderslev Garnison og Haderslev Kommune.

13
nov

Tro Møder Tro

En kristen og en muslim kommer ud i klasserne og fortæller om deres religions helligbøger og egen praksis som troende. Herefter får elever og undervisere mulighed for at spørge ind til forskelle og ligheder. Kontakt migrantpræst Michael Markussen Telefon: 75 52 50 61 E-mail: mima@km.dk

16
nov

Filosofisk Café

Forud forfilosofisk café læser deltagerne en tekst hjemmefra - typisk en kort novelle, som vil være tilgængelig tre uger før arrangementet. På denne aften læsesKnokkelmandenafHenrik Pontoppidan(11 sider). Når vi mødes, genlæser vi sammen centrale dele af teksten og formulerer i fællesskab et spørgsmål, der tager sit afsæt i teksten. Vi bruger 1 ½ time på at diskutere vores spørgsmål. Målet er ikke, at vi svarer på spørgsmålet, men at vi via spørgsmålet får en dialog med hinanden - og forfatteren - for at forstå os selv, og andre, i livet. Teksterne der læses, vil omhandle livets forhold. Som deltager skal du ikke have andre forudsætninger end at være nysgerrig og undrende på livet, samt lyst til at nyde klassiske værker og lade dem tale til og med dig. De filosofiske samtaler er rettet mod 18 – 50 årige. Tilmelding skal ske via link på vores hjemmeside. Sanktnicolaikolding.dk. Der kan kun deltage 15 personer per gang.

21
jan

Kirkehøjskole - foredrag med Gudmund Rask Pedersen

Gudmund Rask Pedersen er sognepræst i Vær og Nebel sogne ved Horsens har udgivet en række bøger i feltet litteratur & kristendom – senest bøgerne ”jeg har ladet mig fortælle”, Noget om nåde og Lad os tale om det. Oplivning – leve til det sidste Vi må for det første leve til det sidste. Det er godt at kunne dø levende. Det er godt, at kunne live op, selv når perspektivet er blevet kort. Og i hvert fald kortere end det var engang – og hvornår er det ikke det? Gennem diverse former for fortælling, herunder anekdoter og egne livshistoriebrokker samt skønlitteratur og den kristne grundfortælling ej at forglemme, vil foredraget kredse om oplivning, og – hvis det går godt – måske ligefrem være med til at bevirke det.

03
feb

Økumenisk gudstjeneste for alle kirkesamfund i Haderslev Stift

Den tredje økumeniske gudstjeneste for alle kirkesamfund i Haderslev Stift markerer samtidig 300-året for Den reformerte Kirke i Fredericia. Derfor finder den økumeniske gudstjeneste i 2019 sted i Den reformerte Kirke i Fredericia. Detaljer følger.

24
feb

Indvielse Gl. Haderslev

Vis flereSe mere i de enkelte sogne:


Sådan bliver oversigten til:

Der er flere veje til denne sides kalender. To af dem:

  • Del sognets arrangement med hjemmesidens kalender (navn: HaderslevKalender, mail: hadkal@km.dk 
  • Send sognets kirkeblad til Haderslev Stift Kommunikation