Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over hverdagen og det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her. 

24
jun

Fælles sommermøde med Georg Metz

Vi har inviteret journalist ved Information og tidligere tv-vært ved DR, Georg Metz. Det starter i Kollerup Kirke kl. 14.00 med en gudstjeneste hvor Georg Metz prædiker, og bagefter åbner Brandbjerg Højskole dørene og der er kaffe og lagkage, inden Georg Metz holder foredrag om ”Dansk identitet”. Hvejsel-Ildved og Kollerup-Vindelev Sogne indbyder. Entré til foredraget: 80 kr. Alle er velkomne.

10
jul

Mindegudstjeneste for Genforeningen

Ved Tyrstrup Sogns nordlige grænse red kong Christian X ind i det genforenede Sønderjylland d. 10. juli 1920. Efterfølgende blev der holdt en takkegudstjeneste i Tyrstrup Kirke, hvor kongen knælede og takkede Gud. Hvert år fejres dagen med en mindegudstjeneste iTyrstrup Kirke kl. 19 med deltagelse af faner. Læs merepå Tyrstrup Kirkes hjemmeside.

17
aug

Foredrag med forfatter Jón Kalman Stefánsson

Mød Jón Kalman Stefánsson (f. 1963) er en af Islands allerstørste forfattere. Han debuterede i 1988, har udgivet flere digtsamlinger, noveller og romaner. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris fire gange, senest i 2015 for romanen Fisk har ingen fødder. Denne aften vil han tale om sine bøger og sit forfatterskab sammen med oversætter og mangeårig islandskender Kim Lembek. Seplakat her Sepressemeddelelse her

03
sep

Foredragsrække: Kultur og kristendom

Foredragsrække om kunst i krydsfeltet mellem religion og billedkunst. Otte præster og kunsthistorikere har udvalgt værker fra Brundlund Slots samlinger, som de vil tale ud fra, hen over otte mandage i 2018. Denne gang: Formand for Billedkunstrådet, Aabenraa Kommune, Elizabeth Hertzum: En Rose i Soldatens Knaphul af O.D. Ottesen.Læs mere her.

08
sep

Pilgrimsvandring

Få en stressfri og dejlig tur, hvor man har tid til at vende tankerne indad, og få en rejse ind i sit eget indre. Tørring er omkranset af en skøn og enestående natur med både Gudenåen og 32 km anlagt stier i kærområdet, og derfor er tanken at turen skal foregå i lokalområdet. Turen vil indeholde både kano sejlads og vandring med overnatning i shelters. Læs mere på Tørring-Hammers hjemmeside.

13
sep

I praktik som præst

Haderslev Stift er i år for første gang vært for teologistuderende på kandidatuddannelsen på Københavns og Aarhus Universiteter samt studerende på de to pastoralseminarier. Praktikken finder sted fra torsdag den 13. september til søndag den 16. september efter gudstjeneste og frokost.Læs mere herpå hjemmesiden.Læs programfolder her- tilmeldingsfrist 15. juni -tilmelding her.

14
sep

Filosofisk Café

Forud forfilosofisk café læser deltagerne en tekst hjemmefra - typisk en kort novelle, som vil være tilgængelig tre uger før arrangementet. På denne aften læses Evelin af James Joyce (7 sider). Når vi mødes, genlæser vi sammen centrale dele af teksten og formulerer i fællesskab et spørgsmål, der tager sit afsæt i teksten. Vi bruger 1 ½ time på at diskutere vores spørgsmål. Målet er ikke, at vi svarer på spørgsmålet, men at vi via spørgsmålet får en dialog med hinanden - og forfatteren - for at forstå os selv, og andre, i livet. Teksterne der læses, vil omhandle livets forhold. Som deltager skal du ikke have andre forudsætninger end at være nysgerrig og undrende på livet, samt lyst til at nyde klassiske værker og lade dem tale til og med dig. De filosofiske samtaler er rettet mod 18 – 50 årige. Tilmelding skal ske via link på vores hjemmeside. Sanktnicolaikolding.dk , og der kan kun deltage 15 personer per gang.

21
sep

Reformationsseminar om musikken i gudstjenesten

500-året for Reformationen er passeret, men forude venter både 500-året for, at Reformationen blev indført i Haderslev og Tørning Len, og 500-året for Reformationens indførelse i Danmark. Derfor fortsætter Haderslev Stift med at undersøge og diskutere Reformationens betydning i nutiden. Det sker med et årligt reformationsseminar. I 2018 finder seminaret sted fredag den 21. september kl. 10-15. Det har form som et møde for præster og organister. Tema: ”Hvem bestemmer musikken i gudstjenesten?”. Søndagen efter seminaret er der reformationsgudstjenesten i Haderslev Domkirke. Den finder således sted søndag den 23. september kl. 10 i Haderslev Domkirke. Fra 2019 og frem vil reformationsseminar og reformationsgudstjeneste fast finde sted i sidste weekend i september.

22
sep

Toner På Tværs

Kontakt: Kolding International Congregation v/ Elizabeth Padillo Olesen tlf. 3045 0414

23
sep

Reformationsgudstjeneste

500-året for Reformationen er passeret, men forude venter både 500-året for, at Reformationen blev indført i Haderslev og Tørning Len, og 500-året for Reformationens indførelse i Danmark. Derfor fortsætter Haderslev Stift med at undersøge og diskutere Reformationens betydning i nutiden. Det sker med et årligt reformationsseminar. I 2018 finderseminaret sted fredag den 21. september kl. 10-15, ogreformationsgudstjenesten finder sted søndag den 23. september kl. 10 i Haderslev Domkirke. Fra 2019 og frem vil reformationsseminar og reformationsgudstjeneste fast finde sted i sidste weekend i september.

03
okt

Konsulentrunde

To gange årligt stiller den Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet sig til rådighed for kirker og sogne, der ønsker dialog med konsulenterne om byggeprojekter. Ud over Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet, der deltager gratis for sognene, kan kirkegårdskonsulenten og varme- og klimakonsulenten deltage, hvis det er relevant. Deres deltagelse skal sognene betale for. Tilmelding sker via provstiet og den digitale arbejdsplads. Stiftsøvrigheden planlægger efterfølgende de to dage med konsulenterne, og der gives besked til sognenes officielle postkasser.

04
okt

Fyraftensmøde for asylpræster og frivillige

04
okt

Konsulentrunde

To gange årligt stiller den Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet sig til rådighed for kirker og sogne, der ønsker dialog med konsulenterne om byggeprojekter. Ud over Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet, der deltager gratis for sognene, kan kirkegårdskonsulenten og varme- og klimakonsulenten deltage, hvis det er relevant. Deres deltagelse skal sognene betale for. Tilmelding sker via provstiet og den digitale arbejdsplads. Stiftsøvrigheden planlægger efterfølgende de to dage med konsulenterne, og der gives besked til sognenes officielle postkasser.

08
okt

Foredragsrække: Kultur og kristendom

Foredragsrække om kunst i krydsfeltet mellem religion og billedkunst. Otte præster og kunsthistorikere har udvalgt værker fra Brundlund Slots samlinger, som de vil tale ud fra, hen over otte mandage i 2018. Denne gang: Formand for Billedkunstrådet, Aabenraa Kommune, Elizabeth Hertzum: En Rose i Soldatens Knaphul af O.D. Ottesen Læs mere her.

16
nov

Filosofisk Café

Forud forfilosofisk café læser deltagerne en tekst hjemmefra - typisk en kort novelle, som vil være tilgængelig tre uger før arrangementet. På denne aften læsesKnokkelmandenafHenrik Pontoppidan(11 sider). Når vi mødes, genlæser vi sammen centrale dele af teksten og formulerer i fællesskab et spørgsmål, der tager sit afsæt i teksten. Vi bruger 1 ½ time på at diskutere vores spørgsmål. Målet er ikke, at vi svarer på spørgsmålet, men at vi via spørgsmålet får en dialog med hinanden - og forfatteren - for at forstå os selv, og andre, i livet. Teksterne der læses, vil omhandle livets forhold. Som deltager skal du ikke have andre forudsætninger end at være nysgerrig og undrende på livet, samt lyst til at nyde klassiske værker og lade dem tale til og med dig. De filosofiske samtaler er rettet mod 18 – 50 årige. Tilmelding skal ske via link på vores hjemmeside. Sanktnicolaikolding.dk. Der kan kun deltage 15 personer per gang.

Vis flereSe mere i de enkelte sogne:


Sådan bliver oversigten til:

Der er flere veje til denne sides kalender. To af dem:

  • Del sognets arrangement med hjemmesidens kalender (navn: HaderslevKalender, mail: hadkal@km.dk 
  • Send sognets kirkeblad til Haderslev Stift Kommunikation