Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over hverdagen og det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her.

25
feb

Rumænsk gudstjeneste

25
feb

Musikcafé

En stemningsfyldt eftermiddag med Aros Guitar Duo som består af de klassiske guitaristerMikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau. Entré: 35 kr

25
feb

Forbønsgudstjeneste

2017 var det hidtil værste år, hvad angår forfølgelse af kristne på verdensplan. Forfølgelsen sker i Mellemøsten, hvor kristne forfølges af radikale muslimske grupper - men også i Asien, hvor national-religiøse bevægelser inden for buddhisme og hinduisme vokser kraftigt frem på bekostning af de kristne mindretal. Der afholdes forbønsgudstjeneste den 25. februar klokken 16.30 i Haderslev Domkirke. At bede for og med forfulgte kan være en måde at anerkende den gældende situation på. At vise de forfulgte, at de ikke er alene. Og at holde sig opmærksom på en problemstilling, der måske ligger langt fra vores egen dagligdag. Det er femte gang, der er forbønsgudstjeneste i Haderslev Domkirke. Sognepræst Kim Legarth, der også er medlem af bestyrelsen for Åbne Døre i Danmark, leder gudstjenesten, hvor også sognepræst Margaret Hammer medvirker.

26
feb

Påskepassion

Påskepassionen opføres af TRIOfabula, bestående af Tine K. Skau, Kristine Eiler Ernst og Guy Moscoso. De fleste kender beretningen om Jesu korsfæstelse, men i TRIOfabulas version får historien en ny dimension: Jesu liv og lidelseshistorie ses gennem fire menneskers øjne: Jomfru Maria, disciplen Johannes samt to jødiske borgere i Jerusalem. Dramaet, der fører til korsfæstelsen, fortælles i drama, mime, musik, lyd og ord. Påskens liturgiske farver er en del af den scenografiske helhed. Musikken er citater fra J. S. Bachs oratorier, Händels Messias, påskens salmer og nykompositioner af Tine K. Skau. Forestillingen egner sig godt til både børn og voksne over ca. 9 år. Læs mere

27
feb

Foredrag: "Et Asyl i Asylet - Om Folkekirke og Flygtninge" af Birgitte Møldrup

Når folk fra fremmede lande møder den danske kristendom, synes de måske, at de møder ligegyldighed. Men måske ér der i virkeligheden noget andet, de overser, nemlig friheden. Gennem 3 måneder har Birgitte været frikøbt fra sit embede til, sammen med en imam, at undervise i religionsfrihed på asylskolerne i stiftet. Det og meget andet vil hun fortælle om og dermed forsøge at vise, hvor stor en rolle kirken spiller, når man som fremmed skal lære Danmark og danskere at kende.

28
feb

Skumringsmeditation

Skumringsmeditation er ment som et åndehul og en hjælp til at trække sig tilbage, tage imod, komme ned i gear og finde ind i roen hos Gud.Der er mulighed for at komme ind i kirkerummet fra kl 16.15, hvor du kan tænde et lys. Der tages udgangspunkt i den kristne meditationstradition. Du behøves ikke have en afklaret tro for at deltage, det er nok med nysgerrighed og åbenhed. Læs mere

01
mar

Morgensang

Til dem der har lyst eller behov for en lille pause i den travle hverdag. Kom til morgensang i kirken for at høre tekster, lytte og synge til musik og for at være sammen. Enhver er velkommen.

01
mar

EAT & SING

Everyone is invited to bring some food, and we will share the different dishes. After that, we sing in the church for those who would like to participate. Those who bring food, will have their expenses refunded. Please contact Ellis 26212407 or Christophe 71412114 if you bring food. The pastors, Birgitte Møldrup, Jette Langgaard and deacon Christophe Ndikouriyo, are conducting the service. The language is English and Danish. The Sunday services and “Eat & Sing” are meetings for all ages and nationalities – Danes too, who want to meet with people of all nationalities, united in God's promise - in church and when we eat together in “Sognehuset”.

01
mar

Mad med mening

Mad med mening i marts står i Syriens tegn. Vi skal høre om Syrien, vi skal se Syrien, vi skal smage på Syrien. Christianskirkens nye indsamlingsformål er at støtte traumatiserede børn i Syrien. Denne aften er der mulighed for at høre mere om, hvad pengene får til. I alt for mange år har Syriens børn levet med krig og utryghed. Ved sogneaftenen d. 1. vil Line Stange Ramsdal, der selv har været i Syrien, fortælle om projektet. Line er fagkonsulent for Mellemøsten i Danmission. Vi skal ikke kun høre om Syrien. Denne aften leveres maden af en syrisk kok! Husk tilmelding til maden senest mandagen før til Esther Jensen på 2167 2924. Pris kr. 60,-.

01
mar

Orienteringsmøde forud for valg af provstiudvalg og repræsentant til stiftsrådet

I forbindelse med omvalg til provstiudvalget i Sønderborg Provsti og valg af menighedsrepræsentant til stiftsrådet i Haderslev Stift afholdes der offentlige orienteringsmøde i Menighedshuset, Østergade 1, Sønderborg. På mødet skal antallet af valgte medlemmer af provstiudvalget fastsættes, ligesom der skal vælges en valgbestyrelse. På mødet vælges også en præsterepræsentant til provstiudvalget. Læs mere her.

02
mar

Kvindernes internationale bededag

Hvert år den første fredag i marts markeres Kvindernes internationale Bededag. Den inspirerer kvinder overalt i verden til sammen at bekende deres tro på Jesus Kristus, til ikke at leve i isolation, men lade sig berige af trosfæller i andre lande, og til at dele håb og frygt, glæde og sorg, udfordringer og problemer med hinanden i bøn, offer og tjeneste. Læs om det lokale arrangement i Christiansfeld her. Bag den internationale bededag står Danmarks økumeniske kvindekomité. Læs mereher.

04
mar

Rumænsk gudstjeneste

04
mar

Koncert med Århus Strygerensemble

Ensemblet består af 25-30 strygere og deres hovedinteresse ligger i den skat af musik, som er skrevet for strygeorkestre, ligefra barok- til nutidig musik.

06
mar

Opera: Er Gud hjemme?

Opera for 4. klasser: Kirketjeneren Lucy er en falden engel. Hun ønsker brændende at få vingerne igen og finder ud af, at en uselvisk handling er vejen. Den kirke, hun er ansat i, er lukningstruet, og hun sætter sig for at redde den. Læs mere her.

06
mar

Morgensang

Til dem der har lyst eller behov for en lille pause i den travle hverdag. Kom til morgensang i kirken for at høre tekster, lytte og synge til musik og for at være sammen. Enhver er velkommen. Se mere her

Vis flereSe mere i de enkelte sogne: