Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over hverdagen og det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her. 

22
apr

Kirkedagen 2018

Dansk Kirke i Sydslesvig er organiseret som en forening og arbejder under Danske Sømands- og Udlandskirker. Siden 1947 mødes repræsentanter for de danske menigheder i Sydslesvig til en årlig kirkedag i Slesvig, oprindeligt på Kristi Himmelfartsdag, nu i reglen på 5. søndag efter påske. Iflg. vedtægterne fra 1959, da Dansk Kirke i Sydslesvig blev stiftet som organisation, er kirkedagen sammenslutningens "generalforsamling". Der indledes med en gudstjeneste i Gottorp Slotskirke, Slesvig, kl. 10, i år ved biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift - efterfølgende er der spisning på A.P. Møller Skolen. På Kirkedagen aflægger provsten/formanden for Dansk Kirke i Sydslesvig og forretningsføreren deres beretninger. Læs mere her.

24
apr

Konsulentrunde

To gange årligt stiller den Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet sig til rådighed for kirker og sogne, der ønsker dialog med konsulenterne om byggeprojekter. Ud over Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet, der deltager gratis for sognene, kan kirkegårdskonsulenten og varme- og klimakonsulenten deltage, hvis det er relevant. Deres deltagelse skal sognene betale for. Datoer i foråret 2018: 24. og 25. april.Tilmelding sker via provstiet ogden digitale arbejdsplads.Stiftsøvrigheden planlægger efterfølgende de to dage med konsulenterne, og der gives besked til sognenes officielle postkasser.

25
apr

Konsulentrunde

To gange årligtstiller den Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet sig til rådighed for kirker og sogne, der ønskerdialog med konsulenterne om byggeprojekter. Ud over Kgl. Bygningsinspektør og Nationalmuseet, der deltager gratis for sognene, kan kirkegårdskonsulenten og varme- og klimakonsulenten deltage, hvis det er relevant. Deres deltagelse skal sognene betale for. Datoer i foråret 2018: 24. og 25. april.Tilmelding sker via provstiet ogden digitale arbejdsplads.Stiftsøvrigheden planlægger efterfølgende de todage med konsulenterne, og der gives besked til sognenes officielle postkasser.

04
maj

4.-maj-gudstjeneste

Frihed ergivet os i generationer, frihed erdyrebar,men friheder ikke en selvfølge. Skal viden nedarves og ikke gå tabt, skal den fortælles. Kirkens junior- og damekor er med til at tænde lys i vinduerne, synge om lys i mørket og sprede frihedsbudskabet. Martin Schack, pianist, og Michael Olsen, saxofonist, spiller til samlerne og vil også spille fra "Jazz på dansk".

07
maj

Foredragsrække: Kultur og kristendom

Foredragsrække om kunst i krydsfeltet mellem religion og billedkunst. Otte præster og kunsthistorikere har udvalgt værker fra Brundlund Slots samlinger, som de vil tale ud fra, hen over otte mandage i 2018. Denne gang: Sognepræst i Løjt-Genner Anette Jensen:Sorgrejse Kosovo af Jes Schrøder. Læs mere her.

20
maj

Gudstjeneste

Marianne Christiansen er liturg og prædikant ved gudstjenesten pinsedag i Haderslev Domkirke.

21
maj

Lovestorm - 2. pinsedag i kastellet

Alle og enhver inviteres til at fejre helligåndens komme under overskriften ”Lovestorm”. Medbring selv noget at sidde på. Ved vedvarende dårligt vejr flyttes gudstjenesten til Trinitatis kirke.

21
maj

Friluftsgudstjeneste i Skyttehushaven Vejle

Samarbejde mellem de 4 bysogne i Vejle om en festlig friluftsgudstjeneste i Skyttehushaven.

25
maj

Jorden rundt - international eftermiddag i Hannerup Kirke

Kom og præsenter den musik eller sang, som du er glad for fra din musikkultur. Bagefter er der fælles buffet og børnene har mulighed for at lege. Arrangementet er for alle nationaliteter også danske.

27
maj

Festgudstjeneste, foredrag og frokost

Bramdrup Kirke sætter fokus på den engelske krimiforfatter, der er mestkendt for sinekrimier med Lord Peter Wimsey, men som også havde et større teologisk forfatterskab. Og siger man 'krimi', må man også sige Agatha Christi. Klassiker-trioen Ditte Freiesleben, Karin Vium Fristed og Lone Vesterdal har tidligere arrangeret festlige gudstjeneste- og forfattersøndage med klassiske forfattere. Denne gang handler det om Dorothy Sayers og Agatha Christie. Ved gudstjenesten synger Ditte Freiesleben, og Lone Vesterdal prædiker. Efter gudstjenesten er der en let frokost og kaffe/te i sognegården med efterfølgende foredrag ved Karin Vium Fristed. Tilmelding og detaljer her.

27
maj

Sct. Johannes Sogn tager afsked med Leif Arffmann

Efterfølgende reception i DGI Huset.

03
jun

Kirkevandring

Med start i Løjt Kirkeby og vandring via Genner til Øster Løgum.

03
jun

Kirkevandring fra Løjt Kirke via Genner Kirke og Øster Løgum Kirke

Igen i år er der chance for på en og samme dag at besøge tre lokale kirker og samtidig at gå en god, lang tur i smuk natur. Vandringen begynder med andagt I Løjt Kirke og derefter går turen ad lokale stier og veje til Genner Kirke, hvor der spises frokost. Vandringen fortsætter mod Øster Løgum Kirke, hvor der sluttes med andagt og kaffe.

04
jun

Foredragsrække: Kultur og kristendom

Foredragsrække om kunst i krydsfeltet mellem religion og billedkunst. Otte præster og kunsthistorikere har udvalgt værker fra Brundlund Slots samlinger, som de vil tale ud fra, hen over otte mandage i 2018. Denne gang: Tidl. forstander på Løgumkloster Højskole, sognepræst i Nørre Aaby Bent Andreasen: Dømmer ikke af Jeppe Madsen-Ohlsen. Læs mere her.

07
jun

Sommeruniversitet Haderslev

Sommeruniversitet Haderslev i dagene 7.-10. juni.Læs omtale og se programfolder her. Tilmeldingsfrist: 15. maj -tilmelding her.

Vis flereSe mere i de enkelte sogne:


Sådan bliver oversigten til:

Der er flere veje til denne sides kalender. To af dem:

  • Del sognets arrangement med hjemmesidens kalender (navn: HaderslevKalender, mail: hadkal@km.dk 
  • Send sognets kirkeblad til Haderslev Stift Kommunikation