Opslagstavle
Nyheder

Bliv klogere på tros-og religionsfrihed i Danmark og Pakistan

Tag med på kurset ”Værdikamp og rettighedstænkning” 5. - 7. juni 2019 på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter/Refugiet i Løgumkloster.

Emnet tros-og religionsfrihed er måske først for nylig blevet rigtig aktuelt i Danmark, nu hvor mødet med andre religioner er blevet hverdag for mange. I Danmark er kristendommen majoritetreligionen, mens det i et land som Pakistan omvendt er islam, der er den største religion.

Tag med på kurset ”Værdikamp og rettighedstænkning”, der løber af stablen 5. juni – 7. juni 2019 på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter/Refugiet i Løgumkloster.

Danmissions Pakistankreds, Folkekirkens Kursus og Videnscenter og Danmissions partner fra kirken i Pakistan byder på et kursus med spændende oplæg om emnet.

Vært er sognepræst Christian Fink Tolstrup.

Kurset vil tage udgangspunkt i, at menneskerettighedstænkningen som sådan er under pres og vil fokusere på Pakistan og Danmark som ”cases”.

Hvad betyder det for samfund og religion? Hvad betyder udviklingen i en dansk og pakistansk kontekst for kirkens egenart, dens selvopfattelse, og hvad er de teologiske implikationer? Hvad betyder udviklingen i Danmark – og i verden – for, hvordan religion i en bredere samfundsmæssig sammenhæng bliver forstået i uddannelsesinstitutioner og samfundsdebatten i øvrigt?

Humphrey Peters, der er biskop i det mange betegner, som verdens farligste stift – Peshawar i Pakistan, vil dele ud af sine erfaringer med at leve som minoritet.

Pakistankredsen i Danmission har arbejdet sammen med kirken i Pakistan i mange år. Det er på baggrund af denne relation, at biskop Humphrey Peters besøger Danmark. Humphrey Peters har studeret i England, og er foruden biskop i Peshawar leder af bispekollegiet i Pakistan.

Læs mere om kurset her.