Opslagstavle
Nyheder

Morgensol og forårsvind

Der skrives mange nye salmer i dag. Endnu et bud på genren er samlingen ”Morgensol og forårsvind” med tekster af Anette Broberg Knudsen og melodier med klaversats af Kirsten Pultz.

De 25 salmer søger at give det klassiske kristne evangelium nye, men samtidig genkendelige, udtryk i ord og musik.

Samlingen falder i to dele: Første del blev til som et samlet korværk, der blev opført til påske for et par år siden. De 15 salmer og meditative sange danner en helhed, der gendigter hele påskeberetningen fra palmesøndag til påskedag. Anden del består af salmer, der knytter sig til de andre højtider, årstiderne, morgen og aften. Hele livet, alle hverdagene.

Kirsten Pultz er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og har siden 2005 været organist ved fire kirker på Djursland. Ved siden af organistarbejdet har hun sammen med sin mand og deres tre efterhånden voksne børn spillet over 150 kirkekoncerter.

Anette Broberg Knudsen er oversætter og forfatter. Hun har især skrevet romaner for børn og voksne, bl.a. krimi-trilogien om Julie Hashøj. Hun har tidligere udgivet én samling salmer, hvorfra nogle tekster er kommet med i forskellige sangbøger. I 2015 vandt hun tredjepræmien i en salmekonkurrence udskrevet af Kirkefondet.

”Morgensol og forårsvind” udkommer den 8. marts på forlaget ProRex og koster 125 kr. Den kan købes på forlagets webshop eller bestilles i boghandelen.   

 Citat fra bogen:
Kom, Gud Helligånd, med glæde,
solstrejf i facaders glas,
trøst os, når vi kun kan græde,
kom og spil din himmeljazz,
fyld vor indre by med sange,
lyse cykelklokkeklange.