Stiftsudvalget for Diakoni
Bøger, video og nyhedsbreve

Bøger, video og nyhedsbreve

Nyhedsbreve


Plan for diakoni i den norske kirke


Idékatalog med diakonale aktiviteter på afstand

Læs idékataloget her

 


Tegning mand åbner dør til rum

'Livet om at gøre" er et inspirationshæfte, som er udgivet to gange på papir (hhv. 2009 og 2014). Artiklerne i 2014-udgaven kan læses ved at klikke her.


Tekst: Unge og kirken - sådan kommer du i gang med arbejdet med unge

Materiale fra Marie Petersen, Præst i UngK

Arbejdet med Unge: "Sådan kommer du i gang med arbejdet med unge" er en opsamling fra en workshop i forbindelse med Haderslev Stifts Diakonikonference. Her finder du inspiration til at opstarte initiativer målrettet unge.  

MindU: er et projekt udviklet af Det Sociale Netværk. Dets formål er at bruge folkekirkens konfirmandundervisning i et forebyggelsesøjemed til at fremme mental trivsel hos unge. Projektet består af et workshop og undervisningsmateriale - læs mere om projektet her.


Fire film om diakoni:

Siden stiftudvalget for diakoni blev nedsat i i Haderslev Stift i 2006, har en primær opgave været at inspirere stiftets menigheder, menighedsråd og præster samt ansatte og frivillige til diakoni i sognene.
I 2014 fulgte diakoniudvalget op med en ansøgning til stiftsrådet om midler til fire inspirationsfilm om diakoni - kirkens omsorg for medmennesket. Stiftsrådet bevilgede midlerne, og filmene kan ses på både på stiftets YouTube-kanal og herunder.

 

'Diakoni i sognet'. Filmen er produceret af Haderslev Stifts diakoniudvalg i samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter

'Middag på tværs'. Filmen er produceret af Haderslev Stifts diakoniudvalg i samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter

'Frokostklubben i Vejle'. Filmen er produceret af Haderslev Stifts diakoniudvalg i samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter

'Besøgstjeneste i Skanderup'. Filmen er produceret af Haderslev Stifts diakoniudvalg i samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter


Logo:

Grafik kors og hånd med smiley

Diakoniudvalgets logo kan downloades (klik på det) og anvendes frit på materialer om diakoni i sognene i Haderslev Stift - f.eks. i foldere, kirkeblade, plakater o.a., der har med kirkens diakoni at gøre. Kontakt udvalget for at få flere filstørrelser og muligheder.