Inspiration
Nyheder

Taizé-refleksion i Skanderup Kirke

Skanderup Kirke i Lunderskov startede Taizé-refleksioner i efteråret 2019.


I september 2019 tog tre frivillige samt kirke- og kulturmedarbejder Ester Due til Gjellerup Kirke for at opleve en Taizé-refleksion, med henblik på at starte noget lignende op i Skanderup.

Vi tog derfra meget inspireret og ydmyge over for opgaven. Det førte til, at vi den 24. oktober 2019 havde den første Taizé-refleksion i Skanderup Kirke. Vi blev selv meget tændt på opgaven, da vi gik og pyntede kirken op med de mange lys, der var blevet købt ind til formålet.

Da vi havde haft den først aften med Taizé, var vi allerede klar til den næste.

Vi fik god hjælp af Taizé udvalget til tekster og bønner og oplevede den helt specielle stemning i kirken.

I løbet af de første to aftener oplevede vi, at flere gav udtryk for, at de havde nydt roen og det at få lov til at være stille og lade stress og andet blive udenfor. Desuden er flere kommet igen og har sagt, at de nyder de små korte lovsange, sunget flere gange og bønnerne.

Vi tror, der er et behov i vor tid for den slags små, korte stille stunder, hvor man kan lade roen sænke sig og komme til at reflektere over noget uden for en selv, og lade den åndelige dimension tage over.

Der har været afholdt Taizé-refleksion den 24.oktober 2019, den 26. november 2019 og den 14. januar 2020. Desuden er planlagt den 18.februar 2020, den 6. oktober 2020, den 5. november 2020, den 8. december 2020 og den 14. januar 2021.

Skrevet af Hanne Engmark (frivillig ved Skanderup Kirke)