Nyt om navne
Nyheder

Ny sognepræst i Rise

Morten Brosbøl Vibert, 28 år, indsættes 7. maj som ny sognepræst i Rise Kirke. Han ordineres i Haderslev Domkirke fredag den 5. maj.

Morten Brosbøl Vibert

Inddragelse af frivillige i gudstjenesten, nye sange og salmer og et stabilt sogn, hvor alle føler sig velkomne og tager del i udviklingen af gudstjenesten.
Det er nogle af ønskerne og tankerne hos 28-årige Morten Vibert, der netop har fået embede som sognepræst i Rise Sogn i Aabenraa Provsti. 
Den nye sognepræst er på vej ud i sit første embede og skal derfor ordineres, inden han kan virke som præst. Ordinationen finder sted fredag den 5. maj i Haderslev Domkirke.
Som andre nye sognepræster har også Morten Vibert haft sin gang i det kirkelige miljø i mange år. For hans vedkommende har det bl.a. været i Luthersk Mission. Den nye sognepræst definerer sin teologi som "klassisk luthersk" og sig selv som "konservativ og bibeltro - og derudover et omgængeligt menneske med humor og åbenhed. Humor er en stor del af, hvem jeg er."
Den nye sognepræst kommer oprindeligt fra Bornholm, men bor i dag ved Herning. Han glæder sig til at blive en del af sognets liv og flytter til Rødekro i maj sammen med sin hustru og parrets to små børn. I sin fritid kører han mountainbike og spiller fodbold:
"Men det passer normalt ikke ret godt med præstejobbet, så det med en klub, det kan være svært," siger han og spår, at folk i stedet vil møde ham i bybilledet og i andet foreningsliv.  

Embedet i Rise har været ledigt et år, efter at den ene af sognets præster, Michael Juul, flyttede til Fyn i foråret sidste år. Det tidligere menighedsråd lod embedet passe af vikarer i et år, fordi man ønskede at overlade det til det nu nyvalgte menighedsråd at finde den nye sognepræst.