Nyt om navne
Nyheder

Ny asylkoordinator i Haderslev Stift

Mette Hee Læborg, 29 år og uddannet religionssociolog, tiltræder 1. maj i stillingen som asylkoordinator i Haderslev Stift. 

Mette Hee Læborg

Religionssociolog, ved på forhånd noget om både kirke, kultur, religion, migranter og asyl, og har desuden erfaring med udviklings- og projektarbejde.
29-årige Mette Hee Læborg, Haderslev Stifts nye asylkoordinator, har cv'et pakket med stærke fagligheder, når hun 1. maj starter som stiftets nye asylkoordinator. Hun glæder sig:
"Og jeg tror, det kan være en god platform for dialog, at jeg både har praktisk og akademisk erfaring fra området. Jeg håber f.eks., at menighedsrådene i Haderslev Stift kan få gavn af den viden, jeg har om religiøsitet, når man flytter til en helt ny kultur," siger hun. 
Den nye koordinator skal arbejde i krydsfeltet mellem det faktum, at der hen over de seneste år er kommet mange migranter, flygtninge og asylansøgere til Haderslev Stift - og at de bor spredt, både på asylcentre og i egen bolig, og ude i alle stiftets kommuner.
Mange af de nye naboer er kristne, men kommer med en kulturbaggrund, som er meget forskellig fra den danske tradition. Andre kommer med en anden religiøs bagage, men opsøger kirken, fordi de er blevet tiltrukket af det kristne budskab og gerne vil lære mere. Andre igen har ingen konkrete planer om at blive kristne, men søger menneskeligt nærvær og kontakt med danskere gennem kirken. 
Blandt de aktiviteter, som Mette Hee Læborg træder ind i, er oplysningsprojektet "Frihed i tro og tale", der er udviklet af stiftets asylpræster, en imam, asylcentret i Jelling og den tidligere asylkoordinator - samt det nye "På tværs"-projekt i Aabenraa. Det er et samarbejdsprojekt mellem sogn, Røde Kors og det kommunale Job & Integration i Aabenraa. Projektet indeholder både et nyt tværkulturelt mødested i Aabenraa og en mentor-del, hvis mål er at klæde mentorer på til at blive vejledere og støtter for både enkeltpersoner og familier, der mangler sociale netværk og kontakter til det danske samfund.
Det første stykke tid forventer Mette Hee Læborg desuden at skulle bruge på at sætte sig ind i det netværk og de aktiviteter, som stiftets tidligere asylkoordinator, Birgitte Wiedemann Daabeck, har bygget op både lokalt og nationalt. Det betyder bl.a. at mødes med asylpræsterne og de stiftsudvalg, som Mette Hee Læborg vil være nærmest knyttet til.
Desuden ser Mette Hee Læborg frem til at møde menighedsrådene og høre om deres visioner og behov. 
De første menighedsråd mødte Mette Hee Læborg allerede på det åbent hus-arrangement, der umiddelbart efter påske blev afholdt på bispegården for nyvalgte menighedsrådsmedlemmer og nye kirkefunktionærer.
Mette Hee Læborg bor p.t. i Odense, hvortil hun flyttede i forbindelse med sine studier. Hun er vokset op i Almind nord for Kolding.
Der var 44 ansøgere til stillingen.