Nyt om navne
Nyheder

Ny sognepræst i Vejle Sct. Nicolai 

Bente Korneliussen Rosenkrants, 51 år, er ny sognepræst i Vejle Sct. Nicolai. Det er et stort bysogn, hvor hun vil få særlig tilknytning til Løget Kirke. 

Bent Korneliussen Rosenkrants

Der er kun otte km mellem Bente Rosenkrants' nuværende sogne - Skærup og Smidstrup - og hendes nye sogn: Sct. Nicolai i Vejle. Men i selvforståelse flytter hun sig fra "rigtig præst på landet" til "præst i en stor og flerkulturel by." 
"Men jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at passe mig," siger hun.
Lige så stort springet føles, lige så længe har det været undervejs:
"Da stillingen var slået op i 2015, overvejede jeg at søge, men jeg gjorde det ikke. Jeg har altid set mig selv som "præst på landet", og det kom helt bag på mig, at jeg kunne overveje og have lyst til at søge ind til et stort flerkulturelt bysogn. Det tog et stykke tid at vænne sig til," siger hun.
Siden har hun fulgt med i, hvad der skete i Løget og Sct. Nicolai, og hun ved, hvad der venter. Bl.a var hun til stede, da der for nogle måneder siden var åbent hus i Løget Kirke og den nærliggende moské:
"At det lod sig gøre vidner om karakter og muligheder," mener Bente Rosenkrants.
Af sine 22 år som præst har hun tilbragt 11 i Skærup og Smidstrup. Det er to små  landsogne med tilsammen godt 2.200 medlemmer af folkekirken. I Vejle Sct. Nicolai er der næsten 8.600:
"Men der er også tre præster. Det har altid betydet meget for mig at bidrage til et godt samarbejde med menighedsråd og ansatte - det er et fælles projekt at være kirke. Men nu glæder jeg mig til også at få præstekolleger. Og det er bestemt heller ikke en ulempe, at en kordegn varetager personregistreringen," siger Bente Rosenkrants.
Hun flytter sammen med sin mand fra en stor præstegård til en mere almindelig præstebolig i Vejle.
Bente Rosenkrants indsættes i Løget Kirke 18. juni kl. 10.30, få dage efter, at hun er tiltråds i embedet.
Sognet har en vakant præstestilling, som ventes besat til september.