Mere om folkekirken
Dåb

Fokus på dåb

Hvordan taler forældre om dåb, og hvordan reagerer sogne, ministeren og biskopperne på det generelt faldende dåbstal? Find her nogle af de historier, man kun kan blive klogere af - til fælles bedste.


Drop direkte ind fra gaden og blive døbt:

Folkekirken.dk - Foto: Pirita Taskinen/Vesterbro Bykirke

Flere sogne har eksperimenteret med dåb, hvor man kan komme direkte ind fra gaden og blive døbt. 34 blev døbt ved drop-in-dåb på Vesterbro i september.
Læs reportage på folkekirken.dk -læs også optakt.


Indsatsområde hos Udviklingsfonden:

Folkekirken er ikke længere en naturlig ledsager gennem tilværelsen hos et stigende antal danske familier. En af konsekvenserne er, at flere ønsker at overlade en dåbsbeslutning til barnet selv senere i livet. Derfor vil Udviklingsfonden i 2018 støtte projekter, der har til formål at gøre det lettere for forældre og børn at vælge folkekirken til. 
Læs her.


Tema på folkekirken.dk:

"Det hører med til forældrejobbet at tage stilling til dåben for sit barn, mener børnepsykolog Margrethe Brun Hansen." Læs artiklen på folkekirken.dk - læs hele temaet her.


Det som sker i dåben gør os trygge:

”Hvorfor vil I gerne have Jeres barn døbt?” Det er et vigtigt spørgsmål, som kan være vanskeligt at stille til nervøse dåbsforældre, der har hovedet fuldt af praktiske gøremål forud for en barnedåb. Problemet er bare, at vi så gerne vil høre svaret.
Læs artiklen på Fyens Stifts hjemmeside - læs hele temaet samme sted.