Biskoppen
Kalender

Biskoppens kalender

Kalenderen viser et udsnit af de gudstjenester og offentlige arrangementer, som biskoppen deltager i. 

21
dec

Adventskalender

Hver dag fra 1. søndag i advent – i år 3. december – til 23. december ’åbner’ forskellige mennesker en ’låge’ i Christianskirkens adventskalender. ’Lågen’ er et motiv i Bjørn Nørgaards alterudsmykning i kirken. Læs om projektet her. Der indledes kl. 17.17. Torsdag den 21. er biskop Marianne Christiansen lågeåbner. Læs mere om de øvrige her.

26
dec

Gudstjeneste

Gudstjeneste 1. juledag

10
jan

Forberedelse af økumenisk gudstjeneste

Den fællesårlige økumeniske gudstjeneste finder sted i Brødremenighedens kirkesal i Christiansfeld søndag den 4. februar kl. 16.30-18.00. Reservér datoen - detaljer følger.

19
jan

Dansk-tysk præstestævne

Det årlige dansk-tyske præstestævne ligger i 2018 i weekenden 19.-20. januar. Det er et fagligt forum, men også et netværksmøde for præster over grænsen. Præstestævnet har normalt deltagelse af ca. 40 præster – halvdelen tyske, halvdelen danske. Tema i 2018: Ændringer i begravelseskulturen nord og syd for grænsen/ Die Veränderungen in der Bestattungspraxis nördlich und südlich der Grenze. Oplæg bl.a. ved Leif Arffmann, provst i Vejle Provsti, og Elof Westergaard, biskop i Ribe Stift. Festtale ved biskop Marianne Christiansen. Lørdag den 20.: Nationens tilstand v. biskopperne. Tilmelding senest 15. december – tilmelding her, hvor der også er flere detaljer om programmet.

23
jan

Afsluttende møde i reformationsudvalget

Reformationsudvalget, der har været etableret som et ad hoc-udvalg til markering af 500-året for Reformationen, gør status og lukker udvalget.

24
jan

Fællesmøde mellem stiftsråd og provstiudvalg

Det årlige fællesmøde 2017 blev skubbet til 24.januar 2018pga. dato-sammenfald med kommunalvalget. Mødetmellem stiftsrådet, provstiudvalgene samt repræsentanter for stiftsudvalgene har idenne gangfire temaer: Præsentation af mødets formål og hinanden, orientering om og vedto af stiftsudvalgene,præsentation af dilemmaer og muligheder vedr.sikring af kirkerne samt inspirationsrunde: En succeshistorie fra hvert provsti i 2017. Læs mødets program her. Tilmelding hersenest 15. januar. NB: Maks 80 pladser. Find referatet fra sidste fællesmøde på denne side. Fællesmøderne fremover: 2. tirsdag i november.

01
feb

Foredrag: Integration og politik

Foredrag og debat: Må eller skal en biskop blande sig i den offentlige samtale om f.eks. integrationspolitikken? I JydskeVestkysten i april 2017 er biskoppen citeret for, at “Det at gå ind i den offentlige debat er en pligt. Og jeg forstår ikke, at når en præst eller en biskop tager del i denne debat, er der politikere, der ikke mener, at det er i orden, jeg forstår det simpelthen ikke”.

04
feb

Økumenisk gudstjenenste

Den fællesårlige økumeniske gudstjeneste finder i 2018 sted i Brødremenighedens kirkesal i Christiansfeld. Reservér datoen - detaljer følger.

20
feb

Stiftsrådsmøde

Ordinært møde udgangspunkt i de faste dagsordenpunkter fra årshjulet - læs det her. Dagsorden offentliggøres en uge inden mødet.

21
feb

Møde i mellemkirkeligt stiftsudvalg

Ordinært udvalgsmøde. Læs om udvalget her.

21
feb

Sogneeftermiddag - Hertug Hans Kirke

22
feb

Toftlund Musik og teaterhus - foredrag

10
mar

Church Explorer gudstjeneste

12
mar

Ekstraordinært stiftsrådsmøde

Ekstraordinært møde udgangspunkt i de faste dagsordenpunkter fra årshjulet -læs det her.

15
mar

Foreningen Familie og Samfund - Bispen

Foredrag om H.C. Andersen

Vis flere