Fortsæt til hovedindholdet
Udgivelser
Jubilæumsbog

Bestil stiftets jubilæumsbog 

I 2022 fylder Haderslev Stift 100 år, som markeres med denne smukke bog, der fortæller historien om 100 års kirkehistorie i Syd- og Sønderjylland. 

Gennem ti årtier samler bogen "Kirke på grænsen - 100 år med Haderslev Stift" en kirkefortælling, hvor det lokale spejler den store historie og begivenhedernes gang i samfundet og verden. Blandt forfatterne er velkendte, lokale navne som bl.a. Lars N. Henningsen, Ulrik Overgaard, Mary Holm-Larsen, Jette Bendixen Rønkilde og Søren Wogensen. Også Peter Lodberg, Kirstine Helboe Johansen, Mattias Sommer Bostrup og Jørgen Clausen har bidraget til bogen.

De mindeværdige historier er også dem, hvor det enkelte menneske og det enkelte sogn fik en betydning, der rakte ud i resten af stiftet og landet. Historierne giver tilsammen et tidsbillede af såvel Haderslev Stift som samfunds- og kirkelivet i de forgangne 100 år. 

Hvordan tacklede stiftets første biskop f. eks. udfordringen med at få dansksindede og tysksindede til at mødes og leve sammen i et fælles kirkeliv efter Genforeningen? Hvilken betydning fik spændingen mellem danskere og tyskere i Sønderjylland i 1930érne for kirken? Hvilke kirkelige problemstillinger kom i kølvandet af 1960érnes ungdomsoprør? Hvad betød kønspolitikken i 1980érne for præstesammensætningen i den sydlige del af Danmark? Og hvilke aktiviteter førte fremkomsten af alle de sognegårde og sognehuse, der piblede frem i 1990érne, med sig?

Det, og meget mere, giver "Kirke på grænsen - 100 år med Haderslev Stift" et tankevækkende indblik i.

Jubilæumsbogen erstatter årets stiftsmagasin. 

Stiftets jubilæumsbog udkommer og kan købes til Landemodet fredag 2. september 2022. 

Bogen koster normalt 125 kr.

Bestil jubilæumsbogen ved at klikke her.
 

Forside jubilæumsbog

"Kirke på grænsen" er Haderslev Stifts jubilæumsbog i anledning af stiftets 100-års jubilæum. Læs, hvordan kirke og samfund har præget hinanden i Syd- og Sønderjylland gennem 100 omskiftelige årtier, der både bød på genforening, økonomisk krise, en udmattende verdenskrig, ungdomsoprør, feministisk teologi og grøn kirke.