Fortsæt til hovedindholdet
Udgivelser
Eksistenskonferencer om HÅB 2023

HÅB! – fra Aristoteles til Zelenskyj

Det var årets tema for Eksistenskonferencerne på tre gymnasier rundt i stiftet.

 

Til konferencen fik eleverne til opgave at skrive en tale om håb. Eleverne havde meget på hjertet, og meget de håber både for sig selv, for andre og for verden – læs selv med i de taler der udgives her med elevernes tilladelse.

Det pointeres at talerne er udtryk for skribenternes holdninger og er ikke udtryk for holdningen i hverken Haderslev Stift eller i Stiftsudvalget for Unge og Kirke.

Læs taler skrevet af elever på Rødkilde og Rosborg Gymnasier herunder ved at klikke på link:

Taler om HÅB skrevet af elever fra Rødkilde og Rosborg Gymnasier - 9. nov. 2023

Taler om HÅB skrevet af elever fra Aabenraa Statsskole 23. nov. 2023

Taler om HÅB skrevet af elever fra Kolding Gymnasium 24. nov. 2023


Konferencens indehold:

Årets tre konferencerne begyndte med et kort oplæg ved Henrik Grøndal Lund, sognepræst, Aarhus Domsogn: ”En præsentation af store talere om håb som forandrede verden”.

Ved konferencen på Rødkilde Gymnasium var der derefter oplæg ved Alex Vanopslagh, partiformand, Liberal Alliance: ”Hvilke politiske håb skal vi have som samfundskompas?”.

Ved de to konferencer på hhv. Aabenraa Statsskole og Kolding Gymnasium var det Connie Hedegaard, tidl. Miljø- og klimamister, der havde det andet oplæg med titlen ”Håb for klimaet og håb for verden”.

Efter de korte oplæg var der en samtale mellem dagens to medvirkende og spørgsmål fra eleverne.

Efter frokost var der skriveworkshop, hvor eleverne på baggrund af formiddagens oplæg og samtale fik til opgave at skrive en tale om HÅB.

Undervejs havde de mulighed for at sparre med deres underviser og præster fra lokalområdet eller fra Stiftsudvalg for Unge og Kirke.