Aktuelt
Teologi for voksne
6 voksne sidder og lytter

Teologi for Voksne: Bliv klogere på kristendommen

Teologi for Voksne er for dig, der gerne vil have en mulighed for at fordybe sig i kirkens bekendelsesgrundlag og det religiøse univers, som har sat sit præg på dansk kultur i 1000 år. Undervisningen et tilbud til alle, der ønsker at udvide deres kendskab til Bibelen og dens tilblivelse samt til kristendommens oprindelse, gudsopfattelse, historie og livsforståelse.

Teologi for Voksne (TfV) begyndte i 2015 med ønsket om at imødekomme et behov for voksenundervisning til lægfolk i Syd- og Sønderjylland, der gerne vil vide mere om troens verden. Kursisterne repræsenterer typisk en lang række forskellige fagligheder: Sygeplejersker, folkeskolelærere, pensionister, kirkeligt ansatte, menighedsrådsmedlemmer med videre.

En suveræn måde at blive indført i kristendommen som fundament og historie. Underviserne er engagerede, seriøse og har humor og vi går begejstrede hjem.

Dorte Tungelund, Frederica.

På kurset, der foregår over otte lørdage hvert enkelt år i en periode på tre år, får deltagerne et solidt indblik i de bærende ideer, der har formet vores kultur og kirke gennem de sidste 1000 år, før og med kristendommen. Der undervises bl.a. i hovedlinjerne i Det Nye Testamente og Det Gamle Testamente, og den lære, der blev uddraget herfra. 

Kurset kommer også ind på kirkens historie, og de mange strømninger og retninger, som det blev til. Derudover tages teologiske temaer op, som tager udgangspunkt i helt aktuelle vinkler på tro og kirke. 

Tilmeld dig Teologi for Voksne - hold 2022 - her.

Fakta (klik på + for at åbne)

Læs mere om kurset her

Vil du gerne vide mere om kurset, så kan du læse mere om Teologi for Voksne her, hvor der både findes:

 

- En kort beskrivelse af kursusvirksomheden. 

- En kort beskrivelse af fag og undervisere. 

Fakta (klik på + for at åbne)

Planlagte kursusdage 2021/2022

Kursusåret begynder hvert år til september med fire kursusdage (lørdage) fra kl. 9.15 til 16. Efterårsemester går fra september til november. Forårets undervisning placeres fra januar til primo maj. Derefter lang sommerferie.

 

Datoer er ændret i forhold til tidligere udmelding pga. corona-nedlukning:


Hold 2021:

Efterår: 11. september, 2. oktober, 30. oktober og 27. november

Forår 2022: 29. januar (udskudt til 26.2.) 26. februar, 26. marts og 7. maj (disse er erstatningsdatoer for corona-aflyste kursusdage i foråret 2021)
 

Hold 2022:

Efterår: 10. september, 1. oktober, 29. oktober og 26. november.
 

I juni måned 2022 udbydes en 10 dages rejse til Israel/Palæstina med forventet afrejse 8.-18. juni 2022. Turen arrangeres af Teologi for Voksne i Haderslev Stift og Betlehems Venner i samarbejde med Unitas Rejser, der står for tilmelding m.m.

Rejseledere: Leif Vestergaard fra Teologi for Lægfolk Aarhus samt Vita og Bent Andreasen.

Pris pr. person kr. 17.995,-

Rejsen gennemføres under forudsætning af, at UMs rejsevejledning tillader det, ved minimum 25 deltagere. Begrænset antal pladser. Tilmelding skal ske til Unitas Rejser på telefon 87 23 12 40 eller på mail ts@unitas.dk senest 1. februar 2022. Se nærmere på Unitas Rejsers hjemmeside.


Læs også:

Fælles mødekalender
Nyheder fra råd og udvalg
Stiftsrådet
Stiftsudvalgene