Aktuelt
Nyheder

I oktober fejrer alle de lutherske kirker 500-året

Pinsens store fest for Reformationen var national. Nu venter de lokale gudstjenester den 29. og 31. oktober, hvor sognenes og domkirkens fejringer skriver sig ind i de lutherske kirkers fælles fejring af 500-året for Reformationen. 

Halvvejs inde i reformationsmarkeringen og på bagkanten af den nationale fejring i pinsen er blikket nu for alvor rettet mod den næste fælles festdag: den 31. oktober, den dag i 1517, da Luther slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg og dermed antændte den gnist, der blev til Reformationen og den lutherske kirke.
Selve dagen falder på en tirsdag, og kirkerne vil derfor markere reformationsjubilæet enten ved gudstjenester søndag den 29. oktober eller ved gudstjenester tirsdag den 31. oktober.
Domprovst Torben Hjul Andersen glæder sig meget:
"Luther understregede betydningen af, at hvert menneske kunne læse Bibelen og høre Guds ord direkte, og i det lys kan man sige, at den vigtigste fejring af reformationsjubilæet finder sted i den lokale kirke, hvor alle kan deltage," siger han.
I Haderslev Domkirke vil 500-året ligesom i alle landets andre domkirker blive markeret ved en festgudstjeneste tirsdag den 31. oktober kl. 19 om aftenen. Det vil være en åben festgudstjeneste, hvor alle vil være velkomne til at deltage.
Forslag til liturgi til gudstjenesterne den 29. og 31. oktober:
Der henvises til liturgierne på folkekirken.dk

Biskoppen opfordrer til, at aftenringningen den 31. oktober udvides til et kvarter, så der ringes fra 17.00 til 17.15 fra alle stiftets kirker.