Fortsæt til hovedindholdet
Nyhedsarkiv 2024
Nyheder

Nyt forum for tro og liv i Vejle

Et nyt initiativ har set dagens lys i Vejle, hvor kommune, provsti og Den Boligsociale Helhedsplan har etableret nyt forum, hvor borgere fra forskellige trosretninger mødes. 

Nyt forum for tro og liv i Vejle

Debattør Tarek Hussein fortalte om sin opvækst som dansker med palæstinensisk flygtningebaggrund, da nyt forum mødtes i maj.

Af Kirsten Münster, migrantpræst i Haderslev Domprovsti. 

Vejle Provsti, Vejle Kommunes integrationsråd og Den Boligsociale Helhedsplan har indgået samarbejde med det formål at etablere et forum, hvor mennesker fra forskellige trosretninger og kulturelle foreninger mødes. 

Ønsket er at fremme den gode samtale på tværs af kultur og religion. Fra folkekirkens side løfter sogne- og migrantpræst i Vejle Provsti, Birgitte Møldrup, opgaven.

Startskuddet lød lørdag 11. maj, hvor der var inviteret til en dialogfrokost i Nørremarkcentret. Under frokosten fik deltagerne et oplev ved debattør Tarek Hussein. Han er selv gammel Vejledreng og fortalte om sin opvækst som dansker med palæstinensisk flygtningebaggrund, og han gav desuden sin analyse af flygtninges status i Danmark siden 60’erne og religiøsitetens rolle. Bagefter var der gode samtaler i forskellige workshops. Der var samtaler om identitet, der var samtaler om hvordan vi ønsker vores liv skal forme sig, når vi bliver gamle, og der var samtaler om hvad vi kan lære af hinanden på tværs af trossamfund.

Det blev en god start på et spændende og modigt initiativ i Vejle. I en tid hvor samtalen nemt forstummer, aktuelt under indflydelse af krige rundt om i verden, er det initiativer, der fremmer en åben samtale om tro og liv mellem mennesker. Når vi nu lever som borgere det samme sted.