Fortsæt til hovedindholdet
Nyhedsarkiv 2024
Nyheder

Mediekursus for præster

Har du lyst til at deltage aktivt i samfundsdebatten og bidrage med etiske og teologiske synsvinkler, der ofte efterlyses? Så giver Fyens og Haderslev Stifter dig redskaberne til at bryde gennem mediemuren på nyt kursusforløb.  

Videokamera


Mediekurset skal give deltagerne baggrundsviden, redskaber og mulighed for at bruge forskellige typer medier og deltage i den offentlige debat, der er fyldt med både meninger og mavefornemmelser – også når det gælder folkekirken.

Derfor har Fyens og Haderslev Stifter skræddersyet et mediekursus for præsterne i de to stifter.

På kurset bliver du klædt på til at deltage i den offentlige debat - med din individuelle stemme og faglighed. Desuden får du et netværk med de øvrige kursusdeltagere på tværs af alder, anciennitet og medieerfaring.

INDHOLD:

  • Introduktion til medielandskabet og mediernes logik anno 2024
  • Journalistisk metode (vinkling, tekstopbygning, journalistisk sprog)
  • Teologiens relevans i den offentlige debat
  • Møde med medier (P1 Debat og en avisredaktion)
  • Interviewtræning til tv med erfaren værts-profil
  • Klummeskrivning og debatindlæg
  • Præsten på sociale medier

KURSUSFORM: Kurset strækker sig over fem hele dage. Det er obligatorisk at deltage alle dage.

Undervisningen varierer mellem besøg på medieredaktioner, oplæg fra kursusledere og gæsteundervisere, øvelser og feedback.

Kursusledere er kommunikationskonsulenterne i Fyens og Haderslev Stifter: Marianne Hyrlov og Lene Kjældgaard. De er begge uddannede journalister fra Danmarks Journalisthøjskole, og har mange års erfaring fra mediebranchen.

DELTAGERPROFIL: Sognepræster og funktionspræster i Fyens og Haderslev Stifter, der ønsker at indtage en mere aktiv rolle som en af folkekirkens stemmer i medierne.

PRAKTISK: Kurset er gratis, da det er støttet af de to stiftsråd i Fyens og Haderslev Stifter. Forplejning i løbet af kursusdagen samt transport bliver ligeledes dækket af stifterne. 

Oversigt over kursusdagene:  
24. og 25. september kl. 9.30-16.30
9. oktober kl. 9.30-16
30. oktober kl. 10.30-15.30 (studietur til København)
14. november kl. 9.30-15.30

Undervisning finder sted på Fyens Stift, der ligger centralt i Odense, ca. 10 minutters gang fra banegården. 

Derudover kommer en en-dags studietur til København, hvor vi besøger debatredaktionen på P1 Debat samt en landsdækkende avisredaktion.

TILMELDING: Kurset søges ad tjenestevejen, så hvis du ønsker at komme på kurset, skal du skrive en mail til din provst med en kort begrundelse for, hvorfor du gerne vil med. Da der er begrænset antal pladser, og holdet skal sammensættes med bl.a. geografisk spredning, vil du først efter ansøgningsfristens udløb få besked om, hvorvidt du er optaget på kurset.

Der er tilmeldingsfrist 10. maj 2024.

VIL DU HØRE NÆRMERE: Ring eller skriv til:

  • Lene Kjældgaard, Haderslev Stift lek@km.dk eller 31 41 25 26.
  • Marianne Holst Hyrlov, Fyens Stift mhhy@km.dk 63 11 39 41.