Fortsæt til hovedindholdet
Nyhedsarkiv 2024
Nyheder

Kriminalforsorgen i nyt projekt med kirken

Ny projekt i samarbejde med sogne- og fængselspræst Gitte Sandager Bjerre og Møgelkjær Fængsel skal give stemme til de indsatte og skabe samtale om, at vi alle er mennesker med drømme, længsler, tab og savn. 


Afledt af en koncert med musiker Christian Juncker i Møgelkær fængselskirke opstod projektet "Usynlige stemmer" i samarbejde med Kriminalforsorgen og sogne- og fængselspræst Gitte Sandager Bjerre.

- Der findes ikke noget udenfor murene, som ikke også findes indenfor. Forstået på den måde, at tanker, følelser og livskriser er de samme, om man sidder i fængsel eller lever sit liv i frihed, forklarer Gitte Sandager Bjerre.

Med projektet "Usynlige stemmer" vil Christian Juncker og Gitte Sandager Bjerre gerne give stemme til de mennesker, som sidder i fængsel og forhåbentlig skabe en større imødekommenhed for indsatte, når de bliver løsladt.

Skal blive til plade og bog
- Med projektet ønsker vi at give stemme til de indsatte og skabe samtale om, at vi alle er mennesker med drømme, længsler, tab og savn. Vi vil gerne være med til at synliggøre disse indsatte som andet og mere end det, de har fået dom for. De har gjort noget kriminelt og skal straffes for det, men de er også bare helt almindelige sønner, fædre, kærester, mænd, mennesker, siger Gitte Sandager Bjerre.

Projektet bliver søsat med en sang-workshop blandt de indsatte 24. og 25. juni, der skal munde ud i en indspilning. Håbet er, at fondsmidler på sigt skal være med til at finansiere en hel plade og bog med digte, sange, tegninger og refleksioner, lavet af de indsatte. 

- Vores tanke med ”usynlige stemmer” er desuden, at vi drømmer om at tage ud og holde fælles foredrag og invitere til samtale om menneskeværd og næstekærlighed.

Fakta

Om kræfterne bag

Gitte Sandager Bjerre er sognepræst i Hvejsel Sogn og har været det, siden hun blev uddannet i 2012. Siden september 2021 har hun desuden været fængselspræst i Møgelkær Kirke. 

- At vi alle har lige meget menneskeværd, er skabt i Guds billede og er elsket som sådan, er udgangspunktet for ethvert møde med de indsatte. I det blik vi ser på hinanden med, ligger begyndelsen til evangeliets forkyndelse. Motivationen til dette projekt ligger bl.a. i mødet med de indsatte og deres blik på sig selv, samt deres fortællinger om hvordan man som kriminel stigmatiseres og nærmest ikke kan få job eller bolig, eller ens børn ikke kan få legekammerater. Vi er alle Guds børn, og dermed også forpligtigede på at se hinanden som sådan - som mennesker, siger Gitte Sandager Bjerre om projektet.
 

Christian Juncker (Juncker) har arbejdet professionelt med sangskrivning siden 18årsalderen, og har skrevet talrige hits til radio, tv og film. De fleste kender ”Mogens & Karen” - og ”Havana” fra ”Kurs mod fjerne kyster”. 

 

Juncker er med sine ca. 200.000 månedlige lyttere en etableret herre på den danske musikscene, som udover sine koncerter også holder foredrag. Samlet set er det blevet til et hav af nomineringer, stjernetunge anmeldelser, talrige ugens uundgåelige (P3) og ugens album (P4/P5). 

 

Juncker er oprindelig uddannet skolelærer og har taget pædagogisk diplomuddannelse som AKT/inklusionsvejleder, og har 10 års undervisningserfaring fra den danske folkeskole.  

 

Motivationen for dette projekt findes i samspillet mellem hans musiske virke, erfaring fra folkeskolen og i ønsket om skabe forandring.