Fortsæt til hovedindholdet
Nyhedsarkiv 2023
Nyheder

Glæd dig til årets Stiftskonvent

Der er plads til både teologisk refleksion, socialt samvær og kollegiale snakke på årets Stiftskonvent, der finder sted 6.-8. juni. Tilmeldingsfristen er 16. maj.


Årets Stiftskonvent finder i år sted på Mommark Handelskostskole på Sydals den 6.-8. juni.

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har undersøgt befolkningens religiøsitet og forhold til folkekirken i samarbejde med Danmarks Statistik og gennem et stort antal livshistoriske interviews, hvilket afdelingsleder på FUV, Birgitte Graakjær Hjort og Maiken Friischman Larsen, religionssociologisk vidensmedarbejder hos FUV, fortæller om.

Stresscoach Helle Gottenborg holder oplæg om arbejdsmiljø og stress blandt præster. Er præsterne særligt udsatte for stress? Og spiller det en rolle, om der er tale om et ydre eller indre pres?

Blandt årets workshops vil Maria Louise Odgaard Møller, der er præst i Ryslinge Frimenighed, tale om, hvorvidt og hvordan Løgstrup kan inspirere til at prædike med alvor og kraft i 2023. Miriam Florez, der er stiftspræst for åndeligt søgende i Ribe Stift giver inspiration til mødet med åndeligt søgende i sognet. Du kan også melde dig på workshops om de psykobiologiske perspektiver på sjælesorg og høre om kristen etik.

Traditionen tro er der festaften og revy ved Haderslev Domprovsti onsdag aften, ligesom vi gentager sidste års stiftsmesterskaber i Bispespil onsdag eftermiddag - der må skydes på både provster og biskop.

Se det fulde program ved at klikke her.

Tilmeldingsfrist 16. maj 2023. Tilmeld dig ved at klikke her.

Jeg kommer hvert år, fordi det er godt at møde kollegaer fra hele stiftet. Sidste år var arbejdsmiljø på, og det var spændende med nye vinkler på en altid aktuel sag. Programindholdet er dog ikke så vigtigt for, hvorfor jeg kommer, men samtalerne rundt om bordene, gåturene og at se gamle og nye ansigter gør, at jeg aldrig misser muligheden. Gudstjenesten og sangen i løbet af dagene er også skyld i en god del af glæden over at deltage

Robert Strandgaard Andersen, sognepræst fra Hjordkær Sogn