Nyhedsarkiv 2022
Nyheder

Vejles præster fejrer Tour de France på hjul

Vejle Provsti markerer den kommende Tour de France-start, når en gruppe af byens præster søndag 19. juni kører Tour de Vejle.


På søndag 19. juni varmer Vejles kirker og præster op til Tour de France, der besøger byen 3. juli, hvor verdens bedste cykelryttere vil køre gennem hele Haderslev Stift i et langt linjeløb - fra startbyen i Vejle til målstregen i Sønderborg.

Alle er velkomne til at deltage i Vejle Provstis Tour De Vejle, der starter kl. 12.30 med et cykelfilosofisk foredrag i Vor Frelsers Kirke med Søren Fauth, der er professor i tysk litteratur, digter og cykelentusiast. Han vil tale om et af de helt centrale spørgsmål i den europæiske åndshistorie vedrører styrkeforholdet mellem fornuft og følelse, ånd og natur, rationalitet og irrationalitet. Med udgangspunkt i Arthur Schopenhauers filosofi vil foredraget forsøge at afdække sandsynlige forklaringer på hvorfor menneskelivet tilsyneladende er præget af en konstant uro, og at denne uro har sin rod i vores umættelige vilje. Der er en nøje sammenhæng mellem Fauths egen passion for cykelsporten (både som tilskuer og udøvende ’misbruger’) og hans stærkt schopenhauerinspirerede tilværelsesfortolkninger. Foredraget forsøger under inddragelse af filosofi, litteratur og hjerneforskning at nærme sig mulige svar. Undervejs vil der blive læst digte, der handler om cyklingens ædle sport.

Kl. 14 går starten gennem fjordbyen: Anført af et hold præster på to hjul – og med den lokale cykellegende Peter Meinert som kaptajn – vil feltet af erfarne motionscyklister cykle en tur i Vejles smukke og udfordrende cykelterræn. Undervejs passerer feltet en række af egnens kirker, og gør holdt ved nogle af dem. I pauserne vil Meinert fortælle om sin tid på landevejene, især i Frankrig, hvor han har prøvet at være hjælperytter for Lance Armstrong. Desuden vil der ved et par af kirkerne være lidt til ganen, og ved nogle af dem en kort fortælling om kirken.

Arrangementet slutter ca. kl. 18 ved Nørremarkskirken, hvor der vil være pølser og en øl eller sodavand til alle gennemførende. 

Du kan tilmelde dig arrangementet ved at klikke her.