Nyhedsarkiv 2022
Nyheder

Ny præst i Sommersted/Oksenvad

Samuel Skadkær-Munch er per 15. januar 2022 ny præst i Sommersted/Oksenvad Sogne.

Samuel Munch

Samuel Skadkær-Munch er ny præst i Haderslev Domprovsti.

Hvad er din baggrund?
Jeg er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2019 med speciale i Kierkegaards subjektivitetsteori belyst af en fænomenologisk analyse af skam. Jeg har i min studietid undervist konfirmander, og spillet en masse rytmisk lovsangsmusik, og arbejdede to år fra 2019 som ungdoms- og lovsangsleder i Karlslunde Strandkirke.

Hvorfor blev du præst?
Jeg har, så længe, jeg kan huske, haft et ønske om at tjene mennesker og specifikt tænkt, at jeg skulle være præst. Jeg overvejede dog både medicin og psykologi, men endte altså på teologi.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?
At være nærværende. At se op og se sig omkring. Desuden at passe på vores jord. Vi har en kedelig tendens til overforbrug, hvilket efterlader dybe spor i vores allesammens natur.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?
Jeg er knap nok kommet i gang, men jeg holder meget af at møde mange forskellige mennesker, og så elsker jeg at tale om Gud, Jesus, Helligånden og livet med engagerede mennesker.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?
At oplære disciple – altså at lære mennesker at følge det, Jesus har sagt. Det har alle dage været kirkens opgave at følge missionsbefalingen, som vi hører hver eneste gang, vi fejrer dåb. Opgaven bliver at gøre det på en meningsfuld måde, så folk forstår, hvorfor Jesus er den bedste, man kan følge.