Nyhedsarkiv 2022
Nyheder

Ny præst i Bov og Kollund Kirker

Lars Meilandt Hansen er ny præst i Bov og Kollund Kirker. Mød ham her.

lars meilandt hansen

Lars Meilandt Hansen er tidligere præst i Horsens Valgmenighed, men forvalter fremover sit embede fra Kollund Kirke i Aabenraa Provsti.

 

Hvad er din baggrund?
- Jeg er teolog fra Pastoralseminariet i Aarhus. De sidste syv år har jeg været valgmenighedspræst i Horsens Valgmenighed, som er en del af DanskOase. 
DanskOase er en lille bevægelse, som forsøger sig med karismatisk luthersk kristendom.

Hvorfor blev du præst?
- Egentlig ville jeg gerne læse filosofi eller matematik – fordi jeg elsker tænkningen. Så ville jeg være højeskolelærer i stedet, for jeg elsker formation. Men så blev jeg opmuntret til at overveje at læse teologi. Og i kirken er der virkelig også plads til tænkning og formation. Så jeg tror, jeg har fundet en plads, som passer godt til meget af det, som jeg holder af.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?
- Den mentale sundhed. Den 15. søndag efter trinitatis er Martha bekymret, travl og urolig. Det tror jeg kendetegner mange af os i dag. Vi er på mange måder et fortravlet, bekymret og uroligt folkefærd. Heldigvis har Jesus gode ord til os, der minder om Martha.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?
- Prædikenen.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?
- Vores mandat er at gøre ”disciple af alle folkeslag”. Jesus gjorde det ved at samle en gruppe omkring sig, som han underviste og instruerede i efterfølgelse. F. eks. lærte han dem at bede Fadervor. Jeg mener stadig, det er vores vigtigste opgave – at lære folk at bede og samle mennesker omkring forskellige kristne praksisser.