Nyhedsarkiv 2022
Nyheder

Ideer til lokal jubilæumsfejring

I 2022 fylder Haderslev Stift 100 år. Dit sogn kan være med til at markere den runde dag - få en række ideer her.


I år fylder Haderslev Stift 100 år, og det skal fejres! Stiftet og stiftsrådet håber, alle sogne vil være med til at markere jubilæet ved at gøre brug af nogle af de ideer og forslag, som arbejdsgruppen med repræsentanter fra alle provstier har lavet. 

Måske har I lyst til at synge den nyskrevne advendtskantate, der er skrevet i anledning af 100-året, ved gudstjenesten på jubilæumsdagen? Måske vil I servere jubilæumskagen til kirkekaffen? Eller måske har I lyst til opfordre til indsamling til fordel for KFUMs Sociale Arbejdes projekt, Social Drive Out, i løbet af efteråret? 

Adventskantaten:

En del af fejringen af stiftets 100-års jubilæum markeres med en nyskrevet adventskantate, der bliver uropført søndag den 20. november 2022 kl. 15 i Haderslev Domkirke. 

Teksten er skrevet af oversætter og forfatter Niels Brunse og musikken af organist og komponist Povl Chr. Balslev. De to har gennem det seneste år arbejdet på kantaten, der har fået sin titel "Træd ind med lys og herlighed" fra en af de sidste linjer i den nyskrevne fællessalme, som er en central del af værket. 

Det er tanken, at værket skal være med til at markere jubilæet lokalt i sognene 1. søndag i advent, som falder søndag den 27. november. Vi håber derfor, at mange sogne har lyst til at synge kantaten på jubilæumsdagen. 

Som en hjælp for de sogne, der har mulighed for og lyst til at opføre værket, arrangerer KORLIV Haderslev to korstævner forud for uropførelsen: For børne- og ungdomskor lørdag den 8. oktober 2022 og for blandet kor lørdag den 29. oktober 2022 - begge dage kl. 10-15. Stedet er endnu ikke fastlagt, så hold øje ved at klikke på linket her. 

Partitur og korhæfter kan frem til den 10. september 2022 købes til en særlig jubilæumspris (220 kr./75 kr.).Derefter kan det købes til normalpris hos noder.dk til 299 kr. for partituret og 119 kr. for korhæftet.

Værket kan anskaffes til jubilæumspris som partitur til korleder og musikere samt korbog til korister ved at klikke på linket her. 

Det er udvalgets og kunstnernes forhåbning, at værkets opbygning vil kunne få mange kirker til at deltage i fejringen af stiftets jubilæum 1. søndag i advent – fordi det kan opføres (delvis) med få ressourcer, og at værket også fremover vil kunne blive anvendt ved forskellige lejligheder - eksempelvis vil gloriaet være velegnet juledag, motetten palmesøndag og fadervor nytårsdag.

Udskæring med domkirkesilhuet og sognenavn:

Frem til og med 1. søndag i advent 2022 er der i domkirken ophængt en stor uro, hvor alle stiftets kirker hænger ned fra en udskæring af stiftet. For at markere samhørigheden får hvert sogn en udskæring af domkirken med sognets navn nedenunder. Vi opfordrer til, at man hænger udskæring op i kirken eller våbenuhuset, som symbol på, at sognet er en del af Haderslev Stift. Hæng den gerne i et vindue - så er den mest synlig. 

Hvis I har lyst til at lave en lokal jubilæums-uro, kan udskæringen bruges som ”topfigur”, og under den kan der f.eks. hænges tegninger/billeder mm. af sognekirken – måske tegnet af efterårets minikonfirmander?

Udskæringen blev uddelt til de præster, der deltog i årets stiftskonventet. Til jer, der endnu ikke har fået den, kan udskærningen hentes på jeres lokale provstikontor.

Indsamling til Social Drive Out:

Vi håber, at indsamling til projektet er sat på kollektlisten i løbet af efteråret samt 1. søndag i advent 2022.

Se forslag til øvrige indsamlingsaktiviteter ved at klikke på linket her.

V glæder os til at fejre stiftets jubilæum ved årets Landemode fredag den 2. september kl. 15.00 på Hotel Harmonien i Haderslev og/eller til uropførelse af adventskantaten i Haderslev Domkirke søndag den 20. november kl. 15.00.

Rigtig god jubilæumsfejring i sognene!