Nyhedsarkiv 2022
Nyheder
Stemningsreportage

Himmelske Dage i Roskilde: Mærk stemningen!

Det handler om at mødes, at lytte, at samtale og at blive inspireret af hinanden. Se glimt fra Himmelske Dage i Roskilde her.


Tekst: Sidsel Drengsgaard
Foto: Rune Hansen
Video: Henrik Helms


At mærke stemningen. At mødes med nye og gamle venner. At suge til sig af inspiration. Det er ofte begrundelsen for at tage til Himmelske Dage. Også for deltager Anne Lisbeth Jepsen, der er rejst til Roskilde fra Ikast i Midtjylland:

"Jeg forventer at møde en helt masse forskellige mennesker, som jeg har mødt i forskellige sammenhænge; til tidligere kirkedage, i organisations- eller arbejdssammenhænge. Det synes jeg er rigtigt interessant," lyder det.

Mød Anne Lisbeth Jepsen i videoen herunder:
 


Når folk mødes på Himmelske Dage, falder samtalen ofte på, at der er så mange spændende ting på programmet, at det slet ikke er til at vælge.  

Dag to på festivalen har blandt andet budt på klimavenligt modeshow, spændende debatter, børneaktiviteter og meget mere. Se glimt fra arrangementerne i billedserien herunder:
 

Politisk debat i Palægården mellem Alex Vanopslagh (LA), Søren Pape Poulsen (K) og Pia Olsen Dyhr (SF). 

Overrasket af regnen til samtale om tro i Palægården mellem partileder Søren Pape Poulsen (K) og Vlado Lentz fra Kanal 5s program Politijagt. 

Gæster på Himmelske Dage kan besøge biskoppens have og blive klogere på arbejdet med Folkekirkens Grønne Omstilling. 

I biskoppens have kunne man lave sine egne frøbomber, som kan smides steder, hvor man ønsker sig et vildt blomstersted, forklarede de frivillige fra Grøn Kirke. 

På Roskilde Museum  - debat mellem Anna Libak, udlandsredaktør på Weekendavisen, og den engelske forfatter og historiker Tom Holland.  

Heino fra Ramasjang på slap line til stor fornøjelse for festivalens yngste gæster. 

Der følges intenst med i Heinos bestræbelser på at bygge en sol på scenen i Byparken fredag eftermiddag. 

Genbrug er god brug - klimavenligt modeshow på Musicon. 

Publikum syntes at modeshowet var ovre alt for hurtigt og bad om ekstranummer. Og det fik de!

Biskop Peter Fischer-Møller i debat om fremtiden for Nordens kirker.

Himmelske Dage


Danmarks største kirkefestival er en fælleskirkelig begivenhed, der finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. Her kan man opleve koncerter, talks, debatter, udstillinger, gudstjenester og vandreture mm. I 2022 er Roskilde Stift vært for festivalen, der er forankret i Danske Kirkers Råd. 

 

Læs mere her 

Besøg Himmelske Dages hjemmeside