Nyhedsarkiv 2022
Nyheder
Voxpop

Derfor er vi kommet til Himmelske Dage

To deltagere i den store kirkefestival fortæller, hvorfor de er kommet til Himmelske Dage i Roskilde.


Tekst og foto: Otto Lundgaard
 

Kirsten Senbergs, sognepræst, Karlslunde-Karlstrup Pastorat i Roskilde Stift


Det er god inspiration, og det er spændende at komme rundt og se. Jeg har også været på byvandring og se nogle ting, jeg ikke vidste noget om – noget, jeg kan bruge, når jeg er heroppe med konfirmanderne. 

Jeg er på vej til en debat i Palægården om biografen og kirkerummet med Peter Aalbæk Jensen og Mia Lund Rao fra ”Kirke og Film”. 

Jeg er her sammen med min mand, og på søndag er jeg her sammen med menigheden, når vi skal til afskedsgudstjeneste i Domkirken.

 

Stine Lene Hansen, leder af Arresthustjenesten og Sct. Nicolai-tjenesten


Jeg har lige været til debatpanel i Grundtvigsk Forums telt.  Jeg har debatteret med Maren Ottar Hessner fra Det Radikale Venstre her i Roskilde, om fællesskab og ensomhed ind i en kontekst ”Jeg er – jeg eksisterer – jeg findes.”  Grundtvigselskabet har udviklet kort, ud fra hvilke man kan tale om ensomhed – ud fra citater og spørgsmål. 

Jeg har i 16 år arbejdet som præst blandt andet her i Roskilde Stift – men de sidste seks år har jeg arbejdet for Sct. Nicolai-tjenesten, som varetager 64.000 årlige samtaler med ensomme. 300 frivillige, der tager telefonen 365 dage om året.
 

Himmelske Dage


Danmarks største kirkefestival er en fælleskirkelig begivenhed, der finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. Her kan man opleve koncerter, talks, debatter, udstillinger, gudstjenester og vandreture mm. I 2022 er Roskilde Stift vært for festivalen, der er forankret i Danske Kirkers Råd. 

 

Læs mere her 

Besøg Himmelske Dages hjemmeside