Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
jubilæum

Vær med til at fejre 100 års-jubilæum

Kirker landet over inviteres til at være med, når Folkekirkens Nødhjælp i 2022 fejrer 100 års-jubilæum


Af Kirsten Weiss Mose.

Når Folkekirkens Nødhjælp næste år fylder 100 år, ønsker organisationen at give folkekirken en central plads i festlighederne. Der vil være festgudstjeneste den 6. marts i Københavns Domkirke, Folkekirkens Ungdomskor bidrager med koncerter, og folkekirkens sogne inviteres også til at være med. 

Hvis I har lyst til at være en del af fejringen i dit sogn, er der meget frie rammer til at lave sine egne arrangementer inden for Folkekirkens Nødhjælps arbejdsramme. Det kunne være alt fra et foredrag eller filmaften, debat om verdensmål, en dag med fingrene i jorden i kirkehaven, fællesspisning med overskudsmad eller sangtime med håb og handling som tema.

I er velkomne til at kontakte Folkekirkens Nødhjælp for at vende jeres ideer med dem.

Kontakt senior projektleder, Elsebeth Grummesgaard Gjesing via eggj@dca.dk eller på telefonnr.: 50 60 20 99.

Det begyndte i folkekirken

Folkekirkens Nødhjælp blev etableret af personer fra folkekirken, som efter Første Verdenskrig i 1922 ønskede at hjælpe uden for landets grænser.

Til hverdag er folkekirkens sogne en del af Folkekirkens Nødhjælps lokale arbejde landet over. Det udmønter sig i den årlige sogneindsamling i marts.

Folkekirkens Nødhjælps rådsformand er Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, og der er tradition for, at generalsekretærerne i Folkekirkens Nødhjælp er teologer, de fleste ordinerede præster.