Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Pinsedue

Pinsegudstjenester med op til 100 deltagere

Forsamlingsforbuddet bliver udfaset som planlagt. Det bekræftede den nyeste politiske aftale om genåbning forleden. Så der kan holdes udendørs pinsegudstjenester med op til 100 deltagere.


Af Ulla Haahr.

Den seneste politiske aftale om genåbning fører ikke til store ændringer for folkekirken. Udfasningen af forsamlingsforbuddet betyder, at man nu må være 100 deltagere til udendørs aktiviteter – som gudstjenester. Tilsvarende må man være 50 deltagere til indendørs aktiviteter som fællesspisning, kor og lignende.

Sidder man ned og kigger i samme retning, må man jf. forrige genåbningstale være helt op til 500 deltagere. Det gør det f. eks. muligt at holde kirkekoncert. Men til den slags arrangementer (hvor der er over 50 deltagere) skal man kunne fremvise et gyldigt corona-pas. 

Gudstjenester og andre kirkelige handlinger i selve kirkerummet er fortsat omfattet af areal- og afstandskrav. Her er der ikke noget krav om corona-pas.

Der er derimod stadig krav om mundbind, når man bevæger sig rundt, men ikke når man sidder ned. Den politiske aftale om genåbning betyder dog generelt, at mundbind senest vil blive udfaset i Danmark, når alle over 16 år er blevet tilbudt en corona-vaccine. Sådan som vaccinationskalenderen ser ud lige nu, vil det sige i slutningen af august. På dette tidspunkt vil corona-passet også blive udfaset.

Endelig betyder den seneste politiske aftale, at 20 procent af de medarbejdere, der hidtil har arbejdet hjemme, nu kan vende tilbage til arbejdspladsen fysisk. Fra 1. august kan alle medarbejdere møde ind på arbejdspladsen dagligt.