Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Hjælp

Opfordring til fælles kollekt: KFUMs Social Drive Out

Biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen, opfordrer til fælles kollekt i anledning af stiftets 100-års jubilæum i 2022.


- Selvom vi endnu har god tid tilbage af 2021, vil jeg bede sognene vende blikket mod 2022, hvor vi fejrer 100-året for dannelsen af Haderslev Stift, siger biskop Marianne Christiansen.

I anledning af jubilæumsåret 2022 opfordrer Haderslev Stiftsråd nemlig alle sogne i stiftet til at deltage i indsamlingen til projekt Social Drive Out, fordi der er brug for både rådgivning, nærvær og fællesskabende aktiviteter i rigtig mange lokalsamfund.

- Stiftsrådet har bedt Stiftsudvalget for Diakoni om at finde et godt projekt til fælles indsamling i anledning af stiftets 100-års jubilæum i 2022. Valget er faldet på KFUM’s Sociale Arbejdes projekt Social Drive Out, netop fordi det rækker ud til mange, både i landsogne og i byer. Projektet er forholdsvis nyt, men dog allerede godt i gang – også forskellige steder i Haderslev Stift, siger biskop Marianne Christiansen.

KFUM’s Sociale Arbejde kører i bogstavelig forstand ud i mindre sogne eller boligområder med nærvær og fællesskab til mennesker på kanten af samfundet og på kanten af fællesskaber. Heraf navnet ”Social Drive Out”. Efter ankomst bliver borde og stole slået op. Frem kommer kaffe med brød og mulighed for at tale med en ansat eller frivillig. Gæsterne mødes med nærvær i stedet for den isolation og ensomhed, de oplever derhjemme. Der bliver både talt og rådgivet, hvis der er behov for det. Desuden indeholder bilen også madvarer, tøj og andre fornødenheder til gratis uddeling. 

Café Parasollen i Vejle og i Haderslev er med i projektet sammen med flere andre caféer og forsorgshjem i andre dele af landet, og med indsamlingen i stiftets sogne er der mulighed for, at Social Drive Out kan komme ud med nærvær i endnu flere lokalområder. 

Klik her, for at se filmen om starten på en nødvendig mobil social indsats til udsatte i Danmarks yderområder.

Klik her, for at læse mere om projektet.

Fakta

Det praktiske

• Hvert sogn planlægger selv indsamling og sender det indsamlede beløb til KFUM’s Sociale Arbejde. 

• Der indbetales via MobilePay til 303262 (Der står KFUM’s Sociale Arbejde i Danmark i displayet)

• På jubilæumsdagen 1. søndag i advent 2022 opfordrer Haderslev Stiftsråd alle til at have ”Sociale Drive Out” på kollektlisten, men også gerne en eller flere gange i løbet af 2022 (jubilæumsåret).