Nyhedsarkiv 2021
Nyheder

Ny præst i Kolding Valgmenighed

David Søholm Johansen er ny hjælpepræst i Kolding Valgmenighed. 

Hvad er din baggrund?

- Jeg er opvokset i en kristen familie med fem søskende i Sdr. Felding i Vestjylland. Jeg er gift med Mette Søholm Johansen, som jeg var så velsignet at finde sammen med på efterskole. Vi har nu været gift i syv gode år og forventer bestemt syv mindst ligeså gode år.

Hvorfor blev du præst?

- Troen på Gud har altid været et grundlæggende fundament for mit liv, og på teologiuddannelsen blev jeg endnu mere nysgerrig på troens dybder. Jeg er overbevist om, at troen på Gud er det bedste i livet at navigere ud fra. Det tror jeg, at mange mennesker har en fornemmelse af og en længsel efter, og det vil jeg gerne være med til at sætte på dagsordenen og inspirere til.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?

- Præstationskulturen har stærkt fat i os alle. Det giver stress, depression og mindreværd. Her har kristendommen virkeligt noget at byde ind med. Hos Gud er du altid elsket uanset præstation. Det er Jesus' død og opstandelse det største vidnesbyrd om.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?

- Det glæder jeg mig til at finde meget mere ud af! Lige nu nyder jeg at snakke med mennesker fra menigheden og lytte til deres historier. Jeg synes også, at det er spændende at dykke ned i Bibelens tekster og prædike om dens dybder.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?

- Folkekirkens vigtigste opgave er at være tro mod Bibelen og bekendelsesskrifterne. Det betyder at forkynde evangeliet relevant og nutidigt, forvalte sakramenterne ret og ikke mindst at oplære mennesker i liv og tro med Gud.