Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Mette Gaarder Jensen

Ny fuldmægtig i stiftet

Mette Garder Jensen er ny stiftsfuldmægtig, og kommer til at arbejde med generel juridisk betjening af biskop, stiftsråd, udvalg og menighedsråd.


Haderslev Stift byder hjerteligt velkommen til vores nye medarbejder, Mette Garder Jensen, der som stiftets nye fuldmægtig kommer til at arbejde med generel rådgivning af menighedsråd, provstiudvalg, præster og provster i Vejle, Fredericia og Kolding Provsti.

Mette Garder Jensen er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2009, og har i sin tid skrevet speciale indenfor konfliktmægling- og konflikthåndtering. Derudover har hun suppleret sin uddannelse med et modul i faglig formidling fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor kursisterne lærte at formulere og formidle deres fagområde på en måde, der er forståelig for lægfolk. Mette Garder Jensen har tidligere arbejdet i Uddannelses- og Forskningsministeriet, som borgerrådgiver i Tønder Kommune, og kommer senest fra en stilling som jurist i Familieretshuset.

Mette Garder Jensens opgaver vil være:

  • Tovholder for arbejdet med præsters arbejdsmiljø, herunder sekretær for arbejdsmiljøudvalget.
  • Juristopgaverne i forbindelse med ansættelse af nye præster i stiftet, herunder lønforhandling med Præsteforeningen.
  • Juristopgaver i forbindelse med præsters sygesager, sygedagpenge, barsel, og ferie.
  • Ansvarlig for valg til menighedsrådene, provstiudvalg og stiftsråd, herunder varetagelse af sekretærfunktion for stiftets valgbestyrelse i relation til præstevalget til stiftsrådet.
  • Sekretær for stiftsrådet, herunder dagsordensproduktion og referatskrivning
  • Ansvarlig for stiftets kommende whistleblowerordning, der forventes at blive igangsat pr. årsskiftet.
  • Ansvarlig for stiftets GDPR og aktindsigtssager.

Mette Garder Jensen er 38 år, og kommer oprindeligt fra Tønder. Hun er gift med Johannes, der er journalist, og bor i Sønder Bjert ved Kolding med sin familie, der også tæller to piger på fire og seks år.