Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Manfred Nickelsen

Kirketjener belønnet af HM Dronningen

Kirketjener og kordegn Manfred Nickelsen er blevet betænkt med Den Kgl. Belønningsmedalje af HM Dronningen for 50 års tjeneste.


Mandag 5. juli 2022 indskrev kirketjener og kordegn Manfred Nickelsen sig i Dansk Kirke i Sydslesvigs historie som én af de få kirkelige medarbejdere, der er blevet betænkt med Den Kgl. Belønningsmedalje af Hendes Majestæt Dronningen. Det skete i anledning af Manfred Nickelsen jubilæum som kirketjener og kordegn gennem 50 år i den danske menighed.Faktisk kunne han have fejret jubilæet i efteråret 2020, men grundet corona-restriktioner var det ikke muligt at markere det særlige og langvarige ansættelsesforhold på daværende tidspunkt.

Sydslesvigprovst Hasse Neldeberg Jørgensen foreslog sidste år Det Danske Generalkonsulat i Flensborg at indstille Manfred Nickelsen til en dekoration. Generalkonsulen syntes, det var en god idé og lavede den officielle indstilling om, at Manfred Nickelsen kunne komme i betragtning til belønningsmedaljen. Det vakte gehør og indstillingen blev således imødekommet af HM Dronningen.

I de danske menigheder er det sjældent, at en og samme person fungerer som kirketjener i så lang en årrække. Manfred Nickelsens indsats afspejler på mange måder således også det engagement, som livet i det danske mindretal i Sydslesvig bygger på, og er afhængig af. Personer som Manfred Nickelsen betegnes med rette som "mindretallets rygrad".

Manfred Nickelsen beskrives af en af de tidligere præster i Husum som "indbegrebet af trofasthed og omhu". Da Manfred Nickelsen tiltrådte i 1970, lånte menigheden den tyske Klosterkirke i Husum, men fik i 1991 sin egen, smukke kirke, tegnet af Alan Havsteen-Mikkelsen.

Den Kgl. Belønningsmedalje blev overrakt mandag d. 5. juli ved en reception på Generalkonsulatet.