Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Pride

Gå i kirke til priden

Sct. Jørgens kirke fejrer MangfoldighedsGudstjeneste søndag 27. juni i anledning af priden i Aabenraa.


I dagene fra 24. juni til 30. juni 2021 får Sønderjylland sin første pride, der i lighed med andre danske byer hylder mangfoldigheden med et gadebillede fyldt med glimmer i alle regnbuens farver. 

Festlighederne løber af stablen i Aabenraa, hvor Sct. Jørgens Kirke også deltager som aktiv aktør, når kirken holder MangfoldighedsGudstjeneste søndag 27. juni.  

- Sct. Jørgens Kirke deltager med en MangfoldighedsGudstjeneste, fordi vi gerne vil udbrede budskabet om, at vi alle er skabt af den samme Gud og lige elsket. Uanset hvilket køn, seksualitet eller farve vi har på huden. Kirken er lige til for alle, fortæller sognepræst Thomas Nedergaard, der står bag initativet om MangfoldighedsGudstjenesten sammen med sin kollega, sognepræst Anke Krauskopf. 

Thomas Nedergaard har tidligere været sognepræst på Vesterbro i København, hvor han gennem kirken har deltaget i Pride København i otte år.

- Der er flere budskaber i MangfoldighedsGudstjenesten, men det overordnede budskab er, at vi tror på, at Gud elsker sit skaberværk. At der under Guds regnbue ikke er forskel på folk, og det betyder, at alle er velkommen i kirken. Derudover er gudstjenesten også et vigtigt samarbejde mellem Sct. Jørgens kirke og den tyske menighed i byen, idet præst for den tyske menighed, Anke Krauskopf, deltager, siger Thomas Nedergaard.