Nyhedsarkiv 2021
Nyheder
Mommark

Glimt fra stiftskonvent 2021

Temaet til årets stiftskonvent var "Fremtidens kirke - fremtidens præst", da præster fra hele stiftet mødtes på Mommark Handelsskole til en inspirerende dag og kollegialt samvær.


I dagene 9-10. juni mødtes godt 100 præster, en håndfuld provster og biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen, på Mommark Handelsskole til Stiftskonvent. 

På programmet var foredrag om årets tema "Fremtidens kirke - fremtidens præst", ligesom der var tid og plads til faglige og kollegiale samtaler. Også årets revy kastede mange grin af sig onsdag aften.

Se billedserien herunder og mød tre deltagere på stævnet, der fortæller, hvorfor de tog afsted og hvad, de tager med sig hjem. 
 

Christina Ebsen

Christina Elisabeth Ebsen, præst i Døvemenigheden Syddanmark:

- Jeg elsker at være med til stiftskonvent og kan godt lide at møde alle kollegaerne, og jeg synes også altid, dagene byder på gode foredrag. Derudover er det mig, der plejer at skriver sangen, og det er en dejlig festtradition. 

Benjamin König

Benjamin König, ungdomspræst i Sct. Nicolai Kirke i Kolding:

- Jeg synes, det er vigtigt, vi præster ikke kun mødes med hinanden i sognet eller provstiet, men i hele stiftet, og derfor er jeg glad for at komme til stiftskonventet. Indtil videre har Niels Henrik Gregersens foredrag om at tænke nyt, som kristne, har gjort mest indtryk på mig. 

Judith Legarth

Judith Legarth, vikar i Gl. Haderslev Kirke:

- Jeg kommer først og fremmest for at møde kollegaerne, få snakket og netværke omkring det, der binder os sammen. Jeg har bl.a. været på pilgrimsvandring med fokus på stilhed og fordybelse som et af punkterne på programmet, og det var en god oplevelse. Og så har jeg bare været glad for at være her i Guds nærvær. Det har været dejligt at få lov til ikke at være på som præst, men at være her som kristen.