Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Sydjydsk Prædikenfestival 2020

Sammen med Ribe Stift er Haderslev Stift gået sammen om at planlægge Sydjysk Prædikenfestival 2020 – et efteruddannelsestilbud til præster i de to stifter.


Programmet byder på gudstjeneste ved provst i Aabenraa, Kirsten Kruchov Sønderby i Billund Kirke, fælles foredrag og workshops med ny inspiration til prædikenskrivningen belyst fra forskellige vinkler. 

Du kommer bl. a. til at møde sognepræst og forfatter Kristian Ditlev Jensen, der vil give en anderledes tilgang til prædikenskrivning - f. eks. med lavpraktiske tips fra Forfatterskolen og journalistikkens verden, mens sognepræst Carsten Haugaard Nielsen fra Christianskirken i Aarhus afholder en workshop med udgangspunkt i den amerikanske homiletiker John McClure, der i bogen ”The Roundtable Pulpit: Where Leadership and Preaching Meet” peger på, at prædiken ikke bare er at prædike til menigheden. Præsten bør i stedet prædike sammen med menigheden. Blandt oplægsholderne er også sognepræst Arne Mårup, der vil tale om, hvordan man får inspiration til at skrive, så gnisten springer på en ny måde, når prædiken skal skrives.

Billedkunstner Peter Callesen holder dagens sidste foredrag, hvor han bl.a. præsenterer nogle af sine værker, som har udgangspunkt i det teologiske og store eksistentielle emner som livet, døden, troen, tvivlen, opstandelsen – men også dramatiske og eventyrlige fortællinger. Der bliver efterfølgende tid til spørgsmål og debat.

Du kan se hele programmet her.

Tilmeldingsfrist er den 1. oktober, men der er et begrænset antal pladser, så vent ikke. Hvis kurset er fyldt op, kan du sende en mail til Marianne Mølbæk på mmm@km.dk for at komme på venteliste i tilfælde af evt. afbud.