Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Midlertidig stop på byggesager

Grundet en EU-dom er der ingen kongelige bygningsinspektører fra januar til april 2020, hvilket betyder et midlertidig stop på kirkelige byggesager.


Når Stiftsøvrigheden behandler menighedsrådenes byggesager, indhenter vi som bekendt udtalelser fra bl.a. den kongelige bygningsinspektør.

Kirkeministeriet har den 13. december 2019 lagt en meddelelse på DAP'en om, at der ikke er kongelige bygningsinspektører i perioden fra 1. januar til og med april 2020. Det skyldes, at den kongelige bygningsinspektørordning skal i udbud. Denne proces er blevet forsinket grundet nye retningslinjer fra EU.

Det har desværre den konsekvens, at Stiftsøvrigheden ikke kan forelægge nye sager om byggeri og restaurering af kirker for den kongelige bygningsinspektør i perioden fra den 1. januar til og med 30. april 2020. 

Med andre ord kan Stiftsøvrigheden ikke træffe endelige afgørelser i kirkelige byggesager, der forudsætter den kongelige bygningsinspektørs udtalelse, i perioden fra 1. januar til og med 30. april 2020. Målet er at have kontrakterne med de nye bygningsinspektører klar den 1. maj 2020.

Hvad kan I gøre?
I er velkommen til at fremsende byggesager til behandling hos Stiftsøvrigheden i den omtalte periode, idet vi vil sørge for at foretage den del af sagsbehandlingen, som er mulig, mens vi venter på udnævnelse af en ny kongelig bygningsinspektør. Vi skal dog understrege, at byggesagerne tidligst kan blive afsluttet efter den 1. maj 2020. 

Det skal for en god ordens skyld oplyses, at byggesager, der er sendt til den kongelige bygningsinspektør inden udgangen af december 2019, vil blive færdigbehandlet af de nuværende bygningsinspektører. 

I er meget velkommen til at kontakte stiftet med spørgsmål om denne beklagelige situation, hvis I står med et konkret problem som følge af en byggesag, der ikke kan godkendes, og naturligvis for vejledning i øvrigt om byggesager. Henvendelse kan rettes til vores jurist, Anne Mette Ladekær Christensen, der træffes på tlf. nr.: 73 52 45 98 eller amlc@km.dk.