Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Søstrene Bisp om Fadervor

Nu sender tv-stationen dk4 en ny serie i 11 afsnit om forskellige danskeres forhold til bøn og særligt bønnen Fadervor. De to programværter er på skift biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen.


Danskerne er et blufærdigt folkefærd, som ikke skilter med, at vi beder til Gud. Men nu vover biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev Stift, sig ud i 11 sådanne samtaler i en række tv-programmer om bøn og særligt bønnen Fadervor.

Det første program i serien er en samtale mellem de to biskopper, som handler om, hvad Fadervor betyder for dem. I de følgende 10 programmer taler Søstrene Bisp om bøn og de enkelte bønner i Fadervor med videnskabsfolk, præster, politikere og journalister.

- Fadervor er en slags samtale og kan også være et råb om hjælp. Nogle har Fadervor som et fast ritual, mens mange griber fat i Fadervor i en krisesituation. Man håber, nogen hører en og man giver afkald på at få sin egen vilje. På den måde kan man sige, at Fadervor er det modsatte af en trylleformular. Det er en samtale, og også en vejledning i, hvad der betyder noget i livet. Der er taknemmelighed i Fadervor, siger biskop Marianne Christiansen.

En vigtig del af vores kulturarv
Om baggrunden for programrækken siger dk4s ejer, Stig H. Hasner:

- For mange danskere har Fadervor været en naturlig del af barndommen, opvæksten og de første år i skolen. Senere i livet har bøn fået mindre - eller større betydning for den enkelte, men det er sjældent noget, vi taler højt om. Fadervor er under alle omstændigheder en vigtig del af vores kulturarv, som vi på dk4 meget gerne vil være med til at formidle og reflektere over, og jeg er derfor særdeles glad for, at dk4 kan fortsætte samarbejdet med biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt med 11 nye udgaver af ”Søstrene Bisp” – denne gang med samtaler om bøn og særligt om Fadervor.

"Søstrene Bisp om Fadervor" får premiere på dk4 tirsdag den 4. februar kl. 19.30. Herefter sendes et nye program på dk4 hver tirsdag, ligeledes kl. 19.30. Du kan også se programmerne her på hjemmesiden eller lytte til dem på dk4podcast.dk og i radioen på dk4 DAB.