Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Salmesangens søndag

Stiftsudvalget for Kirkemusik arrangerer søndag den 27. september 2020 "Salmesangens søndag", hvor der sættes et særligt fokus på salmesangen. 


Hvorfor synger vi? Hvad gør sangen ved os? Og hvilken betydning har sangen for gudstjenesten? Det er tankerne bag markeringen "Salmesangens søndag", som Stiftsudvalget for Kirkemusik.  står bag, når udvalget søndag den 27. september opfordrer alle stiftets sogne til at lægge særlig vægt på gudstjenestens salmesang sidste søndag i september.

- Opfordringen er rettet mod præster og kirkemusikere, der i deres tilrettelæggelse af gudstjenesten forhåbentlig kan få inspiration fra det materiale, som er udsendt fra stiftsudvalget. For selv om salmesangen altid har en stor plads i den folkekirkelige gudstjeneste, er det værd undertiden at rette fokus mod salmesangen i forlængelse af et aktuelt tema, en historisk fejring eller lignende. I år er det eksempelvis det faktum, at et skelsættende værk om kirkemusikken i en dansk kontekst blev udgivet for 100 år siden - et værk, som har haft stor indflydelse i eftertiden, både for tilhængere og modstandere af tankegodset, forklarer Mads Djernes fra Stiftsudvalget for Kirkemusik. 

Hent materialet fra Stiftsudvalget for Kirkemusik her.