Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Podcasts om tro og eksistens

Kom ind i radiomediets intime rum og mærk ånden i ørerne. Her får du seks bud på programmer, der handler om tro, eksistens, livet og døden.


Tidsånd: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrian er værter på programmet, der skal bringe nyheder inden for den religiøse verden, inddrage livsværdier og trosdogmer og lægge et tros- eller eksistensfokus på aktuelle sager i den brede nyhedsstrøm. 
Næstekaffe: Næstekaffe er for alle, der sukker efter nærværende samtaler. Om kærligheden, håbet, angsten og lykken, om sorgen og døden - men mest af alt livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
Tro på det: Vi lever i en verden i konstant udvikling. Forskellige mennesker lever side om side, men ofte med store udfordringer. Det troende menneske, Isam B., insisterer på, at vi kan blive bedre til at leve sammen, hvis vi forstår både hinanden og os selv bedre - og vil interessere os for mennesker, der tænker anderledes end os selv. Isam B. møder både troende og ikke-troende i et forsøg på at finde fælles fodfæste.
Tal til mig: Samtaleprogram med Iben Maria Zeuthen, der går under dogmet: "En gæst, en time, én overgang i livet". Sammen med gæsten taler værten om en specifik livsovergang og perspektiverer til, hvordan den har påvirket gæsten åndeligt og trosmæssigt. Programmet sender fra januar 2020.
Where should we begin?: Parterapeut Esther Perel møder forskellige par med lige så forskellige problemer. Du kommer med helt ind i Perels kontor, ind i konsultationsrummet og hører som fluen på væggen Perel rådgive parrene om alt fra sexløse forhold, utroskab og dødsfald, der skaber eksistentielle problemer.
Jeg plejede at tro for evigt: Vi skal alle sammen dø en dag, så hvorfor ikke tale om det? Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart tager de rørende og svære samtaler med en gæst, der har mistet et menneske, der var tæt på. Sorgen bliver et afsæt for for at nedbryde tabuer omkring død, tab og minder.
On being: "On being with Krista Tippett" er en af de helt store amerikanske podcasts, der udforsker grænselandet mellem tro og eksistens. Krista Tippett er en klog lytter og taler bl.a. med gæster som Daniel Kahneman, Mary Oliver og Brene Brown. 
Strangers: Podcasten med danskfødte Lea Thau har holdt pause i mere end et år. Indtil Lea Thau er kommet gennem sin produktionskrise, kan du bruge ventetiden på at lytte til de næsten hundrede tidligere episoder, der på forskellig vis undersøger, hvordan vi kan blive mindre fremmede for hinanden og os selv. Vilde, hjerteskærende, overrumplende og intense fortællinger. 
Buddha at the Gas Station: Som navnet antyder, kan store åbenbaringer indfinde sig hvor som helst, f. eks. henne på tankstationen, og er ikke reserveret mediterende munke. Helt almindelige mennesker fortæller om spirituelle oplevelser – nogle vilde og spektakulære, andre nærmest hverdagsagtige erkendelsesprocesser. 
Manden & præsten: Journalist Anders Haahr Rasmussen undersøger, hvad man skal bruge fællesskabet til i en tid, hvor individet aldrig har haft flere muligheder. Hvad sker der med fordybelsen, når krav og effektivitet og selv-optimering af krop og sind sætter dagsordenen for både karriere og privatliv? Og kan kærligheden holde til døden os skiller, når Tinder forfører med en evig strøm af uforpligtende nyforelskelser? 

Alle programmer kan hentes i den app, du normalt lytter til podcast på via din smartphone.