Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Podcasts om kirke og religionsmøde

Hvad tror kristne og muslimer om hinandens religion, og kan en kvinde være imam? Folkekirke og Religionsmøde har udgivet seks spændende podcasts om emnet.


Folkekirke og Religionsmøde (F&R) er den institution i folkekirken, der specifikt arbejder med religionsdialog og det at være kirke i et samfund, der i stigende graf præges af forskellige religioner og livstydninger. 

F&R er et samarbejde mellem stiftsøvrighederne i følgende ni stifter: Fyens, Haderslev, Københavns, Lolland-Falsters, Ribe, Roskilde, Viborg, Aalborg og Aarhus Stift. 

Nu er det også muligt at få de nyeste input fra Folkekirke og Religionsmøde, direkte i dine høretelefoner. Nedenfor kan du læse mere om de seks podcasts, som er tilgængelige. 

  • Imam. Præst. Kvinde (34 minutter). Hvordan er det at være kvinde i en tradition, hvor mænd plejer at have lederrollen? Lyt til imam Sherin Khankan og præst Eva Holmegaard i en samtale om at være kvindelig religiøs leder. Moderator er journalist Gertrud Højlund. Fra Folkemødet 2019.
  • Når religionsmødet flytter ind i kirkerummet (19 minutter), hvor der er interviews med skandinaviske præster om ritualer og sjælesorg, når familier med blandede baggrunde efterspørger vielser og begravelser. Hvad siger præsten ja til, når familien for eksempel beder om inddragelse af andre religiøse traditioner?
  • Grænserne i trosmødet (21 minutter). Muslimske og kristne ledere mødes til samtale om egen tro og den andens tro og frelse. Hvad tror kristne om muslimers frelse, og hvad tror muslimer om kristnes frelse?
  • Frihed og forhud (16 minutter) Hvilken betydning vil et eventuelt forbud imod omskærelse have for forståelsen af det samfund vi lever i? To jurister og en filosof deltager i paneldebat, hvor de giver bud på de grundlæggende argumenter for religionsfrihed og grænserne mellem hvad familien og staten skal bestemme. Med debat fra Folkemødet 2018.     
  • Notto Thello om hverdagsdialog og multiple belonging (32 minutter). Hvad er religionsdialog og hvad er dens formål? Lyt til teolog, præst og professor emeritus Notto Thelle, der beskriver hverdagsdialog og multiple belonging.     
  • Miriam Florez om åndeligt søgende og folkekirken (40 minutter). Miriam Florez, stiftspræst for åndeligt søgende, fortæller om, hvad åndeligt søgende søger efter, om folkekirkens lutherske arv og om, hvad der er vigtigt at rumme som kirke.                                                                                                                             
    Lyt til Folkekirke og Religionsmødes podcasts her